Danske romaner Fantasy og dystopi Maren Uthaug Prisbelønnede romaner Skønlitteratur

11% er en ny stor roman af prisvindende Maren Uthaug

11%, 11 procent, maren uthaug, 11 %

11% er en ny roman af Maren Uthaug, som tidligere har udgivet de anmelderroste romaner En lykkelig slutning, Hvor der er fugle og Og sådan blev det.


11% foregår i en ny tid, hvor der ingen mænd er tilbage i samfundet. Men der eksisterer dog en lille flok hanner, man opbevarer på et avlscenter på Lolland.

I fortællingen vikles fire kvinders liv ufrivilligt ind i hinanden, men de bliver tvunget til at samarbejde, da der pludselig dukker en dreng op ude i det fri.

Spørgsmålet er, hvornår drengen indeholder så meget testosteron, at han bliver en trussel for dem alle?

“Du kan jo overveje, hvorfor der er så mange ord, der aldrig er lavet i feminin form. Som drabsmand og voldtægtsmand. Eller krigsherre.”

Citat fra bogen

Maren Uthaug (f. 1972) debuterede i 2013 med den anmelderroste roman Og sådan blev det. Senere udkom Hvor der er fugle, som modtog DR Romanprisen, og En lykkelig slutning, der fik Læsernes Bogpris i 2020. Hendes bøger er oversat til flere sprog. 

LÆS OGSÅ: Maren Uthaug: Hele mit liv har jeg været imod at skulle castes som den søde pige

Maren Uthaug har derudover lavet tusindvis af tegneseriestriber til Politiken – i form af den daglige stribe ’Ting jeg gjorde’, der har kørt fast siden 2013.


11%, Maren Uthaug
Foto: Simon Knudsen
Maren Uthaug: 11%

11% er en ny stor roman af prisvindende Maren Uthaug

★★★★★ – Berlingske
❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken
★★★★★ – Kristeligt Dagblad
★★★★★ – Dagbladenes bureau

Vinder af De Gyldne Laurbær 2022

“Du kan jo overveje, hvorfor der er så mange ord, der aldrig er lavet i feminin form. Som drabsmand og voldtægtsmand. Eller krigsherre.”Citat fra bogen

I den nye tid er der ingen mænd tilbage i samfundet. Ud over en lille flok hanner, man opbevarer på et avlscenter på Lolland.

Fire kvinders liv vikles ufrivilligt ind i hinanden, men de bliver tvunget til at samarbejde, da der pludselig dukker en dreng op ude i det fri.

Spørgsmålet er, hvornår han indeholder så meget testosteron, at han bliver en trussel for dem alle?

Du kan købe 11% online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.