Bøger til unge Carlsen Fiktion

Læseguide til Hvis jeg var din pige

Læseguide til Hvis jeg var din pige

Hvis jeg var din pige Cover.inddMeredith Russos ungdomsroman Hvis jeg var din pige er en roman om livet efter et kønsskifte – og de dilemmaer, der opstår i kølvandet på det. Behøver den dreng, der forelsker sig i Amanda at vide, at hun engang var en dreng? Gør hendes nye veninder?

Hvis jeg var din pige er en bog med stof til eftertanke – og om bog, der er oplagt at tale om. Del læseoplevelsen med dine veninder og brug evt. vores læseguide til at starte bogsnakken.

Rigtig god fornøjelse!


Læseguide

  1. På side 10 ser Amanda sin far igen for første gang i seks år. Hvordan vil I beskrive hans reaktion? Hvorfor tror I, han reagerer sådan? (sammenlign evt. farens reaktion på skolestilen om at drikke medicin og blive forvandlet til en kvinde på side 72-76).
  2. På side 17-18 får Amandas mor for første gang at vide, at hendes søn ser sig selv som en pige. Hun svarer, at alt er bedre end en død søn. Hvad tænker I om det, hun siger? Er det okay at sige sådan, eller hvad skulle hun ellers have sagt?
  3. På side 83 kysser Grant og Amanda for første gang. Er det okay, at Amanda kysser med ham, eller burde hun have fortalt ham sin hemmelighed først?
  4. Amanda tager i kirke med sin nye veninde Anna og Annas familie. På side 103 tænker hun over, hvad Gud ville mene om, at hun holder sin fortid skjult. Hvad bliver hun enig med sig selv om? Og er I enige med hende i det?
  5. På side 192 fortæller Amanda for første gang nogen sin hemmelighed. Hvordan reagerer Bee? Ville de fleste reagere sådan, tror I?
  6. Efter en dramatisk afsløring tager Amanda hjem til sin mor, men på side 296 vender hun tilbage til Lambertville og taler endelig med Grant. Hvad synes I om hans reaktion (side 296-300), og er den realistisk?
  7. På side 302-304 kan man læse en note fra forfatteren. Synes I, det ændrer ens syn på bogen at læse den note? Påvirker det ens opfattelse af bogen, at forfatteren selv er transkønnet, eller ville man også kunne skrive sådan en bog uden selv at have den baggrund?

 

Om forfatteren

0f3ac9ae-c557-45ea-a459-4999777d3f65
Foto: Chris Anderson

Forfatteren Meredith Russo (født i 1987) bor i Tennessee med sine to børn. Hun er selv transkønnet og begyndte at leve som kvinde i 2013, hvor hun også begyndte at skrive bogen. Hvis jeg var din pige er hendes debutroman.