Kategori: Nicola Yoon

Nicola Yoon

Nicola Yoon (født i 1972) er opvokset på Jamaica og senere i Brooklyn, men bor nu i Los Angeles med sin mand og datter.

Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste roman Alt eller intet, som blev filmatiseret i 2017. Opfølgeren Solen er også en stjerne udkom i 2016 og modtog året efter den prestigefulde Printz Honour Award i USA, som blev filmatiseret i 2019. Derudover har hun skrevet den roste ungdomsroman Sådan lærer du at danse, der blev udgivet i 2021, og var med til at skrive Blackout, der blev udgivet sammme år.

Nicola Yoon betragter sig selv som en håbløs romantiker, der helt og holdent tror på kærlighed ved første blik, og på at kærligheden varer evigt.

Romantiske bøger
all the feels, YA, young adult, efterår, efterårsferie, ungdomsbog, ungdomsbøger, læs, læsning

Nicola Yoon: Rost ungdomsromansforfatter og håbløs romantiker

Nicola Yoons ungdomsromaner er blevet læst og elsket verden over. Flere af dem er blevet lavet til filmatiseringer, der ligeledes er gået lige i hjertekulen hos seerene. Hendes romaner skildrer kærlighed på en måde, man ikke kan undgå at blive forelsket i.

LÆS OGSÅ: INTERVIEW: En god kærlighedshistorie kræver, at karaktererne ikke kun finder hinanden, men også sig selv

Hun udtaler selv, at en kærlighedshistorie kræver selvindsigt: “En del af det at blive forelsket i et andet menneske, er også at falde for dig selv. En god kærlighedshistorie kræver, at karaktererne ikke kun finder hinanden men også sig selv.” – Nicola Yoon.

LÆS OGSÅ: Sådan lærer du at danse: En romantisk bog om ikke at tro på kærligheden

Nicola Yoons romaner er blevet udgivet på adskillelige sprog, og hendes bøger har floreret på New York Times bestseller-liste.

Hendes romaner skildrer ungdomsliv og kærlighedshistorier på sådan en måde, at læseren efterlades med et bankende hjerte og en urokkelig tro på den store kærlighed.