Børnebøger Indefra

Så vigtig er motion for barnets krop og hjerne

Så vigtig er motion for barnets krop og hjerne

Sundhedsstyrelsen understreger med sin nye kampagne, Getmoving, hvor vigtigt det er for børn at få den daglige motion – ikke kun for kroppen, men også for børnenes indlæring og psyke:

Børn der er fysisk aktive har større selvtillid og højere stresstærskel end fysisk inaktive børn. Børn der bruger mere tid på fysisk aktivitet end gennemsnittet, klarer sig godt i de boglige fag. Fysisk aktivitet i barndommen er afgørende for knoglesundheden som voksen. Børn der er fysisk aktive har en lavere forekomst af faktorer, der øger risikoen for hjertekarsygdom.

Getmoving er en årlig kampagne fra Sundhedsstyrelsen for at forbedre vores børns motionsvaner – ca. hvert andet barn motionerer under de anbefalede 60 minutter dagligt. I år er det første gang, siden kampagnen opstod i 2006, at det er forældrene, og ikke de små, som kampagnen henvender sig til. Både gode og dårlige vaner får børn let med hjemmefra. Og hvis forældrene ikke er aktive, så er deres børn det som oftest heller ikke.

getmovingbørn

 Men hvordan får man børnene i gang?

Sundhedsstyrelsen har strikket et inspirationskatalog sammen, som både beskriver en stribe aktiviteter og beskriver hvad, aktiviteten er godt for. Det kan eksempelvis være en leg, der styrker barnets koncentrationsevne, koordination og samarbejdsfærdigheder. Vi håber, at kataloget kan gøre det lettere at få motion til at blive både sjovt og alsidigt. Samtidig skal man huske, at en gåtur med hunden eller ned til købmanden også tæller med i målet om 60 minutters daglig motion.

sportsdele

Mere inspiration?

På biblioteket og hos boghandleren er der masser af gode bøger med lege og aktiviteter. Vi har fundet 5 sjove udendørs lege fra bøgerne – læs med her

Læs også mere på www.getmoving.dk

getmoving