Denne salat er virkelig en lækker og sprød vintersalat, med et smagfuldt twist af dijonsennep. Har du selv æbler fra haven, er det bare med at få dem brugt her.
Herunder får du opskriften, og så er det bare med at komme i køkkenet.
Rigtige mænd: VINTERSALAT
4 PERSONER
Tid: Maks. 20 minutter.
Det skal du bruge:
1 spidskålshoved
– hvidkål kan også bruges
1 dl persille, gerne bredbladet
1 dl hasselnødder
2 æbler, gerne pinklady
eller andre røde æbler
Dressing
2-3 spsk. dijonsennep
3-4 spsk. olie
1 tsk. flormelis
salt og friskkværnet peber
Kom dijonsennep, olie, flormelis, salt og peber i en skål, og pisk dressingen sammen – den skal have konsistens som mayonnaise. Det kan variere, hvor meget olie senneppen kan bære, men gå efter en god, cremet konsistens.
Del spidskålen i kvarte, og fjern stokken. Skær kålen i strimler. Skyl og hak persillen. Hak hasselnødderne groft.
Kom dressingen over kålen lidt ad gangen, og masser den forsigtigt ind, til al kålen er dækket. Der må helst ikke være for meget overskydende dressing, for så vil salaten falde sammen.
Anret salaten i en skål.
Skær æblerne i tynde både – det skal gøres til sidst, så de ikke når at blive brune.
Fordel æbleskiverne over kålen, drys de hakkede hasselnødder over og til sidst den hakkede persille.
I efteråret 2015 blev Rigtige Mænd hædret med tv-prisen for Årets Nyskabelse ved tv-branchefestivalen. Nu har de lavet en bog med opskrifter fulde af smuglergrøntsager og andet godt.
Køb bogen her >
Denne salat er virkelig en lækker og sprød vintersalat, med et smagfuldt twist af dijonsennep. Har du selv æbler fra haven, er det bare med at få dem brugt her.
Herunder får du opskriften, og så er det bare med at komme i køkkenet.
Rigtige mænd: VINTERSALAT
4 PERSONER
Tid: Maks. 20 minutter.
Det skal du bruge:
1 spidskålshoved
– hvidkål kan også bruges
1 dl persille, gerne bredbladet
1 dl hasselnødder
2 æbler, gerne pinklady
eller andre røde æbler
Dressing
2-3 spsk. dijonsennep
3-4 spsk. olie
1 tsk. flormelis
salt og friskkværnet peber
Kom dijonsennep, olie, flormelis, salt og peber i en skål, og pisk dressingen sammen – den skal have konsistens som mayonnaise. Det kan variere, hvor meget olie senneppen kan bære, men gå efter en god, cremet konsistens.
Del spidskålen i kvarte, og fjern stokken. Skær kålen i strimler. Skyl og hak persillen. Hak hasselnødderne groft.
Kom dressingen over kålen lidt ad gangen, og masser den forsigtigt ind, til al kålen er dækket. Der må helst ikke være for meget overskydende dressing, for så vil salaten falde sammen.
Anret salaten i en skål.
Skær æblerne i tynde både – det skal gøres til sidst, så de ikke når at blive brune.
Fordel æbleskiverne over kålen, drys de hakkede hasselnødder over og til sidst den hakkede persille.
I efteråret 2015 blev Rigtige Mænd hædret med tv-prisen for Årets Nyskabelse ved tv-branchefestivalen. Nu har de lavet en bog med opskrifter fulde af smuglergrøntsager og andet godt.
Køb bogen her >
Andre læste også: