Fiktion Inspirationslister og guides

5 sommerbøger til dig, der elsker kærlighed, en sød historie eller et godt grin

sommerbøger

Mangler du en god, rørende, skæg og medrivende bog til sommerlæsningen? Så læs med her, hvor vi anbefaler fem gode sommerbøger.

Petra Nagel: Ting jeg har lært, da det var for sent

Trænger du til et godt grin, så er Petra Nagels biografi et god bud til en af dine sommerbøger. Vi kan også anbefale at lytte til bogen, som Petra Nagel selv læser op.

Læs også: Roskildes største p*k, Grønærten og en bh-hylde i nakken. Læs i Petra Nagels åbenhjertige biografi her

ting jeg har lært da det var for sent, petra nagel

Petra Nagel har braget igennem på tv-skærmen i flere år, med programserier som “Petra dater hele verden”, “Petra får en baby” og “Petra elsker sig selv.” Programmerne er humoristiske, udleverende og ærlige med et personligt udgangspunkt.

Stilen fortsætter i Ting, jeg har lært, da det var for sent, som er en inspirerende, åbenhjertig og lattervækkende fortælling om alle de ting, som Petra gerne ville have vidst, da hun var 20 år gammel.

Bogen fyldes med historier om grimt tøj, lavt selvværd, kærester og venskab. Mange ting ville have været gode at vide 20 år tidligere, og Ting, jeg har lært, da det var for sent er en indsigtsfuld beretningen om den kaotiske overgang fra ung til voksen.

Du kan købe Ting, jeg har lært, da det var for sent online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Colleen Hoover: Minder om ham

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med Colleen Hoovers forfatterskab, er tiden perfekt til at dykke ned i hendes romaner. Det er nemlig perfekter sommerbøger!

Ligesom Colleen Hoovers tidligere romaner, rammer Minder om ham læserne lige i hjertekulen. Hun skriver med indlevelse om kvindeskæbner og kærlighed, parforholdets skyggesider og ødelæggende familiehemmeligheder.

Læs også: Ugens anbefaling|Minder om ham af Colleen Hoover

Efter at have afsonet fem år i fængsel vender Kenna tilbage til byen, hvor alt gik galt. Hun håber på at blive genforenet med sin lille datter, men alle i datterens liv virker fast besluttede på at holde Kenna væk lige meget hvor hårdt hun kæmper for at bevise sit værd. Den eneste, som ikke har lukket døren helt er Ledger, den lokale barejer og et af de sidste bindeled mellem Kenna og hendes datter. Samtidig med at kærligheden mellem Ledger og Kenna vokser, forsøger Kenna nu at rydde op i sin fortid.

Colleen Hoovers bøger har altid ramt læserne lige i hjertekulen. Bøgerne ligger højt på listen over de bedste kærlighedsromaner hos Goodreads og de seneste år har hendes bøger gennem BookTok ramt endnu flere læsere. Hashtagget #ItEndsWithUs (da: Det ender med os) har over 500 millioner views på TikTok.

Du kan købe Minder om ham online her eller i den nærmeste boghandel.
Georgette Heyer: Den ældste søster

Heyers bøger tager læseren med til Regency-tidens England i starten af 1800-tallet – en verden fyldt med bumlende kareter, livsfarlige dueller og masser af romantik. Så hvis du var vild med Bridgerton-serien, er Georgette Heyers univers helt sikkert noget for dig.

Læs også: Stormende forelskelser og glitrende balsale. Velkommen til Georgette Heyers romantiske univers

Unge Fredericia forsøger at holde styr på sin familie efter faderens død. Hendes ældste bror har arvet formuen, men han har hverken forstand på penge eller på sine yngre søskende.

Fredericia beslutter sig for at sikre sine yngre søskendes fremtid ved at rejse til London med sin søster Charis, for at få hende gift med en rig mand.

De opsøger en rig slægtning ved navn Alverstoke, som skal introducere Fredericia og Charis for byen elite, Londons ton. Selvom en masse finurlige familiehemmeligheder kommer frem i lyset, har Fredericia stadig styr på det hele.

Hun er trods alt ikke kommet til London for at finde en mand til sig selv…

Du kan købe Den ældste søster online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Sofie Linde: Fårking gravid

Fårking gravid er Sofie Lindes dagbogsoptegnelser og private billeder fra 9 måneder med en voksende mave, kvalme og vilde madcravings, humørsvingninger og tøjkriser og et liv på vej til at blive noget helt andet, end det var før.

Læs også: Sofie Linde: Jeg vejede næsten 0,1 ton…! Smuglæs i ‘Fårking gravid’

Fårking gravid

Det er skønt at være gravid.
Sådan ser det i hvert fald ofte ud, når man kigger sig omkring, men det syntes Sofie Linde bare ikke.

Ærligt og morsomt fortæller den populære tv-vært om det, som hun har oplevet som den vanvittige graviditetstid i sit graviditetsmanifest for førstegangs-fødende.

Bogen består af dagbogsuddrag, sjove anekdoter og skøre fotos fra Instagram, der tilsammen er fortællingen om at være gravid og stifte familie og et underholdende opgør med forventningen om, at det absolut skal være smukt, lykkeligt og helt fantastisk.

Du kan købe Fårking gravid i paperback online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra 1. juni
Jennifer E. Smith: Den uovervindelige Greta James

Jennifer E. Smith har skrevet en hjertevarm og humoristisk pageturner om sorg, berømmelse – og om at finde kærligheden der, hvor man mindst venter det.

Læs også: Jennifer E. Smith om Den uovervindelige Greta James: Jeg har skrevet 3 kærlighedshistorier i 1

Greta James elsker at optræde for et gigantisk publikum. Men det er kun indtil hendes mor dør, og hun en dag bryder sammen på scenen.

Hun siger modstræbende ja til at tage sin mors plads på en krydstogtrejse til Alaska, som forældrene har planlagt. Men det går op for Greta, at moren var familiens lim, og at hendes forholdet til sin far og bror er meget kompliceret.

På krydstogtskibet møder hun historikeren Ben Wilder, som gennemgår store omvæltninger i sit liv. Ben er ombord for at holde sit foredrag om en eventyrlig bog, som Gretas mor elskede.

Mens Greta arbejder på at hele genopbygge sin selvsikkerhed, og Ben må konfrontere sin usikre fremtid, læner de sig op ad hinanden for at finde op og ned i livets svære valg.

Du kan købe Den uovervindelige Greta James online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Leder du efter mere inspiration til dine sommerbøger? Følg os på Instagram og få daglig inspiration til din sommerlæsning.

romanoplevelser, sommerbøger

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!