Fagbøger Biografier Inspirationslister og guides

10 bøger der gør dig klogere på verden

10 bøger der gør dig klogere på verden

Holder du af at læse bøger, der udvider din horisont og gør dig klogere på verden omkring dig?

Så er her 10 gode bud på bøger, du kan kaste dig over.

10 bøger der gør dig klogere på verden:

Sluk

En bog der gør dig klogere på: Hvordan de digitale medier og skærm påvirker din hjerne

10 bøger der gør dig klogere på verdenHvert 10. sekund bliver der sendt 8 millioner mails, 2 millioner sms’er og 309.375 facebook likes. I sin fremragende og letforståelige bog, “SLUK”, præsenterer speciallæge og innovationschef Imran Rashid hvilken effekt de kollosale datamængder har på vores hjerne og krop.

Rashid har undersøgt hvilke effekter det digitale liv har på vores fysiske og psykiske helbred, og hvor overvældende det er for hjernen at skulle filtrere de enorme mængder data.

Med Sluk får du redskaberne til at genvinde dit liv i den digitale verden, ved at finde ud af hvordan du kan prioritere sundhed og livskvalitet uden internet.

Du kan købe Sluk online her eller i din nærmeste boghandel


Vahid

En bog der gør dig klogere på: Flygtningekrisen

10 bøger der gør dig klogere på verdenKristian Husted står bag bogen Vahid, der er en utrolig beretning om, hvordan han, forklædt som flygtning, tog turen fra Lesbos og op igennem Europa.

I 2015 tog Kristian Husted den beslutning at opleve livet som flygtning på egen krop. Han stillede sig i kø som flygtning på Lesbos, og tog den samme rejse, som mange, mange flygtninge tager hvert eneste år, og endte i Sandholmlejren og på et asylcenter.

Med andre ord giver den dokumentariske bog Vahid dig en førstehåndsberetning om livet på flugt og er en gribende og rystende fortælling.

Du kan købe Vahid som e-bog eller lydbog her


 

Factfulness

En bog der gør dig klogere på: Verdens tilstand og nyhedsmediemanipulation

10 bøger der gør dig klogere på verdenFactfulness handler om verden, og hvordan vi kan blive bedre til at forstå den, som den virkelig er.

Når man stiller folk simple spørgsmål om globale tendenser, giver de altid de forkerte svar. Hvor mange piger går for eksempel i skole? Hvor stor vil Jordens befolkning være i 2050? Og lever størstedelen i rige eller fattige lande?

Factfulness viser Hans Rosling sammen med Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund, hvorfor misforståelserne sker. De beskriver 10 fundamentale menneskelige instinkter, som konsekvent forhindrer os i at have et faktabaseret verdenssyn. Læs denne bog, og dit syn på verden vil blive forandret for altid.

“En af de vigtigste bøger jeg nogensinde har læst – en uundværlig vejledning i at tænke klart om verden.” Bill Gates

Du kan købe Factfulness online her eller i din nærmeste boghandel


Frihedens pris – En kort historie om menneskehjernen

En bog der gør dig klogere på: Menneskehjernen og mental ubalance

10 bøger der gør dig klogere på verdenPeter Lund Madsen tager os med på en rejse gennem hjernens evolutionshistorie og forklarer, hvorfor alle moderne mennesker bærer kimen til mental ubalance i sig.

Peter Lund Madsen fortæller også om dengang, han selv var bange for at blive sindssyg.

Men hvad sker der egentlig i hjernen, når virkelighedsopfattelsen forsvinder, og man ikke kan kende sig selv i spejlet?
Når man bliver så angst, at hjertet hamrer, gulvet forsvinder, og man ikke kan trække vejret? Læs om den betydning hjernens funktionsevne har for stress, demens, angst, skizofreni og meget mere.

Du kan købe Frihedens pris online her eller i din nærmeste boghandel


Homo deus – En kort historie om i morgen

En bog der gør dig klogere på: Menneskets fremtidige udvikling

10 bøger der gør dig klogere på verden

Med sin bog Sapiens fortalte historikeren Yuval Noah Harari, hvor menneskeracen stammer fra.
Med Homo deus fortæller han, hvor vi er på vej hen.
Den israelske historiker beskriver med sin sædvanlige kombination af videnskab, historie og filosofi en ikke så fjern fremtid, hvor vi går nye udfordringer i møde.

Homo deus udforsker de projekter, drømme og mareridt, som vil forme det 21. århundrede – fra hvordan vi overvinder døden, til hvordan vi skaber kunstig intelligens. Bogen stiller det fundamentale spørgsmål: Hvor går mennesket hen herfra? Og hvordan kan vi forsvare en skrøbelig verden mod vores egne destruktive kræfter? Dette er det næste stadie i menneskets evolution. Dette er Homo deus.

