Fiktion Inspirationslister og guides

5 sommerbøger til dig, der elsker kærlighed, en sød historie eller et godt grin

sommerbøger

Mangler du en god, rørende, skæg og medrivende bog til sommerlæsningen? Så læs med her, hvor vi anbefaler fem gode sommerbøger.

Petra Nagel: Ting jeg har lært, da det var for sent

Trænger du til et godt grin, så er Petra Nagels biografi et god bud til en af dine sommerbøger. Vi kan også anbefale at lytte til bogen, som Petra Nagel selv læser op.

Læs også: Roskildes største p*k, Grønærten og en bh-hylde i nakken. Læs i Petra Nagels åbenhjertige biografi her

ting jeg har lært da det var for sent, petra nagel

Petra Nagel har braget igennem på tv-skærmen i flere år, med programserier som “Petra dater hele verden”, “Petra får en baby” og “Petra elsker sig selv.” Programmerne er humoristiske, udleverende og ærlige med et personligt udgangspunkt.

Stilen fortsætter i Ting, jeg har lært, da det var for sent, som er en inspirerende, åbenhjertig og lattervækkende fortælling om alle de ting, som Petra gerne ville have vidst, da hun var 20 år gammel.

Bogen fyldes med historier om grimt tøj, lavt selvværd, kærester og venskab. Mange ting ville have været gode at vide 20 år tidligere, og Ting, jeg har lært, da det var for sent er en indsigtsfuld beretningen om den kaotiske overgang fra ung til voksen.

Du kan købe Ting, jeg har lært, da det var for sent online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Colleen Hoover: Heart Bones

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med Colleen Hoovers forfatterskab, er tiden perfekt til at dykke ned i hendes romaner. Det er nemlig perfekter sommerbøger!

Ligesom Colleen Hoovers tidligere romaner, rammer Heart Bones læserne lige i hjertekulen. Hun skriver med indlevelse om kvindeskæbner og kærlighed, parforholdets skyggesider og ødelæggende familiehemmeligheder.

Læs også: Colleen Hoover: I to år levede vi af bønner og makaroni og ost

Ung kærlighed med udfordringer i rørende Colleen Hoover-roman. Et uforudset dødsfald tvinger Beyah til at bo med sin far i Texas hen over sommeren, selvom hun knapt nok kender ham. Beyahs plan er at holde lav profil og lade sommeren gå af sig selv, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele.

På overfladen har Samson og Beyah intet til fælles. Hun kommer fra fattigdom og misrøgt, han kommer fra en familie med rigdom og privilegier. Men én ting har de til fælles: de tiltrækkes af triste ting. Hvilket betyder, at de tiltrækker hinanden. Deres forbindelse er næsten øjeblikkelig og fuldstændig unægtelig, men Beyah og Samson bliver enige om en ukompliceret sommerflirt. Hvad Beyah ikke ved, er at tunge skyer er på vej ind, og at hendes hjerte snart kommer ud i stormvejr.

Du kan købe Heart Bones af Colleen Hoover online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel fra 1. februar.
Georgette Heyer: Den ældste søster

Heyers bøger tager læseren med til Regency-tidens England i starten af 1800-tallet – en verden fyldt med bumlende kareter, livsfarlige dueller og masser af romantik. Så hvis du var vild med Bridgerton-serien, er Georgette Heyers univers helt sikkert noget for dig.

Læs også: Stormende forelskelser og glitrende balsale. Velkommen til Georgette Heyers romantiske univers

Unge Fredericia forsøger at holde styr på sin familie efter faderens død. Hendes ældste bror har arvet formuen, men han har hverken forstand på penge eller på sine yngre søskende.

Fredericia beslutter sig for at sikre sine yngre søskendes fremtid ved at rejse til London med sin søster Charis, for at få hende gift med en rig mand.

De opsøger en rig slægtning ved navn Alverstoke, som skal introducere Fredericia og Charis for byen elite, Londons ton. Selvom en masse finurlige familiehemmeligheder kommer frem i lyset, har Fredericia stadig styr på det hele.

Hun er trods alt ikke kommet til London for at finde en mand til sig selv…

Du kan købe Den ældste søster online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
T.I. Lowe: Under magnoliatræerne

Under magnoliatræerne af T.I. Lowe er en af den slags bøger, som har det hele. Ung kærlighed, dødsfald, svigt, venskab, psykisk sygdom, magnoliatræer, der gemmer hemmeligheder under deres duftende blomsterkroner og giftige tobaksmarker, der kalder på hårdt arbejde. En sej, ung dame, der er for stolt til at bede om hjælp. Det er bittersødt. Smukt, men hårdt.

Læs også: Sydstatsforfatter T.I. Lowe: Vi er ofte så optagede af vores eget, at vi ikke opdager, når naboen har det skidt

Teenageren Ox vokser op i en religiøs familie på en tobaksfarm i South Carolina i 1980erne.

Da hendes mor dør i barselssengen, forværres hendes fars mentale helbred, og Ox tvinges til at være den voksne og passe på sine seks søskende. Hun må kæmpe alt hun har lært for at holde hovedet oppe, benene nede og familiens hemmeligheder skjulte. Da Ox finder små glimt af ungdom og lykke i selskab med borgmesterens søn, tager hendes fars maniske episoder til, og hun må sande, at ikke alle hemmeligheder kan holdes skjult for evigt.

Under magnoliatræerne er en hjerteskærende, men også opløftende coming-of-age-roman af sydstatsforfatteren T.I. Lowe. Fuld af lysende håb, hårde livsvilkår og triumferende kærlighed.

Under magnoliatræerne kan købes online hos Bog & Idé eller i den nærmeste boghandel.
Jennifer E. Smith: Den uovervindelige Greta James

Jennifer E. Smith har skrevet en hjertevarm og humoristisk pageturner om sorg, berømmelse – og om at finde kærligheden der, hvor man mindst venter det.

Læs også: Jennifer E. Smith om Den uovervindelige Greta James: Jeg har skrevet 3 kærlighedshistorier i 1

Greta James elsker at optræde for et gigantisk publikum. Men det er kun indtil hendes mor dør, og hun en dag bryder sammen på scenen.

Hun siger modstræbende ja til at tage sin mors plads på en krydstogtrejse til Alaska, som forældrene har planlagt. Men det går op for Greta, at moren var familiens lim, og at hendes forholdet til sin far og bror er meget kompliceret.

På krydstogtskibet møder hun historikeren Ben Wilder, som gennemgår store omvæltninger i sit liv. Ben er ombord for at holde sit foredrag om en eventyrlig bog, som Gretas mor elskede.

Mens Greta arbejder på at hele genopbygge sin selvsikkerhed, og Ben må konfrontere sin usikre fremtid, læner de sig op ad hinanden for at finde op og ned i livets svære valg.

Du kan købe Den uovervindelige Greta James online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Leder du efter mere inspiration til dine sommerbøger? Følg os på Instagram og få daglig inspiration til din sommerlæsning.

romanoplevelser, sommerbøger

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!