Bøger om naturen Fagbøger

Lær 3 “ord” på hundesprog – lige her. Bogen Det gode hundeliv guider dig til at forstå din hund

det gode hundeliv, Anders Hallgren, hundebog, hundeopdragelse

Det gode hundeliv af den førende hundepsykolog Anders Hallgren fortæller dig alt, du behøver at vide om, hvordan du giver din hund det bedste liv – lige fra opdragelse af din hvalp til pleje af en elsket seniorhund. Få 3 tips til hundesprog lige her.

Det er godt for humøret at have en hund. Hunde holder os med selskab, får os til at grine og ud i den friske luft flere gang om dagen. Men en ting er, hvad hunden gør for os, noget andet er: Hvad gør vi for vores hund? Få 3 gode råd af hundepsykologen Anders Hallgren – forfatteren bag Det gode hundeliv – til, hvordan du taler med din hund.

Se trailer til Det gode hundeliv


Hund bruger hele kroppen til at tale med

Hunden er som skabt til at kommunikere, og den bruger hele kroppen til det. Øjne, ører, hoved, hale, bevægelser – alt er en del af dens kommunikation. Den er et socialt dyr, som lever sit liv sammen med andre, og den ser sig selv som et fuldgyldigt medlem af familien.

LÆS OGSÅ: 10 helt nye bøger

I er dens flok, og derfor er det vigtigt at lære dens sprog at kende. Ligesom hunden gør sig meget umage med at lære dine signaler at kende. For intet gør en hund gladere, end at gøre dig glad.


Lær at tale hund – her er 3 “ord” på hundesprog

1. Et flakkende blik betyder venlighed

Se aldrig din hund direkte i øjnene. Høj og direkte fart mod hunden med din hånd, mens du ser den i øjnene og blotter dine tænder i et smil, kan misforstås som et angreb.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Hunde signalerer overfor andre hunde, at de blot vil lege, ved at sigte lige ved siden af og sende et flakkende blik afsted. Så gå derfor ned i hug og klap den fra siden og uden direkte øjenkontakt, hvis du vil opfattes som venlig og imødekommende.

Langsom tilnærmelse er lig med venlighed.

2. Et slik i hovedet er et udtryk for ren kærlighed

Slik i hovedet og puf med ansigtet på din arm betyder ikke nødvendigvis, din hund vil have noget fra dig eller luftes eller klappes. Det er blot hundens måde at sige ”hej, her er jeg, vi hører sammen du og jeg.” Det skal forstås som et kys, en kærlighedserklæring, der ikke kræver klap eller anden aktivitet. Din blotte tilstedeværelse i rummet er nok.

3. Krads på benet betyder ”hej makker, skal vi ik lege?”

Stikker din hund dig en forpote eller kradser dig på benet, er det – modsat slik i ansigtet og puf med hovedet – en måde at sige ”skal vi lege?”. Hvalpen skal ikke stimuleres for meget. Den kan ret hurtigt bruge hovedet og lære noget, men det skal være enkle opgaver, som at komme, når du kalder, sætte sig eller give pote.

LÆS OGSÅ: 15 bøger der gør dig klogere

Du kan også lave et spor ved at trække en lille skive pølse hen over gulvet mod en gemt godbid, som den efterfølgende selv skal finde.

Den voksne hund behøver ikke et spor for at finde gemte godbidder. Det er også god mental træning for den voksne hund at finde velkendt hundelegetøj i en kasse, som den selv skal finde ud af at få ud af kassen.

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i det grønne! 10 inspirerende bøger om naturen

Sidst, men ikke mindst, at det vigtigt ikke at glemme at aktivere den voksne og lidt ældre hund, der ikke gør så meget væsen af sig. Præcis som med mennesker, bliver hjernen mindre, hvis den ikke trænes, så glem ikke den velopdragne og modne hund, der ligger stille på sin plads. Den skal også aktiveres mentalt, selvom det forbliver mere usagt mellem jer.


Det gode hundeliv

Lær 3 "ord" på hundesprog – lige her. Bogen Det gode hundeliv guider dig til at forstå din hund

Anders Hallgren er uddannet psykolog, og er den første hundepsykolog i Europa og formentlig også i resten af verden. I mere end 50 år har han arbejdet som hundepsykolog og træner, og hundeguruen har skrevet over 30 bøger om hundeadfærd.

I Det godt hundeliv kommer han i kort form omkring alt fra hundens dagligdag, sprog og kommunikation, hundens sanser, den første tid med hvalpen, samt hvordan man leger med den og hundens tre stadier: den unge hund, den voksne hund og den gamle hund.

Bogen er meget pædagogisk opbygget, og med mellemrum opsummeres de vigtigste pointer i nogle få linjer. I slutningen af hvert kapitel er en liste med svar på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan købe Det gode hundeliv online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.