YA, young adult, bøger, læsning, ungdomsbog, ungdomsbøger

Du kender måske udtrykket “so many books, so little time”, og hvis du allerede nu har svært ved at danne dig et overblik over de bøger, der udkommer i 2019, har vi gjort det nemt for at dig. Her finder du en liste over de bøger, som du glæde dig til det nye år, så du blot skal tilføje dem til din tbr. 

Fra musicalhit til YA-bestseller

YA, young adult, Kære Evan Hansen, Dear Evan Hansen, ungdomsbogEvan har altid følt sig alene, men da hans brev til sig selv havner i de forkerte hænder, bliver han pludselig trukket ind i en families sorg over tabet af deres søn, åbner nye muligheder sig. Pludselig har den angstramte Evan et nyt formål. Han er selvsikker, og han går viralt. Alle dage er fantastiske. Indtil alt truer med at falde sammen, og han bliver konfronteret med sin værste fjende: Sig selv.

Kære Evan Hansen forventes at udkomme d. 10. januar.

 

Fra En af os lyver til endnu en page-turner

Echo Ridge, Karen M. McManus, YA, young adult, ungdomsbog, en af os lyverEcho Ridge er en lille by, og Ellery har aldrig været der før, men hun har hørt om den. Det var der, hendes moster forsvandt som 17-årig. Og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet. Nu skal Ellery bo der sammen med sin tvillingebror, og efterhånden som hun lærer mere om byen, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

Echo Ridge forventes at udkomme d. 19. februar.

LÆS OGSÅ: Døm ikke en bog på omslaget – døm den på musicalen

Forfatteren til The Hate U Give er tilbage

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give
Foreløbig forside

16-årige Bri drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han blev det helt store hit, har hun et hul at udfylde.

Men da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at måtte gå fra hus og hjem at fylde det hele. Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

On the Come Up forventes at udkomme i februar.

 

Når venskaber erstatter familie

Savn mig ikke, Carrie Fountain, YA, young adult, ungdomsbog,
Foreløbig forside

Miranda og Syd er veninder, men også hinandens familie. En dag forsvinder Syd bare og efterlader en knust Miranda. Miranda beslutter sig for at finde sin veninde, for hun kan ikke bære tanken om, at hendes bedste veninde er alene med de problemer, som hun tilsyneladende har fortiet.

Det bliver en rejse, der afslører hemmeligheder om Syd, hendes familie, og ikke mindst om … Miranda.

Savn mig ikke forventes at udkomme i marts.

 

Hæsblæsende afslutning inden filmen

Krigens monstre, patrick ness, ya, young adult, ungdomsbog
Foreløbig forside

Tre hære er på vej mod New Prentisstown, og de har kun ét mål: at udslette hinanden, New World er i krig, og midt i det hele står Todd og viola uden mulighed for at flygte. Slaget kommer tættere og tættere på. Håbet om fred er ved at forsvinde. Og så melder en tredje stemme sig. En stemme, der tørster efter hævn … Nu står Todd og Viola over for de mest frygtelige valg, og hvad er der tilbage af mennesker, når krig skaber monstre?

Krigens monstre forventes at udkomme i april.


Læs også:
 Ny udgave af én af de helt store YA-klassikere: Twilight er tilbage!

Stormende forelskelse

Izzy + Tristan, YA, young adult, Shannon Dunlap
Foreløbig forside

Izzy er praktisk anlagt. Hun drømmer om at uddanne sig som doktor. Hun er flyttet fra Lower East Side til Brooklyn, en flytning, der har været svær. Hun føler sig ikke til rette i det nye nabolag, og hun føler sig også langt væk fra sin familie.

Men så møder hun Tristan, der bor sammen med sin tante. Sammen oplever de den ældste historie af alle: kærligheden.

Izzy + Tristan forventes at udkomme i maj.

Tilbage til Grishaverset

King of Scars, Leigh bardugo, ya, young adult, fantasy
Dansk forside kommer snart

Nikolai Lantsov har altid haft talent for at gøre det umulige. Ingen ved, hvad han har oplevet — og sådan bør det også være. Nu samles hans fjender ved grænsen, og den unge konge må finde en måde at beskytte sit rige.

Men et mørke vokser i ham og truer med at ødelægge alt, hvad han har opbygget. Med hjælp fra sine venner, må Nikolai rejse til den del af Ravka, hvor magien er mørkest, hvis han vil besejre sit indre mørke.

King of Scars forventes at udkomme i maj.