Blandede bøger Inspirationslister og guides Krimi Lydbøger

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

krimi lydbøger

Tag på rejse gennem litteraturen med et spændende og fængslende udvalg af e-bøger og lydbøger. Vi har her samlet spændende krimier med Europa som scene.
Krimi og spændingsfortællinger, der kan findes som e-bøger og lydbøger:

‘Tilbage til Bologna’ af Michael Dibdin

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

I Italiens kulinariske hovedstad Bologna er politikommissær Aurelio Zen lettet over at slippe fra en krise med sin kæreste og arbejde på en tilsyneladende beskeden opgave. Men snart viser det sig, at mordet på en lokal industrimogul, der er blevet stukket ihjel med en parmesankniv, bliver langt mere krævende end Zens kæreste.

Med det ældgamle universitet som kulisse involveres både studerende, en inkompetent privatdetektiv og Italiens mest berømte kok i en kompliceret efterforskning.

Lydbogen er indtalt af Lars Lippert.

Find Tilbage til Bologna som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Cirklen’ af Bernard Minier

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

I universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem en regnfuld nattetime. I husets pool flyder en masse dukker rundt i vandet, og på kanten sidder en ung mand, som hævder, at han intet kan huske. Er han den skyldige?

Politikommissær Martin Servaz bliver sat på sagen og modtager en kryptisk e-mail, der antyder, at den undslupne seriemorder Julian Hirtmann er tilbage – og måske er lidt for tæt på. Er det bare en tilfældighed, at Servaz selv har studeret i Marsac og hans datter nu går i skole i byen? Efterforskningen tager en personlig og meget farlig drejning, i takt med at Servaz sammen med sine kolleger Esperandieu og Irene Ziegler graver i sagen, som gemmer på gamle ritualer, hemmeligheder og fortidssynder.

Lydbogen er indtalt af Peter Milling.

Find Cirklen som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Bertrams Hotel’ af Agatha Christie

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

Et gammeldags London-hotel er ikke helt så fint som det giver sig ud for at være. Da Miss Marple kommer til London for at holde ferie, finder hun hvad hun leder efter på Bertrams Hotel: Traditionel indretning, upåklagelig service og en umiskendelig stemning af fare bag de blankpolerede paneler.

Men ikke engang miss Marple kan forudse den voldsomme række af begivenheder som sættes i gang da en excentrisk gæst ankommer fra lufthavnen – på den forkerte dag…

Lydbogen er indtalt af Fritze Hedemann.

Find Bertrams Hotel som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Kains alternativ’ af Jan Stage

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

Da kriminalassistent Arne Sehested en dag bliver kaldt ud til en herskabsvilla ved Strandvejen, bliver han ført ind i en historie, der får hans søvnige tilværelse til at vågne op med et sæt.

Den unge pige, der tøvende åbner døren, fortæller ham en utrolig historie, der fører ham fra det kolde og grå Danmark til Spaniens solbeskinnede kyster i et forsøg på at kortlægge en forsvunden mands fortid. I løbet af efterforskningen opdager Sehested dystre kræfter på den internationale politiske scene, der ville chokere den danske regering.

Sporene fører ham fra Spanien til Golfkrigens rædsler i hans søgen efter sandheden om mandens forsvinden.

Lydbogen er indtalt af Eyvind Skjær.

Find Kains alternativ som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Pigerne fra Englandsbåden’ af Lone Theils

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

To danske piger forsvandt sporløst på Englandsbåden i 1985. Mange år senere dukker et foto af dem op i en gammel kuffert hos en marskandiser i den engelske kystby Brine.

Journalist Nora Sand, som arbejder i London for det danske blad Globalt, graver i historien og tager til Danmark for at undersøge pigernes brogede baggrund på en ungdomsinstitution. Snart vikles hun ind i en sag om en uhyggelig seriemorder, der afsoner en livstidsdom i det berygtede fængsel Wolf Hall.

Begivenhederne tager fart, og Nora begynder pludselig at frygte for sit eget liv.

Lydbogen er indtalt af Randi Winther.

