Mad og drikke Madværkstedet

Rigtige Mænd: KÅL´M´LET

Rigtige Mænd: KÅL´M´LET

Rigtige Mænd – Herrego´Mad

I begyndelsen af 2015 løb 6 tv-programmer over skærmen på DR1, hvor man fulgte de fem jyske håndværkere, Søren, Lindy, Hammer, Palle og Jonas, som hadede motion og sundhedsbudska- ber, og som fik fem måneder til at træne op til en offroad triatlon med 1500 m havsvømning, 30 km mountainbike og 10 km terrænløb.

Håndværkerne havde meldt sig til programmet Rigtige Mænd, fordi de kunne spejle sig i titlen, og fordi de troede, de ”bare” skulle prøve et par sjove udfordringer sammen med fire andre gut- ter, der var lidt ligesom dem selv.

Rigtige mænd - foto red

De Rigtige Mænd kastede sig helt frivilligt ind i kampen i køkkenet derhjemme. De eksperimenterede og begyndte snart at konkurrere om, hvem der kunne lægge de lækreste billeder af deres nye sunde mad op i deres hemmelige facebookgruppe til skue for de andre. Det var effektivt, for rigtige mænd elsker jo at overgå hinanden.

I efteråret 2015 blev Rigtige Mænd hædret med tv-prisen for Årets Nyskabelse ved tv-branchefe- stivalen. Og nu har vi så udgivet en kogebog med de Rigtige Mænd, fordi vi synes, mange flere skal have gavn af de simple tricks og tips, som gjorde, at vores fem jyske håndværkere ændrede deres levevaner.

Bogens opskrifter er dels leveret af gutterne, som selv eller sammen med konen har eksperi- menteret løs hjemme i køkkenerne. Og dels af Olsen, Den Skaldede Kok, som medvirkede i et af tv-programmerne.

SØRENS KÅL’M’LET

1 PERSON

smør til stegning
2 håndfulde fintsnittet hvidkål
2-3 æg
salt og friskkværnet peber
evt. lidt karry eller safran
evt. lidt sød chilisovs eller sojasovs
agurk og tomat i små terninger til servering.

Tid: Det tager 15-17 minutter at stege hvidkålen – samme tid, som det tager kaffen at rende igennem kaffemaskinen. Og 10 minutter at stege omeletten.

Steg kålen i en klat smør på en pande i 15-17 minutter ved mellemvarme, eller til den er mør. Det er op til en selv, om kålen skal være smattet ud, eller der skal være knas i.

Rigtige mænd - quote

Pisk æggene sammen, krydr med salt og peber og evt. lidt karry eller safran, og hæld æggene over kålen i panden. Læg låg på, skru ned for varmen, og steg omeletten færdig, dvs. til den har sat sig.

Hæld evt. lidt sød chilisovs eller sojasovs over omeletten – eller begge dele, hvis det er en af de dage – og spis den med frisk agurk og tomat.

Rigtige mænd - opskrift omelet

Rigtig god fornøjelse.

Rigtige Mænd: KÅL´M´LET


Rigtige mænd - Herrego mad forside

Rigtige Mænd – Herrego´mad.

I efteråret 2015 blev Rigtige Mænd hædret med tv-prisen for Årets Nyskabelse ved tv-branchefestivalen.
Nu har vi så udgivet en kogebog med de Rigtige Mænd, så mange flere kan få gavn af de simple tricks og tips.

Den udkommer 7.11.2015

Bogen kan købes her >

Rigtige Mænd: KÅL´M´LET