Amerikanske YA-forfattere Angie Thomas Ashley Woodfolk Bøger til unge Børnebøger 13-15 år CarlsenPuls Dhonielle Clayton Nic Stone Nicola Yoon Tiffany D. Jackson Young Adult-romaner

INTERVIEW: En god kærlighedshistorie kræver, at karaktererne ikke kun finder hinanden, men også sig selv

blackout, Angie Thomas, nicola yoon

Der er seks kvinder bag bogen Blackout, der rummer seks historier, der alle sammen er en del af én fælles kærlighedsfortælling i New York under en strømafbrydelse. Vi har spurgt de seks forfattere, hvad de mener, skaber en god kærlighedshistorie.

Forfatterne Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Ashley Woodfolk, Angie Thomas og Nicola Yoon har flere ting tilfælles. De er alle sammen dygtige og stærke stemmer på amerikanske scene for YA-litteratur. Og så har de skrevet en bog sammen, som de hver har skrevet en kort historie til.

Den handler om kærlighed, men hvad skal der egentlig til, for at skabe en god kærlighedshistorie? Det har vi spurgt dem om.

blackout, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Ashley Woodfolk, Angie Thomas, Nicola Yoon, kærlighedshistorie

Dhonielle Clayton

“En god kærlighedshistorie kræver en virkelig god følelsesmæssig spænding. Den bedste følelsesmæssige rutsjebanetur er den, du får, når du ikke er sikker på, om de to forelskede kan få det til at fungere.”

Tiffany D. Jackson

“En god kærlighedshistorie er fyldt med spænding, handling, et tidspres, en høj indsats og en hel masse kys. Måske er det i virkeligheden bare opskriften på en virkelig god historie i det hele taget.”

LÆS OGSÅ: Blackout. 6 sorte kvinder. 6 stærke stemmer. 6 vidunderlige historier. 1 fantastisk bog

Nic Stone

“For mig skal en god kærlighedshistorie afspejle ægte menneskelighed. Mennesker begår fejl. Måden, de oplever noget på, er med til at forme deres syn på verden. De har styrken til at skade eller hele hinanden.

En god kærlighedshistorie skøjter ikke hen over dette. Forelskede ser hinanden som en helhed med fejl og det hele, og de vælger at dele ud af sig selv og acceptere og værdsætte hinanden alligevel.”

kærlighedshistorie, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Ashley Woodfolk, Angie Thomas, Nicola Yoon, blackout
De seks forfattere på Angie Thomas’ Instagram

Angie Thomas

“En god kærlighedshistorie skal være kompleks. Der er ingen af os, der er endimensionelle, og vi er heller ikke perfekte, og de bedste kærlighedshistorier viser helstøbte karakterer med fejl og det hele. Jeg foretrækker karakterer, der forelsker sig i hinanden, som kender til det gode, det onde og det grimme hos den anden.”

Ashley Woodfolk

“For mig har de bedste kærlighedshistorier altid en gradvis opbygning af intimitet, der bliver efterfulgt af en pludselig fare.

LÆS OGSÅ: Når én filmatisering ikke er nok: Blackout får to filmatiseringer

Jeg elsker at være virkelig investeret i karakterer, hvordan de holder af hinanden, og bliver overrasket over et problem eller en forhindring, jeg ikke havde set komme.

Det er det, der gør lykkelige slutninger så tilfredsstillende, fordi deres kærlighed blev sat på prøve, og de formåede at overkomme en forhindring og i sidste ende vælge hinanden efter alt det, de har været igennem.”

Nicola Yoon

“En del af det at blive forelsket i et andet menneske, er også at falde for dig selv. En god kærlighedshistorie kræver, at karaktererne ikke kun finder hinanden men også sig selv.”


Strømmen går, men hjertet er stadig fuld af lys

Blackout, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk, Nicola Yoon, ungdomsbøger

To piger, der leder efter et vigtigt fotografi og ender med at finde noget endnu større.

To drenge, der er fanget i undergrunden, og som bliver tvunget til at forholde sig til deres følelser for hinanden.

To bedste venner, som bliver spærret inde på et bibliotek, hvor de leder efter alletiders største kærlighedshistorie.

Tre unge på skoleudflugt til New York, som sidder fast i bussen, hvor de prøver at få styr på deres indbyrdes trekantsdrama. To fremmede, der mødes i en taxa, hvor de kommer til at diskutere identitet som filosofisk begreb.

Du kan købe Blackout online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg er kommunikationsmanager og PA hos Forlaget Carlsen og flittig skribent på bog.dk. Jeg er også en håbløs bogsamler, die-hard YA-læser, og jeg stoppede med at tælle mine bøger, da jeg nåede til 1.000. Derfor er jeg også altid klar med en boganbefaling eller to.