Fiktion Lydbøger Skønlitteratur

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

lydbøger

Er du glad for at lytte til lydbøger eller læse e-bøger? Så har vi samlet 10 gotiske fortællinger til dig, der kan streames nu.

Vild med et godt gys? Så find dine næste e-bøger eller lydbøger her. Vi præsenterer dig for vores udvalg af fængslende gotisk litteratur, der kan transportere dig ind i en verden af mysterier og spænding.

LÆS OGSÅ: 20 nye lydbøger og e-bøger du kan streame på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate

Du kan dykke ned i disse medrivende lydbøger og e-bøger hvor end du er. Hvis du samtidig er glad for en god fortælling, med en nervepirrende kant, så er denne liste med gotiske lydbøger og e-bøger til dig. Se mere her.
E-bøger og lydbøger, med fængslende gotiske fortællinger:

‘Fuglene og andre fortællinger’ af Daphne Du Maurier

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

Overnaturlige og usædvanlige begivenheder forbinder disse fem noveller fra dronningen af gotisk litteratur Daphne du Maurier.

En blæsende vinternat flyver store, sorte fugle pludselig ind ad et åbent vindue i en lille engelsk by i det ellers så idylliske Cornwall og går med baskende vinger, skarpe kløer og hæse skrig til angreb på husets beboere. Og dét er kun begyndelsen i Daphne du Mauriers nervepirrende thriller-novelle ”Fuglene”, som blev filmatiseret af
Alfred Hitchcock i 1963.

Lydbogen er indtalt af Karsten Lagermann.

Find Fuglene og andre fortællinger som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Eksperimentet’ af Dean R. Koontz

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

Travis nyder solen og stilheden i det utæmmede bjerglandskab, da en hund gispende og stønnende kommer brasende ud af den tørre underbevoksning. Dens ejer er ingen steder at se. Hunden vil ikke lade ham fortsætte hen ad stien, og bliver ved med at stille sig i vejen for ham. Til sidst bliver Travis uhyggeligt til mode og gribes han af en følelse af at være i fare. Han sætter i løb i den retning, hunden vil have ham i. Rædselsslagen løber han efter den fremmede hund uden at vide, hvorfor han stoler på den, eller hvorfor han flygter. Han kan bare mærke, at noget ondt ligger på lur i vildnisset, og at denne hund er hans eneste redning!

Lydbogen er indtalt af Lars Lippert.

Find Eksperimentet som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Den der graver en grav’ af Yrsa Sigurðardóttir

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

I 1945 bliver en lille pige efterladt i en skakt af en ukendt gerningsmand. Før lemmen til skakten lukkes i, får pigen øjenkontakt med en person i et vindue. Et vidne.

Mange år efter, i 2006, bliver advokaten Thóra Gudmundsdóttir kaldt ud til en klient, der er overbevist om, at hans nyrenoverede kursted på en gammel ødegård er hjemsøgt af et spøgelse. Han vil have Thóra til at undersøge, om spøgeriet kan falde ind under fejl og mangler og udløse erstatning fra de tidligere ejere.

Under en gennemgang i kurstedets kælder, bliver det hurtigt klart for Thóra, at stedets tidligere beboere har en tragisk skæbne. Hun finder gammelt nazigods og skeletter i kasser og skabe, og fortidens grusomheder viser sig gradvist at være tæt forbundne med mordet på en ung kvinde, der bliver begået netop den dag, Thóra ankommer.

Lydbogen er indtalt af Tina Kruse Andersen.

Find Den der graver en grav som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Djævelens eliksir’ af E.T.A. Hoffmann

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

E.T.A. Hoffmanns “Djævelens eliksir” er en dæmonisk gyserroman om munken Medardus, der flygter fra klosteret og kaster sig ud i en lang række mord og andre forbrydelser. Er han forfulgt af sin dobbeltgænger? Ser han syner, eller er det dybderne i hans eget uhyggelige sind, han får øje på?

Romanen er spændt ud mellem de menneskelige poler lyst og dyd. Den handler om sjælemystik og er ved siden af det rent realistiske, som Hoffmann forstod at finde ind til i den menneskelige psykes dybder, en skarp udlevering af religiøst hysteri.

Lydbogen er indtalt af Hans Bay.