Find Pigerne fra Englandsbåden som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Tvillingen i spejlet’ af Maria Lang

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

To enæggede tvillingedrenge bliver adskilt ved fødslen og vokser op i hver sin by totalt uvidende om hinandens eksistens. Som voksne bliver de bragt sammen i en arvesag.

Den førstefødte skal arve en millonarv – men hvordan kan man finde ud af, hvem der blev født først? Inden længe udvikler sagen sig til mord, og kriminalkommissær Christer Wijk tilkaldes…

”Tvillingen i spejlet” er en spændende psykologisk krimi fra Maria Lang.

Lydbogen er indtalt af Anna Gadborg.

Find Tvillingen i spejlet som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Handlingen foregår i Rom’ af Ole Høeg

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

”Handlingen foregår i Rom” koncentrerer sig især om renæssancekvarteret bag Piazza Navona, hvor kunsthandlerdynastiet Forli har sit familiepalazzo. Da farverne i et 500 år gammelt maleri viser sig at være våde endnu, sætter det gang i begivenhederne.

Det udvikler sig hurtigt, da Forli-slægtens overhoved dør en pludselig død, og hans lig forsvinder fra familiekapellet… Det bliver endnu en sag for kommissær Amadeo Bergamasco at løse.

Lydbogen er indtalt af Eyvind Skjær.

Find Handlingen foregår i Rom som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Sort angst’ af Camilla Grebe og Åsa Träff

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

En mørk aften et sted i Stockholm ligger en lille pige gemt under et køkkenbord og overværer, at nogen sparker hendes mor til døde. Samtidig har psykoterapeut Siri Bergman og hendes kollega påtaget sig at lede en selvhjælpsgruppe for kvindelige voldsofre. Her tegner kvinderne et mørkt og dystert billede af mænds vrede mod kvinder, og det får Siri til at overveje, om hun tør satse på kærligheden.
Den lille piges skæbne bliver viklet ind i kvindegruppens, og ønsket om at opnå retfærdighed forvandles til en dramatisk jagt på en morder.

Lydbogen er indtalt af Line Jønsson.

Find Sort angst som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Blackout’ af Elizabeth George

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

En kvinde findes dræbt på en regnvåd gade i London. Tilsyneladende kørt ned af en flugtbilist. Dødsfaldet viser sig at være en brik i et indviklet puslespil, hvor adskillige brikker mangler.

Samtidig oplever den verdensberømte violinvirtuos Gideon Davies sit livs krise. Midt under en vigtig koncert mister han pludselig evnen til at spille på sit instrument. Traumet kaster ham ud i en voldsom selvransagelse, der langsomt afdækker pinefulde oplevelser. Men kan han stole på sin hukommelse? Hvad bygger på omgivelsernes gengivelse af fortiden, og hvad er hans egen erindring? Og hvordan kommer man ud af et eksistentielt blackout?

Lydbogen er indtalt af Torsten Adler.

Find Blackout som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Aske’ af Yrsa Sigurðardóttir

E-bøger og lydbøger: 10 krimi- og spændingsromaner med Europa som scene

På Vestmannaøerne er en usædvanlig arkæologisk udgravning i gang. Projektet hedder ’Nordens Pompei’, og det går ud på at udgrave udvalgte huse, der blev begravet i aske under vulkanudbruddet på Vestmannaøerne i 1973, for at lave en udstilling af de ting, der blev efterladt ved evakueringen.

Thóras klient Markús Magnússons barndomshjem er et af de huse, der skal graves ud, men han har gjort indsigelse og forlangt at få lov til at gå alene ned i husets kælder, inden arkæologerne tager fat. I kælderen ligger et hoved og ligene af tre mænd, der er blevet banket til døde. Markús hævder ikke at kende til sagen, men bliver ikke desto mindre mistænkt og senere sigtet for drab og varetægtsfængslet.
Markús’ veninde findes snart efter død i sit hjem. Det formodede selvmord viser sig hurtigt at være mord, og de to mordgåder flettes nu sammen i en forrygende opbygget intrige.

Lydbogen er indtalt af Tina Kruse Andersen.

Find Aske som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

E- og lydbøgerne er udgivet af SAGA og findes på alle større streamingtjenester som Mofibo, Saxo og bibliotekernes eReolen.

LÆS OGSÅ: Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med Naturens kraft her.