Grillkogebøger Mad og drikke Madværkstedet

Grillet fennikel – Jamie Oliver and friends – Grill

Når stjernekokken Jamie Oliver tænder op i grillen, slår det gastronomiske gnister! Om det er gasgrillen på altanen eller kulgrillen på terrassen, spiller ikke den store rolle – resultatet vil være masser af velsmag hver gang. Skab magi på grillen både når det gælder den gode bøf og de friske grøntsager. Ild og røg tilfører din mad fantastisk aroma, og giver hverdagsmaden et velkomment løft. Bogen indeholder 40 opskrifter.

Én af de bedste grøntsager at grille er fennikel. Her får du Jamie Olivers kongeopskrift – med et lille twist.

GRILLET FENNIKEL
4-6 personer

Ingredienser
• 4 fennikler, gem toppen
• 1 tørret chili
• salt og friskkværnet peber
• ½ fed hvidløg
• 6 spsk ekstra jomfruolivenolie
• revet skal og saft af 1 usprøjtet citron
• 50 g parmesan

Fremgangsmåde
1 Bring en gryde saltet vand i kog og varm en grillpande godt op.

2 Skær fenniklerne i 3 cm tykke skiver og kog dem i 4-5 minutter, indtil de er halvvejs møre. Hæld vandet fra og lad fenniklerne dampe tørre i gryden. Kom dem på grillpanden og grill dem et par minutter på hver side, indtil de har tydelige grillmærker.

3 Stød imens chilien i en morter sammen med et godt drys salt og friskkværnet peber. Kom hvidløget i og stød det med, så du får en pasta. Rør olivenolie, citronskal og -saft i til en dressing og kom den over i en salatskål. Kom den grillede fennikel i skålen, vend den rundt i dressingen og riv parmesanen over. Drys med fennikeltop og server.

Køb bogen her >

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 23.42.26