Fiktion Inspirationslister og guides

5 sommerbøger til dig, der elsker kærlighed, en sød historie eller et godt grin

sommerbøger

Mangler du en god, rørende, skæg og medrivende bog til sommerlæsningen? Så læs med her, hvor vi anbefaler fem gode sommerbøger.

Petra Nagel: Ting jeg har lært, da det var for sent

Trænger du til et godt grin, så er Petra Nagels biografi et god bud til en af dine sommerbøger. Vi kan også anbefale at lytte til bogen, som Petra Nagel selv læser op.

Læs også: Roskildes største p*k, Grønærten og en bh-hylde i nakken. Læs i Petra Nagels åbenhjertige biografi her

ting jeg har lært da det var for sent, petra nagel

Petra Nagel har braget igennem på tv-skærmen i flere år, med programserier som “Petra dater hele verden”, “Petra får en baby” og “Petra elsker sig selv.” Programmerne er humoristiske, udleverende og ærlige med et personligt udgangspunkt.

Stilen fortsætter i Ting, jeg har lært, da det var for sent, som er en inspirerende, åbenhjertig og lattervækkende fortælling om alle de ting, som Petra gerne ville have vidst, da hun var 20 år gammel.

Bogen fyldes med historier om grimt tøj, lavt selvværd, kærester og venskab. Mange ting ville have været gode at vide 20 år tidligere, og Ting, jeg har lært, da det var for sent er en indsigtsfuld beretningen om den kaotiske overgang fra ung til voksen.

Du kan købe Ting, jeg har lært, da det var for sent online, fx. hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.
Colleen Hoover: Slammed

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendskab med Colleen Hoovers forfatterskab, er tiden perfekt til at dykke ned i hendes romaner. Det er nemlig perfekte sommerbøger! Og endnu mere perfekt er det at vi i sommeren udgiver 12 romaner, der aldrig før er udgivet på dansk.

Læs også: Gør plads i reolen! Colleen Hoovers samlede forfatterskab udkommer på dansk

Ligesom Colleen Hoovers andre romaner, rammer hendes debutroman Slammed læserne lige i hjertekulen.

5 sommerbøger til dig, der elsker kærlighed, en sød historie eller et godt grin

Efter pludseligt at have mistet sin far må Layken agere anker for sin mor og lillebror. Udadtil har hun en ukuelig og sejlivet facade, men under det hele er hun ved at miste håbet.

Her kommer Will ind i billedet. En flot, 21-årig ny nabo med en lidenskab for poetry slam og unik humor. Efter et par dage har Layken og Will skabt et følelsesmæssigt bånd, og Layken tør håbe igen.

Men kort tid efter deres første date, sætter en chokerende afsløring en stopper for deres forhold. De må kæmpe for at finde en balance mellem de følelser, der drager dem til hinanden og de hemmeligheder, som skiller dem.

Du kan købe Slammed – Mødet (Slammed 1) online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler
Georgette Heyer: Den ældste søster

Er der noget bedre end alt det Regency-romance, som vi bliver fodret med for tiden både i litterature og som tv-serier? Hvis du også er vild med det, kan Georgette Heyer være et godt bud til dine sommerbøger!

Heyers bøger tager læseren med til Regency-tidens England i starten af 1800-tallet – en verden fyldt med bumlende kareter, livsfarlige dueller og masser af romantik. Så hvis du elsker Bridgerton-serien, er Georgette Heyers univers helt sikkert noget for dig.

Læs også: Stormende forelskelser og glitrende balsale. Velkommen til Georgette Heyers romantiske univers

5 sommerbøger til dig, der elsker kærlighed, en sød historie eller et godt grin

Unge Fredericia forsøger at holde styr på sin familie efter faderens død. Hendes ældste bror har arvet formuen, men han har hverken forstand på penge eller på sine yngre søskende.

