Mad og drikke Grillkogebøger MadvÌrkstedet

Salat med grillede abrikoser og halloumi – Jamie and friends – Grill

Halloumi – den der lidt underlige, gummi-agtige ost, som bare smager sĂĽ sindsygt godt grillet… Her pĂĽ MadvĂŚrkstedet skal vi helt sikkert prøve denne Jamie Oliver opskrift. Det kan ikke gĂĽ galt tĂŚnker vi. Og sĂĽ lige et glas køligt hvidvin til.

Tip: Halloumien skal serveres, sĂĽ snart den er klar, sĂĽ tilbered salaten og dressingen, inden du kommer halloumi og abrikoser pĂĽ grillen.

SALAT MED GRILLEDE ABRIKOSER & HALLOUMI
4 personer

Ingredienser
• 1 håndfuld rucola
• ½ bundt mynte, kun bladene
• 1 spsk sesamfrø, ristede
• saft af ½ citron
• ekstra jomfruolivenolie
• salt og peber
• 250 g halloumi, skåret i 4 lige store skiver
• 6 abrikoser (eller 4 ferskner), skåret over, stenene fjernet
• 2 spsk flydende honning

FremgangsmĂĽde
1 Bland rucola, mynte og sesamfrø sammen i en skül. Pres citronsaften til dressingen ned i en lille kande eller et syltetøjsglas med lüg, kom den samme mÌngde olivenolie i og krydr med salt og peber. Lad det stü.

2 LĂŚg halloumiskiverne og abrikoserne med skĂŚrefladen opad pĂĽ grillen og grill et par minutter, til begge dele har tydelige grillmĂŚrker. Dryp abrikoserne med honning og vend bĂĽde abrikoser og halloumi. Dryp abrikoserne med resten af honningen og grill et par minutter mere.

3 Rør eller ryst dressingen sammen og dryp det meste over salaten. Anret halloumi og abrikoser pü et fad eller pü 4 tallerkener, top med salaten og dryp med resten af dressingen.

Følg Forlagsliv med Bloglovin