Når én filmatisering ikke er nok: Blackout får to filmatiseringer

Der må være en fejl i overskriften, tænker du måske, men den er god nok: Blackout kommer både som film og serie og endda med noget af et dream team i ryggen.

Men det stopper ikke der. Highter Ground Productions, som Obama-parret står bag (ja, dét Obama-par), Temple Hill Entertainment og Netflix slår sig nemlig også sammen med bogens seks forfattere for at skabe de to filmatiseringer af forfatternes fællesbog.

12 unge, 6 kærlighedshistorier

Det begynder i New York under en strømafbrydelse, hvor 12 unge forsøger at komme til den samme fest. Men vejen dertil er fyldt med udfordringer – og det er ikke kun strømafbrydelsen, de må overkomme. Som altid viser kærligheden sig også som lidt af et problem.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til hvorfor Sådan lærer du at danse er årets sommerbog

Bag Blackout står forfatterne Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Ashley Woodfolk, Angie Thomas og Nicola Yoon, hvis stemmer har givet stor genlyd på den amerikanske YA-scene. Faktisk så meget at både Angie Thomas og Nicola Yoon er udkommet herhjemme på dansk.

Nu får deres fællesroman ikke kun én filmatisering men hele to. Nyheden er blevet delt vidt og bredt, blandt andet af Nicola Yoon, der skrev nedenstående på sin Instagram:


LÆS OGSÅ: En god kærlighedshistorie kræver, at karaktererne ikke kun finder hinanden, men også sig selv

Netflix har i en kommentar til The Hollywood Reporter forklaret, at fordi der er tale om en film og en serie, er der en chance for, at bogens seks individuelle historier bliver fordelt ud på de to formater og ikke nødvendigvis samles i begge fortællinger.

Det vides endnu ikke, hvornår filmen og serien hver forventes at få premiere, eller om de bliver tilgængelig i herhjemme.


Et lys i mørket … og hjertet


Blackout, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk, Nicola Yoon

To piger, der leder efter et vigtigt fotografi og ender med at finde noget endnu større.

To drenge, der er fanget i undergrunden, og som bliver tvunget til at forholde sig til deres følelser for hinanden.

To bedste venner, som bliver spærret inde på et bibliotek, hvor de leder efter alletiders største kærlighedshistorie.

Tre unge på skoleudflugt til New York, som sidder fast i bussen, hvor de prøver at få styr på deres indbyrdes trekantsdrama. To fremmede, der mødes i en taxa, hvor de kommer til at diskutere identitet som filosofisk begreb.

Du kan købe Blackout online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel fra d. 26 august.


Jeg er kommunikationsmanager og PA hos Forlaget Carlsen og flittig skribent på bog.dk. Jeg er også en håbløs bogsamler, die-hard YA-læser, og jeg stoppede med at tælle mine bøger, da jeg nåede til 1.000. Derfor er jeg også altid klar med en boganbefaling eller to.