Fredericia beslutter sig for at sikre sine yngre søskendes fremtid ved at rejse til London med sin søster Charis, for at få hende gift med en rig mand.

De opsøger en rig slægtning ved navn Alverstoke, som skal introducere Fredericia og Charis for byen elite, Londons ton. Selvom en masse finurlige familiehemmeligheder kommer frem i lyset, har Fredericia stadig styr på det hele.

Hun er trods alt ikke kommet til London for at finde en mand til sig selv…

Du kan købe Den ældste søster online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
T.I. Lowe: Under magnoliatræerne

Under magnoliatræerne af T.I. Lowe er en af den slags bøger, som har det hele. Ung kærlighed, dødsfald, svigt, venskab, psykisk sygdom, magnoliatræer, der gemmer hemmeligheder under deres duftende blomsterkroner og giftige tobaksmarker, der kalder på hårdt arbejde.
En sej, ung dame, der er for stolt til at bede om hjælp. Det er bittersødt. Smukt, men hårdt.

Læs også: Sydstatsforfatter T.I. Lowe: Vi er ofte så optagede af vores eget, at vi ikke opdager, når naboen har det skidt

5 sommerbøger til dig, der elsker kærlighed, en sød historie eller et godt grin

Teenageren Ox vokser op i en religiøs familie på en tobaksfarm i South Carolina i 1980erne.

Da hendes mor dør i barselssengen, forværres hendes fars mentale helbred, og Ox tvinges til at være den voksne og passe på sine seks søskende. Hun må kæmpe alt hun har lært for at holde hovedet oppe, benene nede og familiens hemmeligheder skjulte.
Da Ox finder små glimt af ungdom og lykke i selskab med borgmesterens søn, tager hendes fars maniske episoder til, og hun må sande, at ikke alle hemmeligheder kan holdes skjult for evigt.

Under magnoliatræerne er en hjerteskærende, men også opløftende coming-of-age-roman af sydstatsforfatteren T.I. Lowe. Fuld af lysende håb, hårde livsvilkår og triumferende kærlighed.

Under magnoliatræerne kan købes online hos Saxo.com eller i den nærmeste boghandel.
Pip Williams: De glemte ords bog

Hvis du elsker tankevækkende historiske romaner, der også indeholder kærlighed kan De glemte ords bog sagtens være en roman du skal tilføje til dine sommerbøger.
De glemte ords bog er en skøn historisk roman om en ung kvindes liv omkring stemmeretsbevægelsen og Første Verdenskrig. Det er en fortælling om sprogets magt og om kærlighed og venskab på tværs af klasseskel.

Læs også: Pip Williams: Hvis dit sprog ikke er repræsenteret i ordbogen, findes du ikke!

5 sommerbøger til dig, der elsker kærlighed, en sød historie eller et godt grin

Esme bliver født ind i en verden af ord. Som det moderløse barn hun er, tilbringer hun størstedelen af sin barndom i Skriptoriet: det haveskur i Oxford, hvor hendes far og et dedikeret hold af leksikografer indsamler ord til den allerførste udgave af Oxford English Dictionary.

Men Esme opdager, at det ikke er alle ord, der finder vej ind i det toneangivende storværk, og hun begynder at indsamle dem, der er blevet glemt eller afvist af de lærde mænd – typisk dem, der knytter sig til kvinders oplevelser.

Hun skjuler ordene i en gammel kasse, og langsomt begynder en helt ny ordbog at tage form: De glemte ords bog.

De glemte ords bog er inspireret af virkelige hændelser, og Pip Williams er dykket dybt ned i Oxford English Dictionarys arkiver for at fortælle denne tankevækkende historie om sprogets evne til at forme den verden, vi lever i.

Du kan købe De glemte ords bog i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé i paperback
Leder du efter mere inspiration til dine sommerbøger? Følg os på Instagram og få daglig inspiration til din sommerlæsning.

romanoplevelser, sommerbøger

Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!