Fem fiktive piger du helt sikkert gerne vil hænge ud med

Vi fejrer Kvindernes internationale kampdag med nogle af de stærke, følsomme, stille, hårdtslående, rapkæftede og seje heltinder fra bøgernes verden, som du helt sikkert gerne vil hænge ud med i virkeligheden.

Viola fra Knivens stemme

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee, et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve, og på deres flugt møder de pigen Viola …

Læs et uddrag af Knivens stemme
Læs mere om Knivens stemme

Miranda fra Savn mig ikke

Savn mig ikke YA, young adult, ungdomsbog,

Miranda og Syd har kun hinanden. Syds far er alkoholiseret, Mirandas far er overbeskyttende, så pigerne bruger så meget tid sammen, som det er muligt. En dag forsvinder Syd bare og efterlader en knust Miranda. Hvorfor?

Det bliver et spørgsmål, der plager Miranda nat og dag, og til sidst beslutter hun sig for at finde Syd. For hun kan ikke bære tanken om, at hendes bedste veninde er alene med de problemer, som hun tilsyneladende har fortiet. Det bliver en rejse, der afslører hemmeligheder om Syd, hendes familie, og ikke mindst om … Miranda.

Læs et uddrag af Savn mig ikke
Læs mere om Savn mig ikke

LÆS OGSÅ: Eksklusivt interview med Carrie Fountain: “Selv de stærkeste venskaber kan glide fra hinanden”

Sophia fra Mørke rum

Mørke rum, Kristina Aamand, YA

Sophia starter i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Maysun har fundet vejen gode liv ud, men har hun nu også det?

Et sted langt borte bliver Parvati giftet bort til en mand, hun ikke kender, men kan hun leve op til hans krav?

Elias er fornuftig og ansvarlig, men da han endelig får drømmepigen Nanna på tomandshånd, bliver drømmen til et mareridt. Og så er der pigen, der ligger alene, indtil døren til hendes værelse går op, og hun forsvinder ind i det mørke rum.

Læs et uddrag af Mørke rum
Læs mere om Mørke rum

Bri fra On the Come Up

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

16-årige Bri drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han blev det helt store hit, har hun et hul at udfylde, og det kan mærkes.

Men da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at måtte gå fra hus og hjem at fylde det hele.

Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

Læs et uddrag af On the Come Up
Læs om On the Come Up

LÆS OGSÅ: Playlisten du bare må lytte til, når du læser On the Come Up

Leah fra Leah på Offbeatet

Leah på offbeatet, Lovebooks

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er desværre ikke helt så let i det virkelige liv.

Selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner — ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

Læs et uddrag af Leah på offbeatet
Læs mere om Leah på offbeatet