Er der noget bedre end at dykke ned i en rigtig god krimiserie og lade sig forsvinde og fordybe i gys, menneskejagter, gåder og plot-twists? Få inspiration til din næste krimiserie her.

Ligesom de der dage, hvor man fortærer en serie på Netflix eller HBO, er der også dage hvor man lader sig forsvinde i bogens univers. Trænger du til at forsvinde ind i en rigtig god krimiserie, får du her forslag til 5 stærke krimiserier.


 

Michael Katz Krefeld: Ravn-serien

Michael Katz Krefeld har begejstret læserne herhjemme og i 20 lande verden over med sin hæsblæsende, nervepirrende og stærkt underholdende krimiserie om Ravn. I alt er der udkommet seks bøger i serien, senest Skytsengel der udkom i efteråret 2019.

Michael Katz Krefeld, krimi, Ravn serien, dybet, afsporet, savnet, sekten, pagten, skytsengel, krimiserie

Privatopdager og kriminalbetjent Thomas “Ravn” Ravnsholdt er omdrejningspunktet i Ravn-serien. Sammen med sin engelske bulldog Møffe har Ravn fast base på en gammel båd beliggende i Christianshavn, hvorfra han bliver involveret i en række forskellige kriminelle sager.

LÆS OGSÅ: Få overblik over bestsellerfænomenet Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld har for Ravn-serien vundet adskillige priser, heriblandt læsernes egen bogpris Martha-prisen i 2016.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Ravn-serien, kan du finde bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.


 

Stefan Ahnhem: Fabian Risk-serien

Det er noget af en sensation, når en forfatter sælger en krimiserie til filmatisering – før bøgerne er skrevet. Ikke desto mindre skete det for Stefan Ahnhem, efter han havde skrevet den første krimi i serien om Fabian Risk. Nordisk Film var vilde med dem og købte filmrettighederne til de efterfølgende tre bøger i serien.

Krimiserien følger Fabian Risk og hans arbejde hos politiet i Helsingborg, hvor han gang på gang hvirvles ind i mystiske og omfattende sager. Med sin baggrund indenfor manuskriptforfatning benytter Stefan Ahnhem sig af krydsklip og andre filmiske virkemidler til at skrive en spændende og hæsblæsende krimiserie, der med sine mysterier trækker tråde langt udover Helsingborgs grænser.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi. Snart kommer femte bog i serien om Fabian Risk

Indtil videre er fem bøger udkommet i serien. Senest X måder at dø på, som udkom på dansk i februar 2020.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Fabian Risk-serien, kan du finde bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.


 

Lone Theils: Nora Sand-serien

Nora Sand, Lone Theils, krimiserier

Er du til medrivende krimier med stærke kvindelige hovedpersoner, skal du læse Lone Theils’ serie om London-korrespondenten Nora Sand. Indtil videre er der udkommet fire bøger i den spændende krimiserie, senest den nervepirrende Stilleleg.

Lone Theils har arbejdet som journalist og korrespondent i mange år med bopæl i London, og hun kan dermed bruge sine egne erfaringer fra branchen i serien om Nora Sand. Hovedpersonen arbejder som dansk journalist på bladet Globalt i London, hvorfra hun bliver hvirvlet ind i spændende, men farlige, opklaringssager.

LÆS MERE: Spændende krimiserie om journalisten Nora Sand

Bøgerne om Nora Sand er solgt til udgivelse i en række europæiske lande og Japan.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Nora Sand-serien, kan du finde bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.


 

Yrsa Sigurðardóttir: Huldar og Freyja-serien

Den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir skriver med indlevelse i serien om det umage makkerpar efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja. Til maj udkommer femte bog i serien, Dukken, som indtil videre består af DNA, Hævn, Tilgivelse og Vold. 

Efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja bliver sat til at opklare sager om drab og forsvundne personer i Reykjavik. Begge karakterer er gode og troværdige personer, men samtidigt har de også deres fejl, hvilket er med til at gøre dem menneskelige.

LÆS MERE: Fabelagtig krimiserie af den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir

Med det islandske landskab som baggrund leverer Yrsa Sigurdardóttir dermed et pragteksemplar af en krimiserie. Serien holder læseren fanget fra start til slut med sin isnende ondskab og koldblodede monstre, der gemmer sig i skyggerne.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Huldar og Freyja-serien, kan du finde bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.


 

Pierre Lemaitre: Camille Verhoeven-serien

Mange sammenligner Pierre Lemaitres krimiserie om kriminalkommisær Camille Verhoeven med Stieg Larssons Milennium-triologi – og med god grund! Pierre Lemaitre skriver uhyggeligt godt, så hvis du er til nervepirrende barsk spænding, bør du straks kaste dig over denne mesterligt komponerede krimiserie.

Pierre Lemaitre, Camille Verhoeven, krimitriologi, krimiserie, krimi, Iréne, Alex, Camille

Seriens hovedperson er kriminalkommisær Camille Verhoeven, som gang på gang finder sig selv midt i opklaringen af usædvanligt brutale forbrydelser – nogle gange af personlig karakter. Pierre Lemaitre formår på mesterlig vis at skabe karakterer med usædvanlig dybde, hvilket er med til at gøre dem mere menneskelige og relaterbare.

LÆS MERE: Nervepirrende fransk krimiserie af Pierre Lemaitre

Krimiserien tilhører den bestialske genre og er karakteriseret ved dens ekspressive udtryk, så den er bestemt ikke for sarte sjæle.

Hvis du har lyst til at kaste dig over Camille Verhoeven serien, kan du finde bøgerne online her eller hos din lokale boghandler.