Fagbøger Mad og drikke Vegetariske og veganske kogebøger

En ret der hitter: Pasta bolognese a la plantebaseret

Vil du gerne spise mere plantebaseret, men ved ikke, hvor du skal begynde?


I en travl hverdag kan det være svært at ændre sin kost, sine vaner og rutiner. Med Plantebaseret familiemad giver Stina Dannerfjord og Isabel Christensen en guide til, hvordan du sammen med din familie kan lægge din kost om og få en sundere hverdag.

LÆS OGSÅ: Forfattere bag ny plantebaseret kogebog: Børn har brug for en grøn hverdag

Her får du opskriften på enhver families favorit: pasta bolognese! Det kan faktiske være svært at smage forskel på den traditionelle udgave med kød eller den uden kød. Man kan tilføje lidt friskrevet parmesan på toppen, hvis man er til den slags.



Ingredienser:

2 squash
1 pakke hakket plantekød
(400 g)
1 stort løg eller 2 små
1-2 fed hvidløg
200 g champignoner
500 ml tomatsovs (se side 124)
1 bundt frisk basilikum (ca. 1 dl
hakket)
2 pakker grønkålspasta (evt. den fra Naturli’)

Sådan gør du:

Riv squash i et rivejern, og dræn for vand i en si.

Svits løg og champignon på panden, og tilsæt derefter plantekød og revet squash, steg, til det er gyldent, og tilsæt derefter tomatsovsen.

Kom grofthakket basilikum i sovsen, og smag til med salt og peber.

Kog samtidig grønkålspastaen.

Bland det hele sammen, og server!

TIP!

Hurtig tomatsovs:
Kom en dåse flåede tomater op i en gryde. Tilsæt 1 fed hvidløg
og evt. lidt chili. Brug evt. en stavblender til at gøre sovsen glat og
fin. Kog sovsen godt igennem, tilsæt et drys basilikum, og smag til med salt og peber.




ENERGI PR. PORTION
436 kcal, 36 g protein, 50 g kulhydrat, 7,5 g fedt og 4,7 g kostfibre.

ØNSKER DU AT SPARE KALORIER
Brug spidskål i stedet for pasta. Snit det fint, og smid det i kogende vand i ca. 30-40 sek. Hældes i si og serveres i stedet for pastaen.

Energi: 327 kcal, 34 g protein, 20 g kulhydrat, 6,8 g fedt
og 8,5 g kostfibre.

HVIS DU ER FYSISK AKTIV
Byt evt. pastaen ud med bønnepasta (100 g rå).
Energi: 618 kcal, 52 g protein, 70 g kulhydrat, 8,4 g fedt
og 17,7 g kostfibre.



En bog til dig og din familie, der gerne vil spise mere plantebaseret

Det giver rigtig god mening at spise mere grønt – for din krop og for miljøet. Men det kan være svært at lave om på sine madvaner, særligt i en travl hverdag.

I Plantebaseret familiemad af Stina Dannerfjord og Isabel Christensen er der ingen løftede pegefingre – kun enkle opskrifter og masser af gode råd til, hvordan du uge for uge kan gøre din hverdag mere grøn og lave kødfri mad til hele familien. Et skridt ad gangen kan du selv mærke efter, om også du får det bedre af at spise sundt, vælge fuldkorn, grønt og frugt og spise mindre kød og færre æg og mælkeprodukter.

Du kan købe Plantebaseret familiemad online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.