Find Djævelens eliksir som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Det ender ikke godt’ af Dorte Roholte

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

6 gysende, uhyggelige historier, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig, giver dig kuldegysninger og får de små hår til at rejse sig på dine arme …

Læs
“Risikoen ved rygning”
“Det næste”
“Bare fjollet, gammel overtro”
“Den onde bror”
“Emils bedste ven”
og
“Det ender IKKE godt” …

… hvis du tør.

Lydbogen er indtalt af Martin Johs. Møller.

Find Det ender ikke godt som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Fortællinger om genfærd’ af Bille Bo Brask

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

Man skal aldrig gå af vejen for en god spøgelseshistorie! En ung mand fra København tilbringer et par år i Vestjylland, og her får han ved selvsyn hilst på en stor del af den øde egns mange genfærd – blandt andet et par ondsindede herremænd, troskyldige jomfruer og en hel riddersal fuld af spøgelser. Det er lige så hårene rejser sig …


Redaktør Christian Lund udgav ”Fortællinger om genfærd” første gang i 1917 under pseudonymet Bille Bo Brask

Find Fortællinger om genfærd som e-bog på din favorit streamingtjeneste.

‘Frankenstein’ af Mary Shelly

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

I sorg over sin mors død begraver den unge videnskabsmand Victor Frankenstein sig i et vanvittigt eksperiment og stykker et væsen sammen af kropsdele fra lig. Ved hjælp af lyn i natten gnistrer han liv i skabningen, men da han ser den åbne sine døde øjne, flygter han i rædsel, og det forladte væsen er overladt til sig selv, mens det vandrer rundt i verden i en desperat søgen efter venskab og forståelse.

”Frankenstein” er ikke bare en gruopvækkende og hjemsøgende gyser. Det er også historien om et væsen, der fødes med potentiale for det gode, men som en uforstående verden forvandler til et hævngerrigt monster, og om et skæbnesvangert bånd mellem skaber og skabning, som ingen af dem formår at bryde.

Lydbogen er fortalt af Bjarne Henriksen.

Find Frankenstein som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Gimmsburg’ af Gerz Feigenberg

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

Grimmsburg er navnet på et sanatorium, der ligger dybt inde i de bøhmiske skove. Hertil ankommer historielæreren Arvid Hassing efter et nervesammenbrud, og han opdager, at alle de mennesker, han kommer i kontakt med på kurbadet, hver især bærer på en usædvanlig personlig historie. Men de er også bærere af andres historier og især af nogle meget modstridende beretninger om stedet Grimmsburgs fortid. Mødet med disse mennesker og deres historier får uventede konsekvenser for ham.
Gerz Feigenbergs ”Grimmsburg” består af en række fortællinger, eventyr, skrøner og røverhistorier.

Lydbogen er fortalt af Fjord Trier Hansen.

Find Gimmsburg som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Dracula Dræberen’ af Carsten Overskov

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

Der er fortalt mange historier om grev Dracula, den mest berygtede og frygtede vampyr af dem alle. Carsten Overskov fortæller historien om den virkelige Dracula, der lagde navn til myten om vampyren. Han var på mange måder endnu mere frygtindgydende end en vampyr kunne være. Han blev ganske rigtigt født i Transsylvanien i 1431, og han var både opfindsom og grusom, når han tog hævn over sine fjender. Det er imidlertid kun en lille del af historien om en af 1400-tallets værste massemordere.

Lydbogen er fortalt af Teis Bayer.

Find Dracula Dræberen som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

‘Timerne efter midnat’ af Sheridan Le Fanu

E-bøger og lydbøger: 10 gotiske fortællinger

Sheridan Le Fanu troede selv på spøgelser og andre overnaturlige væsner, og det bidrager i høj grad til den ægte uhygge, der skinner igennem hans mange gyserhistorier.


Den berømteste af fortællingerne i ”Timerne efter midnat” er novellen ”Grøn te”, der er blevet kaldt ’en af de ti bedste spøgelseshistorier, der er skrevet på engelsk’, men flere af de andre, for eksempel ”Onkel Watson”, gør ”Grøn te” rangen stridig.

Lydbogen er fortalt af Troels Møller.

Find Timerne efter midnat som e- og lydbog på din favorit streamingtjeneste.

E- og lydbøgerne er udgivet af SAGA og findes på alle større streamingtjenester som Mofibo, Saxo og bibliotekernes eReolen.