I bogen, Den Store Amerikanske Kogebog, er der en lækker opskrift på laksemousse, som helt sikkert vil gøre lykke på middagsbordet, eller måske bruges som ide til en julefrokost-buffet.
Til 6-8 personer
250 g røget eller pocheret laks
2 stængler finthakket bladselleri
1 finthakket løg
4 blade husblas
2 1⁄2 dl vand
1 dåse koncentreret tomatpuré, ca. 100 g
1⁄2 dl æbleeddike
2 1⁄2 dl mayonnaise
Paprika
Smør en 1-liters fiskeform.
Skil laksen i små stykker med en gaffel og kom stykkerne i en stor skål. Tilsæt selleri og løg. Opløs husblassen i en skål med 1 dl vand. Kom resten af vandet, tomatpuréen og eddiken i en
lille gryde og bring blandingen til kogepunktet ved medium varme.
Tilsæt husblassen og rør, indtil den opløses, hvorefter gryden straks tages af blusset. Rør forsigtigt den varme blanding sammen med laksen, hvorefter mayonnaisen tilsættes. Hæld blandingen over i fiskeformen. Dæk den med husholdningsfilm og stil
den på køl i minimum 8 timer og gerne natten over.
Når moussen skal serveres, tages den ud af formen og serveres på et fad. Drys paprika på toppen.
Tip: Man kan også pynte med fyldte oliven som øjne og en persillekvist som hale. Mrs. White kan godt lide at pynte moussen med en enkelt af de følgende ingredienser eller dem alle sammen på en gang: Djævleæg, kvarte tomater, forårsløg, pickles, gulerødder i stænger, oliven og syltede rødbeder.
Clementine Paddleford (1898-1967) var den første amerikanske madskribent.
Det tog Clementine Paddleford 12 år at skrive Den store amerikanske kogebog, fordi hun rejste rundt fra stat til stat og opsnuste de opskrifter, som var kendetegnende for området.
832 sider
Udkommer: 6. november 2015
Kan købes her >
Willimae Whites laksemousse
I bogen, Den Store Amerikanske Kogebog, er der en lækker opskrift på laksemousse, som helt sikkert vil gøre lykke på middagsbordet, eller måske bruges som ide til en julefrokost-buffet.
Til 6-8 personer
250 g røget eller pocheret laks
2 stængler finthakket bladselleri
1 finthakket løg
4 blade husblas
2 1⁄2 dl vand
1 dåse koncentreret tomatpuré, ca. 100 g
1⁄2 dl æbleeddike
2 1⁄2 dl mayonnaise
Paprika
Smør en 1-liters fiskeform.
Skil laksen i små stykker med en gaffel og kom stykkerne i en stor skål. Tilsæt selleri og løg. Opløs husblassen i en skål med 1 dl vand. Kom resten af vandet, tomatpuréen og eddiken i en
lille gryde og bring blandingen til kogepunktet ved medium varme.
Tilsæt husblassen og rør, indtil den opløses, hvorefter gryden straks tages af blusset. Rør forsigtigt den varme blanding sammen med laksen, hvorefter mayonnaisen tilsættes. Hæld blandingen over i fiskeformen. Dæk den med husholdningsfilm og stil
den på køl i minimum 8 timer og gerne natten over.
Når moussen skal serveres, tages den ud af formen og serveres på et fad. Drys paprika på toppen.
Clementine Paddleford (1898-1967) var den første amerikanske madskribent.
Det tog Clementine Paddleford 12 år at skrive Den store amerikanske kogebog, fordi hun rejste rundt fra stat til stat og opsnuste de opskrifter, som var kendetegnende for området.
832 sider
Udkommer: 6. november 2015
Kan købes her >
Andre læste også: