Fagbøger Mad og drikke

Madens verden er en all-around kogebog med 100 opskrifter til hele familien. Få opskriften på lynstegt kylling med spidskål og soya her

Opskrifter

Madens verden indeholder 100 opskrifter på klassiske aftensmads-hits fra et af Danmarks største mad-sites. Herunder får du Katrine og Holger Rørby Madsens opskrift på lynstegt kylling med spidskål og soja.

Holger og Katrine Rørby Madsen, der står bag sitet madensverden.dk, er kendt for at lave lækker aftensmad på en nem og overskuelig måde, så alle kan være med.   

Madens Verden giver dig nogle af de bedste opskrifter fra sitet og en række helt nye opskrifter. Der er både grønne retter, italiensk- og asiatisk inspirerede retter og klassiske danske retter i en opdateret version. Det er klassisk hverdagsmad, tilført ekstra grønt, men der er også plads til fløde i sovsen og bacon på toppen.    

LÆS OGSÅ: Ægteparret Holger og Katrine fra Madens Verden hjælper danskerne med aftensmaden

Holger og Katrines motto er, at det skal være let, både at købe ind og at tilberede maden, og det skal være noget, hele familien kan lide. Det er opskrifter med få ingredienser, og derfor i den billige ende, da det ikke skal være for dyrt at sætte aftensmad på bordet. Det er både let at købe ind til og let at lave – og så smager det fantastisk.

Velbekomme!

Læs med herunder, hvis du vil prøve kræfter med opskriften på lynstegt kylling med spidskål og soja.

Du kan købe Madens verden online , fx. hos Bog&Ide, eller i din nærmeste boghandel.




opskrifter

LYNSTEGT KYLLING MED SPIDSKÅL OG SOJA

Her får du hverdagsmad, der både smager supergodt og er sundt. Og så er det en hurtig ret. Når først du har snittet alle grøntsagerne, tager den ingen tid at lave.

Ingredienser:

3 kyllingebrystfileter 3 gulerødder
3 fed hvidløg
1 lille spidskål

1 rød peberfrugt
2 bundter forårsløg
Olie til stegning
1 tsk. paprika
Salt og friskkværnet peber

Sojadressing

4 spsk. soja
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. akaciehonning

Sådan gør du:

Skær kyllingebrystfileter i små strimler. Du kan med fordel banke kyllingekødet lidt fladt med en kagerulle først.
Skyl gulerødder, og skær dem i tynde stave.
Pil hvidløg, og hak det fint.

Snit spidskål i helt tynde strimler.
Skyl peberfrugten, og skær den i tynde strimler.
Skær bunden af forårsløg, og skær dem i tynde skiver.


Varm lidt olie i en wok, stegegryde eller pande, og lad det blive rigtig varmt.
Svits kyllingekødet i 3-4 minutter sammen med lidt paprika, så kødet er gennemstegt. Hæld det i det fad, du vil servere retten i. Kom lidt mere olie i wokken, og lynsteg nu spidskål i et minut ved meget høj varme. Kom det ned til kødet i fadet.


Svits hvidløg og forårsløg – og kom det i fadet.
Svits til sidst rød peberfrugt og gulerødder et par minutter.


Rør dressingen sammen, og kom den på panden sammen med peberfrugt og gulerødder, og lad det koge i 15 sekunder, inden du hælder det i fadet.


Bland nu hele retten sammen i fadet, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Server retten.

Tip:

Det er en nem og hurtig resteret, hvor du ikke behøver at bruge målene så præcist. Her kan du også anvende løg, porre, persille, gulerødder, eller hvad du lige har liggende i køleskabet. På den måde kan du få brugt dine grøntsagsrester på en god måde.




Katrine og Holger Rørby Madsen: Madens verden

Her får du 100 opskrifter på aftensmad fra et af Danmarks største madsites, Madens Verden.

Du finder både deres signaturretter, lette og lyse retter med fisk eller fjerkræ, grønne retter og opskrifter hvor det hele kan tilberedes i en gryde eller i et fad, hjemmelavet fastfood og tilbehør.

Du kan købe Madens verden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 16 januar.