Du kan købe Homo deus online her eller i din nærmeste boghandel

 


 

Hvad alle bør vide om mænd – pik, potens og parforhold

En bog der gør dig klogere på: Mands krop, anatomi og seksualitet

10 bøger der gør dig klogere på verden

Hvad alle bør vide om mænd giver dig svar på mange af de spørgsmål om krop, kærlighed og sex, der kan opstå i løbet af et helt mandeliv – eller i livet med en mand.

Du kan blandt andet læse om mandens kønsdele, normalstørrelser, kroppens genitale funktioner og reaktioner, erogene zoner, stødteknikker, orgasmer, rejsningsbesvær og hvofor bækkenbundstræning også er godt for mænd. Desuden får du masser af hands on-råd til et bedre kærligheds- og sexliv.

Jesper Bay-Hansen er læge og en af Danmarks førende kliniske sexologer. Ann-Marlene Henning er sexolog og parterapeut. Begge har mange års erfaring med at hjælpe mænd og kvinder til et bedre kærligheds- og sexliv. I denne bog afliver de mange af de myter, der eksisterer om den mandlige seksualitet.

Du kan købe Hvad alle bør vide om mænd online her eller i din nærmeste boghandel


 

En lille bog om opera

En bog der gør dig klogere på: Opera

10 bøger der gør dig klogere på verden“Opera er en slags følelsernes fitnesscenter. Her kan vi træne både vores kærlighedsmuskel og vores angstmuskel. Ligesom vi går i fitnesscentret for at træne vores fysiske muskler, så vi er i form til at møde tilværelsen. Men det er ligesom nede i fitnesscentret: Det nytter ikke noget at stå og kigge på maskinerne. Man skal selv gøre arbejdet.”

Kasper Holten er en eksperimenterende og ofte kontroversiel instruktør og operachef. Hans bog er ikke en operaguide. Det er hans personlige fortælling om opera:

Om hvordan han selv som barn blev grebet af kunstarten; om stemmerne; om koret; om arierne; om 6 operamesterværker (Carmen, Orfeo, Figaros bryllup, Wozzeck, Valkyrien, La traviata); om de store operahuse, hvor han har instrueret (Operaen på Holmen, Wiener Staatsoper, Royal Opera House Covent Garden, La Scala); om instruktørens, dirigentens og scenografens rolle; om hvordan en operaopsætning bliver til.

Alt er krydret med hans egne refleksioner, anekdoter, eksempler og fotos.

Du kan købe En lille bog om opera online her eller i din nærmeste boghandel


En lille bog om universet

En bog der gør dig klogere på: Astronomi og universets gåder

 

10 bøger der gør dig klogere på verdenVille du også ønske, at du forstod teorien bag Big Bang?

Nu har du rigtigt gode muligheder for netop det. En lille bog om universet er skrevet af Anja C. Andersen, der formidler universets skabelse til lægmand.

I En lille bog om universet handler om teorien om Big Bang. I denne bog kan du læse hvad der eksisterede før, og hvilke teorier der ellers er om universets skabelse. Teorierne er letforståelige og det samme er de forskningsresultater, du præsenteres for.

Du kan købe En lille bog om universet online her eller i din nærmeste boghandel.


Sæt kursen

En bog der gør dig klogere på: Økonomisk frihed og hvordan man kommer i gang med at investere

10 bøger der gør dig klogere på verdenSæt kursen er den perfekte bog til dig, der ønsker at få styr økonomien og at få pengene til at gøre det meste af arbejdet for dig.

Med hjælp fra Louise Fredbo-Nielsens praktiske og hjælpsomme bog Sæt kursen kan du på blot 8 uger lære at invistere dine penge. I bogen får du gode råd, investeringsstrategier, værktøjer, fif og kærlige spark, der skal inspirere dig til at tage stilling til din økonomi.

Bogen er bygget op af en blanding af gode råd fra kendte kvinder og eksperter om, hvordan de er kommet tættere på et liv i økonomisk frihed, og om hvordan du selv kan gøre det samme.

Du kan købe Sæt kursen online her eller i din nærmeste boghandel.

Sov rigtigt

En bog der gør dig klogere på: Søvn

10 bøger der gør dig klogere på verdenMange af os får ikke tilstrækkeligt med søvn, og den vi får, er slet ikke god nok, fordi der er for mange forstyrrelser. Men søvn er vigtig og uden den risikerer vi sygdomme som bl.a. depression, Alezheimers og diabetes. Med “Sov rigtigt” lærer søvncoach og forfatter Nick Littlehales dig, hvordan du sover rigtigt.

Nick Littlehales har opfundet et system, der hedder R90, og det bliver du indført i i denne bog. Kort sagt drejer det sig om at tænke på søvnperioder i stedet for at insistere på 8 timer om natten.

Du kan købe Sov rigtigt online her eller i din nærmeste boghandel.