all the feels, YA, young adult, efterår, efterårsferie, ungdomsbog, ungdomsbøger, læs, læsning

Uanset hvilken årstid du bedst kan lide, er efteråret som skabt til læsning. De mørke dage og pludselige vejrskift skaber rammerne for den perfekte læsesituation, og derfor har vi samlet en liste over bøger med all. the. feels til din efterårsferie.

Den besatte konge af Leigh Bardugo

all the feels, den besatte konge, king of scars, nikolai lantsov, grisha, grishaverse, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, bog, bøger, læs, læsning, ungdomsroman, leigh bardugo

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins. Ingen kender til de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land, og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen.

Hans land er truet af fjender udefra, og Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede Grisha-hær nærmer sig.

Imens kæmper Nikolai selv med en mørk magi, der spreder sig inden i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre alt det, han har kæmpet for. Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles.

Læs et uddrag af Den besatte konge eller køb bogen online her.


Hazel Wood af Melissa Albert

all the feels, Hazel Wood, Melissa Albert

Kulsort uheld har altid forfulgt 17-årige Alice og hendes mor. For at holde sig et skridt foran har de derfor været på farten det meste af Alices liv. En dag dør Alices mormor alene på sit gods, Hazel Wood.

Hun var lidt af en enspænder og kultforfatter til en samling dystre eventyr. Samtidig bliver Alices mor bortført af et væsen, som hævder at være fra Hinterland – den grusomme, overnaturlige verden, hvor Alices mormors eventyr foregår.

Det eneste spor, Alice har fra sin mor, er en seddel med beskeden: “Hold dig væk fra Hazel Wood”…

Læs et uddrag af Hazel Wood eller køb bogen online her.

Se bogtraileren


Når ingen hører dig skrige af Stephanie Perkins

all the feels, Stephanie Perkins, Når ingen hører dig skrige, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, gyser, slahser

Forfatteren til Anna og det franske kys er tilbage med et forfriskende bud på en slasher. Fyldt med blod og masser af romantik.

Det er næsten et år siden, at Makani Young flyttede ind hos sin bedstemor langt ude på landet i Nebraska, og hun er stadig ved at finde sig til rette med sit nye liv. Og hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii.

En efter en bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab, og imens politiet jagter morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder.

Læs et uddrag af Når ingen hører dig skrige eller køb bogen online her.

Se bogtraileren


Og så drukner jeg … af Ditte Wiese

all the feels, Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt og dygtig som sine venner.

Hun har lagt en plan for sit liv. Det er godt, og det er perfekt. Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Hvad er der galt med hende? Hvorfor kan hun ikke bare følge planen?

Presset er så stort, at Josephine er ved at drukne. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Læs et uddrag af Og så drukner jeg … eller køb bogen online her.

Se bogtraileren


Echo Ridge af Karen M. McManus

Echo Ridge, Karen M. McManus, YA, young adult, ungdomsbog, en af os lyver

Echo Ridge er en by med mange hemmeligheder. Ellerys moster forsvandt derfra som 17-årig, og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet.

Ellery kender alt til hemmeligheder. Hendes mor har dem, hendes bedstemor har dem.

Og efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget.

Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

Læs et uddrag af Echo Ridge eller køb bogen online her.

Se bogtraileren


En af os lyver af Karen M. McManus

En af os lyver, karen m. macmanus

Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er hvor langt du vil gå for at beskytte dem.

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning. En af dem kommer ikke ud af lokalet i live, men hvem har slået Simon ihjel?

Det viser sig hurtigt, at han havde planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre, stræberen Bronwyn, sportsstjernen Cooper, forbryderen Nate og skønheden Addy. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Læs et uddrag af En af os lyver eller køb bogen online her.

Se bogtraileren


Mørke rum af Kristina Aamand

all the feels, Mørke rum, Kristina Aamand, YA

Sophia starter i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb.  Veninden Maysun har regnet formlen på det gode liv ud, men kan hun være sikker på, at hun har regnet rigtigt. Et sted langt borte får Parvati et ægteskabstilbud, som gør hendes forældre glade, men kan hun leve op til de krav, en mand stiller sin hustru?

Elias, Sophias storebror, er fornuftig og ansvarlig, der drømmer om Nanna, men da han endelig har hende på tomandshånd, bliver drømmen til et mareridt. 

Og så er der pigen, der ligger alene, indtil døren til hendes værelse går op, og hun forsvinder ind i det mørke rum.

Læs et uddrag af Mørke rum eller køb bogen online her.

Se bogtraileren