Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Nicola Yoon Young Adult-romaner

Sådan lærer du at danse: En romantisk bog om ikke at tro på kærligheden

nicola yoon, sådan lærer du at danse, kærlighed, young adult, ungdomsbog

Art © 2021 by Renike

Med Sådan lærer du at danse har New York Times-bestsellerforfatteren Nicola Yoon skrevet en kærlighedshistorie med et magisk tvist, der efterlader læseren med et bankende hjerte og en urokkelig tro på den store kærlighed.


Hellere et ensomt hjerte end et knust hjerte! Da Evies forældre fortæller hende, at de skal skilles, beslutter hun sig for, at det er slut med romantik!

Nej tak til kærlighed

I et forsøg på at kassere alle sine romantiske bøger på en byttecentral, møder hun en mystisk kvinde, der synes at have en mærkelig påvirkning på Evie, for da hun vender hjem, kan hun pludselig se udfaldet af alle forelskelser, hun er vidne til, og de ender alle ulykkeligt.

Og det, mener Evie, er kun yderligere bevis på, at man ikke kan bruge romantik og forelskelser til noget. Men da hun forsøger at advare folk om det, der vil ske dem, trænger det ikke rigtig igennem. Faktisk bliver hun bare upopulær. Hvad er det, folk ikke forstår? Eller er der noget, Evie skal lære at forstå?

sådan lærer du at danse, nicola yoon

LÆS OGSÅ: 5 grunde til hvorfor Sådan lærer du at danse er årets sommerbog

Sådan lærer du at danse er en bog om at håndtere skuffelserne i livet og erfare, at man også kan få noget godt ud af noget skidt.  

Nicola Yoon er tilbage!

Bogen er skrevet af bestsellerforfatter Nicola Yoon, som er opvokset på Jamaica og senere i Brooklyn, men bor nu i Los Angeles med sin mand og datter. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste roman Alt eller intet, som blev filmatiseret i 2017.

sådan lærer du at danse, nicola yoon

LÆS OGSÅ: Sådan lærer du at danse er Nicola Yoons nyeste must read. Start din læsning allerede nu

Opfølgeren Solen er også en stjerne udkom i 2016 og modtog året efter den prestigefulde Printz Honour Award i USA, som blev filmatiseret i 2019. Nicola Yoon betragter sig selv som en håbløs romantiker, der helt og holdent tror på kærlighed ved første blik, og på at kærligheden varer evigt.


Sådan lærer du at danse


nicola yoon, sådan lærer du at danse, kærlighed, young adult, ungdomsbog, bøger til unge

Da Evies forældre skal skilles, stopper hun med at tro på kærligheden. Derfor skiller hun sig af med alle sine kærlighedsbøger på en byttecentral, hvor hun møder en mystisk kvinde, der synes at have en mærkelig påvirkning på Evie.

For da hun tager hjem, kan hun pludselig se udfaldet af alle forelskelser, hun er vidne til, og de ender alle ulykkeligt. 

Hendes manglende tro på kærligheden ændrer sig heller ikke, da hun møder op til en dansetime, og bliver sat til at danse med X. Måske er det ikke alle andre, der ikke forstår Evies syn, måske er det Evie selv, der skal lære at forstå …

Du kan købe Sådan lærer du at danse online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Andre bøger af forfatteren

Alt eller intet

alt eller intet, nicola yoon, ya, Young adult, everything everything

Madelines liv ligner ikke nogen andens: “Min sygdom er lige så sjælden, som den er berømt. Jeg er dybest set allergisk over for verden. jeg har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, jeg nogensinde ser, er min mor og min sygeplejerske.”

Alt det ændrer sig, da Olly flytter ind ved siden af. De mailer til hinanden, og da det ikke længere er nok, får han lov at besøge hende.

De forelsket sig hovedkulds i hinanden, og pludselig er livet i boblen ikke længere nok for Madeline. Men hvis hun begynder at sig uden for den er livsfarligt …

Du kan købe Alt eller intet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Solen er også en stjerne

Solen er også en stjerne, nicola yoon, ya, young adult, YA, ungdomsbog, ungdomsbøger

Historien om en pigen, en dreng og universet

Natasha: Jeg er en pige, der tror på videnskab og fakta. Ikke skæbne. Eller drømme, der ikke går i opfyldelse. Jeg er helt klart ikke typen, der møder en sød fyr midt på gaden i New York og bliver forelsket. Ikke når min familie er tolv timer fra at blive udvist af landet. Min fortælling kommer ikke til at handle om at falde for ham.

Daniel: Jeg har altid været den gode søn, den dygtige elev, levet op til mine forældres høje forventninger. Aldrig digteren. Aldrig drømmeren. Men da jeg ser hende, glemmer jeg alt om det. Noget ved Natasha får mig til at tro, at skæbnen har meget større planer – for os begge to.

Du kan købe Solen er også en stjerne online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Om forfatteren

Nicola Yoon (f. 1972) er opvokset på Jamaica og senere i Brooklyn, men bor nu i Los Angeles med sin mand og datter. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste roman Alt eller intet, som blev filmatiseret i 2017.

Opfølgeren Solen er også en stjerne udkom i 2016 og modtog året efter den prestigefulde Printz Honour Award i USA, som blev filmatiseret i 2019.

Nicola Yoon betragter sig selv som en håbløs romantiker, der helt og holdent tror på kærlighed ved første blik, og på at kærligheden varer evigt. Du kan læsere mere om Nicola Yoon på hendes hjemmeside.