Grillkogebøger Mad og drikke Madværkstedet

Salat med grillede abrikoser og halloumi – Jamie and friends – Grill

Halloumi – den der lidt underlige, gummi-agtige ost, som bare smager så sindsygt godt grillet… Her på Madværkstedet skal vi helt sikkert prøve denne Jamie Oliver opskrift. Det kan ikke gå galt tænker vi. Og så lige et glas køligt hvidvin til.

Tip: Halloumien skal serveres, så snart den er klar, så tilbered salaten og dressingen, inden du kommer halloumi og abrikoser på grillen.

SALAT MED GRILLEDE ABRIKOSER & HALLOUMI
4 personer

Ingredienser
• 1 håndfuld rucola
• ½ bundt mynte, kun bladene
• 1 spsk sesamfrø, ristede
• saft af ½ citron
• ekstra jomfruolivenolie
• salt og peber
• 250 g halloumi, skåret i 4 lige store skiver
• 6 abrikoser (eller 4 ferskner), skåret over, stenene fjernet
• 2 spsk flydende honning

Fremgangsmåde
1 Bland rucola, mynte og sesamfrø sammen i en skål. Pres citronsaften til dressingen ned i en lille kande eller et syltetøjsglas med låg, kom den samme mængde olivenolie i og krydr med salt og peber. Lad det stå.

2 Læg halloumiskiverne og abrikoserne med skærefladen opad på grillen og grill et par minutter, til begge dele har tydelige grillmærker. Dryp abrikoserne med honning og vend både abrikoser og halloumi. Dryp abrikoserne med resten af honningen og grill et par minutter mere.

3 Rør eller ryst dressingen sammen og dryp det meste over salaten. Anret halloumi og abrikoser på et fad eller på 4 tallerkener, top med salaten og dryp med resten af dressingen.

Følg Forlagsliv med Bloglovin