3 nye krimier du skal glæde dig til at læse foråret

Er du ved at løbe tør for krimistof, kan du her læse om 3 nye krimier, du skal glæde dig til at kaste dig over i forårsmånederne:

Camille Grebe: Dvale

3 nye krimier du skal glæde dig til at læse foråret

Samuel på 18 år er på flugt fra en vred narkoboss og er samtidig blevet smidt ud hjemmefra.

I desperation svarer han på et jobsopslag, hvor en enlig kvinde søger hjælp til at passe på sin hjerneskadede søn.

Samuel aner en oplagt mulighed for at komme i skjul. Men ingenting bliver dog som han forventer, da han flytter ind hos smukke Rakel og sønnen Jonas i det afsidesliggende hus ved havet i skærgården.

Samtidig undersøger politiet en drabssag, hvor liget af to unge mænd er blevet fundet nedsænket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en desperat mor melder sin søn savnet.

LÆS OGSÅ: Krimistjernen fra Sverige, du ikke må gå glip afD

Du kan købe Dvale online her eller i din lokale boghandel.


Volker Kutscher: Den stumme død

3 nye krimier du skal glæde dig til at læse foråret

Den stumme død er den 2. bog i Kutschers historiske bestseller-krimiserie, der danner baggrund for den populære tv-serie “Babylon Berlin”.

Se 1. bog i serien Den våde fisk

Under indspilningen af moderne tonefilm bliver den berømte skuespillerinde Betty Winter ramt af en projektør og dør. Sagen fører kriminalassistent Gereon Rath om bag kulisserne i filmmetropolen Berlin. Her møder han en branche under dramatisk omvæltning. Tonefilm er i fuld gang med at erobre det hvide lærred, og det betyder døden for mange: producenter, biografejere – og filmstjerner.

Da endnu en skuespillerinde findes død, er der ingen tvivl om, at en morder er på spil: kvindens stemmebånd er  skåret ud. Krigen mellem rivaliserende filmproducenter fører Rath dybt ned i Berlins underverden. Samtidig marcherer både  kommunister og nazister i gaderne, og byen er på kogepunktet.

LÆS OGSÅ: Forfatteren til Babylon Berlin-krimierne

Den stumme død er en hårdkogt actionkrimi og et pulserende tidsbillede af storbyen Berlin i 1930’erne.

Du kan købe Den stumme død i paperback her eller i din foretrukne boghandel.


Niels Krause-Kjær: Mørkeland

3 nye krimier du skal glæde dig til at læse foråret

Glæd dig til Niels Krause-Kjær nye store politiske spændingsroman Mørkeland, der udspiller sig i gråzonen mellem presse og politik.

Dagen før der udskrives folketingsvalg, bliver en ung fuldmægtig fra indenrigsministeriet fundet myrdet. 

Den arbejdsløse journalist Ulrik Torp, der af Jobcenteret er blevet sendt i praktik hos Dagbladet, beslutter sig for at dække mordsagen.

Sammen med en ung praktikant kommer Torp hurtigt på sporet af omfattende svindel inden for den politiske sfære, samt en lille mystisk kreds bestående af forhenværende politikere og førende embedsmænd.

Niels Krause-Kjærs hæsblæsende politiske spændingsroman Mørkeland, er en selvstændig fortsættelse til hans populære debutroman Kongekabale, der blev filmatiseret af Nikolaj Arcel i 2004.

Mørkeland udkommer 16. maj.

Genlæs også Kongekabale:

3 nye krimier du skal glæde dig til at læse foråret

Da lederen af Det Demokratiske Parti bliver alvorligt kvæstet, kastes partiet ud i en beskidt magtkamp mellem gruppeformanden og den politiske ordfører. En af de to skal overtage den fremtidige ledelse af partiet. Fortid, gemen pression og dokumentfalsk tages i brug i deres bestræbelser på at nå helt til tops. Alle bruger alle i det politiske spil, og også journalisterne på Christiansborg har deres egne agendaer. Dette gælder ikke mindst for Ulrik Torp, der langsomt må se sine idealer krakelere og til sidst tvinges til selv at tage affære ?

Kongekabale blev efter udgivelsen filmatiseret med Søren Pilmark, Anders W. Berthelsen og Lars Mikkelsen i hovedrollerne og vandt blandt andet otte Robert-priser.

Kongekabale bliver genudgivet d. 20. marts. Køb den i paperback her eller i din foretrukne boghandel.


Er du vild med krimier? Så se også vores liste med 10 bud på en god krimi.