Carlsen Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Børnebøger

Bogen, du skal læse og knuselske sammen med din teenager

Kære Evan Hansen, musical, bog, teenager

Et brev, som aldrig skulle være læst af andre. En løgn, der aldrig skulle have været fortalt. Et liv, som han aldrig troede, han ville få. Historien om en angstramt teenager, der pludselig får muligheden for det, han altid har ønsket sig – at høre til – er blevet et internationalt fænomen.

Kære Evan Hansen er en ny roman baseret hit-musicalen Dear Evan Hansen, der har taget Broadway med storm. En hvid løgn fører til store sandheder i denne varme og hjerteskærende fortælling, fyldt med sorg og autenticitet, om kampen for at høre til i en tid med hurtige forbindelser og dyb isolation.

Historien har erobret priser og hjerter – både blandt teenagere og deres forældre. Kære Evan Hansen rammer spot on i vores verden af muligheder, forventninger, sociale medier, ensomhed, skilsmisser – og vores forsøg på at række ud efter hinanden (eller mangel på samme):

“En særlig autentisk fortælling om familie, betydningen af godhed og det forfærdelige i ikke at passe ind i skolen … Et must-read.”

– PUBLISHERS WEEKLY

“I dag bliver en fantastisk dag, fordi du har fået fat i denne bog. Kære Evan Hansen er en kraftfuld udforskning af sorg og depression og af de mange måder, vi er (eller ikke er) til stede på.”

– DAVID ARNOLD, forfatter til Moskitoland.

En popkultur-succes om angst, ensomhed, selvmord – og håb!

Kære Evan Hansen
I dag bliver en fantastisk dag, fordi …

Evan lider af angst. Hans psykolog har givet ham en opgave, hvor han hver dag skal han skrive et brev til sig selv:

Jeg skal bevise, hvorfor i dag skulle blive fantastisk, når alle beviser peger på det modsatte. Alle dagene før i dag var i hvert fald ikke fantastiske, så hvorfor skulle jeg tro, at i dag bliver anderledes? Men det tror jeg heller ikke. Så det er på tide at fyre op for fantasien og sikre mig, at alle kreativitetsmolekylerne er vågne og aktive. (Det kræver en molekylær landsby at skrive en fantastisk peptalk).

… i dag skal du bare være dig selv. Men også selvsikker. Det er vigtigt. Og interessant. Nem at tale med. Imødekommende. Og du skal ikke gemme dig. Vis dig selv for andre. Ikke på en pervers måde, behold tøjet på. Bare vær dig – dit sande jeg. Vær dig selv. Vær tro mod dig selv.

Mit sande jeg. Hvad betyder det overhovedet? Det lyder som et eller andet pseudo-filosofisk udsagn fra en sort-hvid parfumereklame. Men okay, fint nok, lad os ikke dømme. Som dr. Sherman ville sige: Vi er her for at udforske.” 

Evan har altid følt sig alene, men da et af hans breve havner i de forkerte hænder, bliver han trukket ind i en fremmed families sorg over deres søns selvmord. Nu får han muligheden for ikke længere at føle sig udenfor.

Pludselig har den angstramte Evan et nyt formål. Og en hjemmeside. Han er selvsikker, og han går viralt. Alle dage er fantastiske. Indtil alt er i fare for at falde sammen omkring ham, og han bliver konfronteret med sin værste fjende: sig selv.


You Will Be Found

“Even when the dark comes crashing through. When you need a friend to carry you. And when you’re broken on the ground. You will be found …”

Sangen “You Will Be found” fra musicalen har kickstartet en international bevægelse, der handler om, at vi skal huske at se hinanden. At vi skal huske, at der rundt omkring os er mennesker, der føler sig ensomme – også selvom det måske ikke ser sådan ud.

Og med hjælp fra musicalens producere blev er det blandt andet blevet til et kæmpe virtuelt internationalt kor, der fremførte sangen via videoer. Se med her:

Fra Broadway-hit til bestseller

Bogen, du skal læse og knuselske sammen med din teenager

“Ingen bør nogensinde sidde med en følelse af, at de må lide i stilhed. Vi bliver nødt til at blive ved med at tale om mental sundhed og fortsætte med at række ud efter dem, der måske lider.”

– FORFATTERNE

Bogen er blevet til i et tæt samarbejde mellem skaberne af musicalen og forfatteren Val Emmich.

Læs et gratis uddrag af Kære Evan Hansen her

Du kan finde Kære Evan Hansen online her eller hos din lokale boghandler.

LÆS OGSÅ: Filmrettighederne er solgt – Kære Evan Hansen kommer som film