5 gode krimiserier du straks skal læse

Er der noget bedre end at dykke ned i rigtig gode krimiserier og lade sig forsvinde og fordybe i gys, menneskejagter, gåder og plot-twists? Få inspiration til din næste krimiserie her.

Ligesom de der dage, hvor man fortærer en serie på Netflix eller HBO, er der også dage, hvor man lader sig forsvinde i bogens univers. Trænger du til at forsvinde ind i en rigtig god krimiserie, får du her forslag til 5 stærke krimiserier.


Camilla Grebe: Den mørke side

Selvom Camilla Grebe har skrevet flere krimiserier sammen med andre forfattere, er det dog som soloforfatter, at hun for alvor har markeret sig som et navn på den svenske krimiscene. Hendes krimier er nemlig nervepirrende og velskrevet nordisk noir, når det er allerbedst.

5 gode krimiserier du straks skal læse

Camilla Grebe har efterhånden vundet alle de krimipriser, man kan komme i nærheden af med krimierne, der indgår i serien Den mørke side. Der er indtil videre udkommet seks bøger i serien. Senest er Velkommen til evigheden udkommet.

Krimierne læses selvstændigt og kan derfor læses i den rækkefølge man ønsker. Når isen brister var den første bog, der udkom.

LÆS OGSÅ: Vinder af Glasnøglen og Årets krimi. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Hvis du har lyst til at kaste dig over Camilla Grebes krimier kan du se dem alle online her.


Michael Katz Krefeld: Ravn-serien

Hvis der er nogen, der kan skrive hæsblæsende krimiserier er det Michael Katz Krefeld! Han har begejstret læserne herhjemme og i 20 lande verden over med sin hæsblæsende, nervepirrende og stærkt underholdende krimiserie om Ravn. I alt er der udkommet syv bøger i serien, senest Imperiet der udkom i efteråret 2021.

Michael Katz Krefeld

Privatopdager og kriminalbetjent Thomas “Ravn” Ravnsholdt er omdrejningspunktet i Ravn-serien. Sammen med sin engelske bulldog Møffe har Ravn fast base på en gammel båd beliggende i Christianshavn, hvorfra han bliver involveret i en række forskellige kriminelle sager.

LÆS OGSÅ: Få overblik over bestsellerfænomenet Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld har for Ravn-serien vundet adskillige priser, heriblandt læsernes egen bogpris Martha-prisen i 2016. Start din læsning med Afsporet.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Ravn-serien, kan du finde bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.


 

Stefan Ahnhem: Fabian Risk-serien

Det er noget af en sensation, når en forfatter sælger en krimiserie til filmatisering – før bøgerne er skrevet. Ikke desto mindre skete det for Stefan Ahnhem, efter han havde skrevet den første krimi i serien om Fabian Risk. Nordisk Film var vilde med dem og købte filmrettighederne til serien.

5 gode krimiserier du straks skal læse

Krimiserien følger Fabian Risk og hans arbejde hos politiet i Helsingborg, hvor han gang på gang hvirvles ind i mystiske og omfattende sager. Med sin baggrund indenfor manuskriptforfatning benytter Stefan Ahnhem sig af krydsklip og andre filmiske virkemidler til at skrive en spændende og hæsblæsende krimiserie, der med sine mysterier trækker tråde langt udover Helsingborgs grænser.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi. Snart kommer femte bog i serien om Fabian Risk

Alle seks bøger er udkommet i den ny afsluttede serie, så det er bare om at komme i gang. Start med Offer uden ansigt.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Fabian Risk-serien, kan du finde bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.


 

Lone Theils: Nora Sand-serien

Er du til medrivende krimier med stærke kvindelige hovedpersoner, skal du læse Lone Theils’ serie om London-korrespondenten Nora Sand. Indtil videre er der udkommet fem bøger i den spændende krimiserie, senest De usynlige.

5 gode krimiserier du straks skal læse

Lone Theils har arbejdet som journalist og korrespondent i mange år med bopæl i London, og hun kan dermed bruge sine egne erfaringer fra branchen i serien om Nora Sand. Hovedpersonen arbejder som dansk journalist på bladet Globalt i London, hvorfra hun bliver hvirvlet ind i spændende, men farlige, opklaringssager.

LÆS MERE: Rækkefølgen i Nora Sand-serien – de populære krimier af Lone Theils

Bøgerne om Nora Sand er solgt til udgivelse i en række europæiske lande og Japan. Start din læsning af serien med Pigerne fra Englandsbåden.

Sjette og nyeste bind hedder Troskyldigheden selv.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Nora Sand-serien, kan du finde bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.


 

Storslået tysk krimiserie af Volker Kutscher

Måske kender du allerede Volker Kutschers serie fra tv. Serien handler om kriminalkommissær Gereon Rath, der opklarer mordsager for det tyske politi i Berlin i 1920’erne og 1930’erne.

5 gode krimiserier du straks skal læse

Volker Kutschers tyske krimiserie om kriminalkommissær Gereon Rath har mellemkrigstidens Berlin som kulisse. Læseren bliver præsenteret for et samsurium af fattigdom, glamour, frigørelse og politisk ekstremisme alt imens man følger kriminalkommissærens arbejde med at opklare de værste forbrydelser.

Der er indtil videre udkommet fem bøger i serien. Sjette bind Luna Park udkommer i slutningen af marts 2022.

Ny læser? Start med Den våde fisk.

LÆS OGSÅ: Gereon Rath på ny farefuld mission i Berlin. Alt om den populære tyske krimiserie af Volker Kutscher

Du kan se alle Volker Kutchers bøger i Gereon Rath serien her.

5 gode krimiserier du straks skal læse