Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Nicola Yoon Young Adult-romaner

5 grunde til hvorfor Sådan lærer du at danse er årets sommerbog

nicola yoon, sådan lærer du at danse, kærlighed, young adult, ungdomsbog

Art © 2021 by Renike

Nicola Yoon, forfatteren til Alt eller intet og Solen er også en stjerne, er tilbage i topform med en kærlighedshistorie, der er som skabt til din sommerlæsning.

Hellere et ensomt hjerte end et knust hjerte! Sådan lærer du at danse er en bog om at håndtere skuffelserne i livet og erfare, at man også kan få noget godt ud af noget skidt. Her er fem grunde til, hvorfor denne bog bør ligger højt i sin sommerlæsestak.

1: Hard pass til kærligheden

via GIPHY

Hovedpersonen i Sådan lærer du at danse tror ikke længere på kærligheden. Ikke efter hendes forældre gik fra hinanden, og nu vil hun ikke have noget med den at gøre. Heller ikke selvom skæbnen måske har andre planer …

LÆS OGSÅ: Billeder fra filmsettet til Solen er også en stjerne du ikke må gå glip af

2: Et magisk twist

via GIPHY

Efter Evies forældre fortæller, at de skal skilles, sker der noget med hende. Ikke alene stopper hun med at tro på kærligheden, men efter et møde med en mystisk kvinde, begynder hun også at kunne se, hvordan enhver forelskelse kommer til at ende.

Og det er aldrig lykkeligt …

3: En bog baner vejen

via GIPHY

Eftersom at Evie ikke længere tror på kærligheden, beslutter hun sig for at skille sig af med alle sine kærlighedsbøger. Dog falder hun over bogen Sådan lærer du at danse, en tynd paperback med vandskjolder og æselører.

Det er den bog, der leder hende i retning af det dansestudie, hvor hun opdager sit dansetalent.

4: Dance, dance, dance!

via GIPHY

Nogle af vores tids helt store kærlighedshistorier handler også om dans. Dirty Dancing, Step Up, Bring It On og Footloose. Nu er Sådan lærer du at danse klar til at tage plads mellem klassikerne.

LÆS OGSÅ: Find popcornene frem – filmatiseringer du ikke vil gå glip af

5: The tension

via GIPHY

Evie giver ikke meget for kærlighed, og selvom X, hendes dansepartner, heller ikke umiddelbart får hende til at ændre mening, så er kemien mellem dem ikke til at tage fejl af. Og we are here for it.


Sådan lærer du at danse


nicola yoon, sådan lærer du at danse, kærlighed, young adult, ungdomsbog, bøger til unge

Da Evies forældre skal skilles, stopper hun med at tro på kærligheden. Derfor skiller hun sig af med alle sine kærlighedsbøger på en byttecentral, hvor hun møder en mystisk kvinde, der synes at have en mærkelig påvirkning på Evie.

For da hun tager hjem, kan hun pludselig se udfaldet af alle forelskelser, hun er vidne til, og de ender alle ulykkeligt. 

Hendes manglende tro på kærligheden ændrer sig heller ikke, da hun møder op til en dansetime, og bliver sat til at danse med X. Måske er det ikke alle andre, der ikke forstår Evies syn, måske er det Evie selv, der skal lære at forstå …

Du kan købe Sådan lærer du at danse online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.


Andre bøger af Nicola Yoon

Solen er også en stjerne

Solen er også en stjerne, nicola yoon, ya, young adult, YA, ungdomsbog, ungdomsbøger

Historien om en pigen, en dreng og universet

Natasha: Jeg er en pige, der tror på videnskab og fakta. Ikke skæbne. Eller drømme, der ikke går i opfyldelse. Jeg er helt klart ikke typen, der møder en sød fyr midt på gaden i New York og bliver forelsket. Ikke når min familie er tolv timer fra at blive udvist af landet. Min fortælling kommer ikke til at handle om at falde for ham.

Daniel: Jeg har altid været den gode søn, den dygtige elev, levet op til mine forældres høje forventninger. Aldrig digteren. Aldrig drømmeren. Men da jeg ser hende, glemmer jeg alt om det. Noget ved Natasha får mig til at tro, at skæbnen har meget større planer – for os begge to.

Du kan købe Solen er også en stjerne online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se filmtraileren


Alt eller intet

5 grunde til hvorfor Sådan lærer du at danse er årets sommerbog

Madelines liv ligner ikke nogen andens: “Min sygdom er lige så sjælden, som den er berømt. Jeg er dybest set allergisk over for verden. jeg har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, jeg nogensinde ser, er min mor og min sygeplejerske.”

Alt det ændrer sig, da Olly flytter ind ved siden af. De mailer til hinanden, og da det ikke længere er nok, får han lov at besøge hende.

De forelsket sig hovedkulds i hinanden, og pludselig er livet i boblen ikke længere nok for Madeline. Men hvis hun begynder at sig uden for den er livsfarligt …

Du kan købe Alt eller intet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se filmtraileren


Om forfatteren

Nicola Yoon (f. 1972) er opvokset på Jamaica og senere i Brooklyn, men bor nu i Los Angeles med sin mand og datter. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste roman Alt eller intet, som blev filmatiseret i 2017.

Opfølgeren Solen er også en stjerne udkom i 2016 og modtog året efter den prestigefulde Printz Honour Award i USA, som blev filmatiseret i 2019.

Nicola Yoon betragter sig selv som en håbløs romantiker, der helt og holdent tror på kærlighed ved første blik, og på at kærligheden varer evigt.