Fagbøger Historie

Quiz: Hvor godt kan du din kongerække?

Quiz: Hvor godt kan du din kongerække?

Du har nok hørt om Harald Blåtand, Svend Tveskæg og Valdemar Sejr. Men hvor godt kender du egentlig de danske regenter, deres farverige historier og indflydelse på Danmarkshistorien? Vidste du fx, at vikingekongen Harald Blåtand har lagt navn til den trådløse datateknologi Bluetooth? Eller at Valdemar Sejr i den grad var en krigerkonge med X-factor og hans imperium strakte sig til både Nordtyskland, Pommern og Estland?

Journalist Anders Olling og historiker Hans Erik Havsteen står bag den populære podcastserie Kongerækken, der siden efteråret 2015 har formidlet royale røverhistorier med den danske kongerække i hovedrollerne. Og det med stor succes! Så stor, at den selvstændige podcast netop har rundet download nummer én million.

Nu er de to herrer aktuelle med en bogserie af samme navn. Er du fan af Kongerækken får du altså mulighed for at dykke endnu mere ned i de danske regenters intriger, magtkampe og farverige historier. Og selvom det nu er på skrift, er det stadig med samme humor og entusiasme, som vi kender det fra podcasten.

Test din konge-viden

Er du allerede knivskarp på din kongerække, eller har du brug for en opdatering? Tag testen, og find ud af det lige her.

Køb de første tre bøger i Kongerækken

Nu kan du købe de første tre bøger i Kongerækken. Bøgerne handler om monarkiets ældste konger: Gorm Den Gamle, Harald Blåtand & Svend Tveskæg, Valdemar den Store og Knud 6. og Valdemar Sejr.

Kongerækken-Gorm          Kongerækken-Valdemar        Kongerækken-Valdemar Sejr

Køb bøgerne i serien som e-bog her, eller find den på dit lokale bibliotek.

Om Kongerækken

Bogserien Kongerækken giver et indblik i kongerækkens hovedpersoner og de skæve anekdoter og myter, der knytter sig hertil. På under 100 sider får du grundig og ikke mindst morsom viden om de magtfulde kongers gøren og laden.
Bøgerne er skrevet af journalist Anders Olling og historiker Hans Erik Havsteen, der står bag den populære podcastserie Kongerækken, der netop har rundet download nummer én million.

Stadig nysgerrig?

Læs et uddrag af Kongerækkens ‘Gorm Den Gamle, Harald Blåskæg og Svend Tveskæg’  her.