Lone Theils True crime

Lone Theils er på sporet af en massemorders anatomi i bogserien Britiske seriemordere

Lone Theils er på sporet af en massemorders anatomi i bogen Britiske seriemordere

Journalist og bestsellerforfatter Lone Theils har fra barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. I Britiske seriemordere fortæller hun om nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien og prøver at forstå, hvad der driver de mennesker, som slår ihjel igen og igen.

Lone Theils beretter om ondskabens dynamik mellem Ian Brady og Myra Hindley, der torturerede og myrdede børn og begravede dem i et øde hedelandskab. Parret Fred og Rosemary West jagede også sammen, men størstedelen af deres ofre blev fundet i og omkring deres hjem. Det er en ekstremt grufuld sag. Endelig ser bogen nærmere på The Yorkshire Ripper, der i årevis drev kispus med politiet, som var ved at drukne i falske spor og missede de rigtige, der var lige for øjnene af dem.

Læs også: True crime. 12 bøger om forbrydelser fra virkelighedens verden

En typisk seriemorder

De fleste vil nok mene at den typiske seriemorder er en mand og hvis man stiller Lone Theils spørgsmålet om hvordan en seriemorder ser ud lyder hendes svar:

”Jeg ved at der er afvigelser, men i det store hele viser statistikkerne, at der er tale om en mand. Typisk en enspænder med en intelligens over gennemsnittet. En mand der dræber med dødelig gentagelse af det samme motiv. Han bor ofte alene eller ligefrem isoleret for at kunne udføre sine gerninger uden at blive opdaget. Man forestiller sig, at en seriemorder, der kan operere i årevis, må besidde stor viden og snilde for at undgå politiets opmærksomhed ”, fortæller Lone Theils.

Par der dræber  

På trods af statistikkerne om seriemordere er der ikke mindre end to af bogens sager hvor seriemorderne udgøres af par. Det gælder både parret Ian Brady og Myra Hindley og ikke mindst Rosemary og Fred West i Gloucester, der viser sig at være en helt anden type af seriemordere.

”Fred og Rose dræber for det meste som par. De bor ikke alene, men har en stor familie og endda lejere i deres hjem mens de begår nogle af deres drab. Man kan næsten ikke forestille sig nogen, der er længere fra det gængse billede af en forbryderisk mastermind end Fred og Rosemary West, men ikke desto mindre har de mange sagesløse ofre på samvittigheden og det overordnede motiv for parret var seksuel tilfredsstillelse”, siger forfatteren.             

Når virkeligheden overgår fiktionen

”I 16 år boede og arbejdede jeg som journalist i Storbritannien, og i denne bog ser jeg nærmere på nogle af Storbritanniens mest notoriske mordere og prøver at forstå, hvordan det kunne komme så vidt, og hvad der gør nogle mennesker i stand til at slå ihjel igen og igen. Og jeg ser nærmere på, hvordan samtiden reagerede på dem”, siger forfatteren og slår fast: “I dag er jeg krimiforfatter, og jeg lader mig tit inspirere af virkeligheden i mine romaner. Men jeg oplever gang på gang, at virkeligheden overgår selv den mest uhyggelige fiktion.”, fortæller Lone Theils.  


Lone Theils: Britiske seriemodere 1

Lone Theils er på sporet af en massemorders anatomi i bogserien Britiske seriemordere

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger Lone Theils at finde svar på i denne første bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.
Læs om The Yorkshire Ripper, sagen om Ian Brady og Myra Hindley og historien om Rose og Fred West.
Fælles for sagerne om disse mordere er, at de alle blev opklaret efter mange års intens politiindsats.

Du kan købe Britiske seriemordere 1 i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé.

Læs også

Lone Theils: Britiske seriemordere 2

Lone Theils er på sporet af en massemorders anatomi i bogserien Britiske seriemordere

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger forfatteren at finde svar på i denne anden bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.

Lone Theils fortæller om den nekrofile seriemorder Dennis Nilsen, der blev opdaget ved en tilfældighed, om pædofile Robert Black, som begik sit livs fejl, da han kidnappede en politikonstabels datter samt om dødens doktor Harold Frederick Shipman, der kendes skyldig i 15 mord.

Du kan købe Britiske seriemordere 2 af Lone Theils fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Vidste du godt, at Lone Theils Pigerne fra englandsbåden bliver filmatiseret? Læs mere her.

Om Dennis Andersen Dennis Andersen (f.1973) cand. mag. og pressekoordinator på Lindhardt og Ringhof. Har tidligere været filmanmelder, pressekoordinator på TV 2 og PR Chef på Nordisk Film.