Amerikanske romaner Fiktion Romantiske bøger

Et europæisk eventyr om at finde sig selv og kærligheden

Et europæisk eventyr om at finde sig selv og kærligheden

kirstineSkrevet af gæsteblogger Kirstine Dieckmann. Kirstine er litteraturstuderende i Århus, bogblogger på Thoughts in Purplue og elsker en god kærlighedsroman. Besøg hendes blog her.

Her anmelder hun Som du ser mig af Cora Carmack.

 

 

 


 

screen-shot-2016-10-14-at-14-53-19_burned

Jeg advarer dig allerede nu: den her bog vil give dig den største lyst til at rejse ud i verden. Der er intet som kærlighed i Europæiske hovedstæder, der får en til at indse, hvor fantastisk det er at rejse, og hvor endnu mere fantastisk det er at være forelsket, mens man gør det. Kelsey, som de fleste af os måske husker fra Carmacks tidligere roman Som stjernerne står, er rejst ud i verden for at leve livet, og det involverer smukke byer langt fra USA, alkohol, villige mænd og lange nætter, der knap nok slutter, når solen står op.

Det ændrer sig, da Kelsey en aften møder Hunter. Han er smuk, sjov og så skærer han direkte igennem alle de vægge, Kelsey har sat op omkring sig selv. Han ser det, som Kelsey ikke vil indrømme overfor sig selv, nemlig at hun ikke forsøger at leve i nuet for at leve fuldt ud, men for at flygte fra en virkelighed, hun ikke kan se i øjnene.

Efter at par tilfældige møder, får Hunter Kelsey overtalt til at opgive sit festliv og tage på eventyr med ham i stedet. Det bliver en rejse for livet, og følelserne mellem dem vokser sig større og større for hver by, de besøger. Jo længere de er afsted, og jo mere afskåret de bliver fra den verden, de kender, jo tættere på hinanden kommer de – og for Kelsey vokser mysteriet om Hunter.

Hun ved det nok er en fejl at stole på ham, men hun kan ikke lade være. Han er alt det, hun har ledt efter, og selvom deres rejse viser hende, hvad det virkeligt vil sige at leve, så har de begge en fortid, de forsøger at løbe fra. Og virkeligheden har det med at vise sit ansigt, når man mindst ønsker det.

Denne bog er Cora Carmacks mest alvorlige og absolut mest rørende i serien. Kelsey virker som den ultimative festpige, der kun tænker på sex, alkohol og at have det sjovt. Men det overfladiske ydre skjuler en dyb, dyb smerte, hvis årsag rørte mig virkelig meget, og jeg synes Carmack behandler emnet med fin respekt.

Kelsey er nemlig alt andet end overfladisk, og af alle Carmacks heltinder, så synes jeg hun fortjener den hvide prins mest af alle. Denne prins kunne meget vel være Hunter, hvis de altså formår at kæmpe sig gennem alle hemmelighederne og hen til hinanden.

Deres eventyr gennem Europa (der virkelig fik mig til at sukke efter selv at tage af sted) bringer dem ikke bare tættere på hinanden, men vigtigst af alt: tættere på dem selv. Hvis Som du ser mig har lært mig noget, så er det, at det ikke altid er rejsen, der er vigtigst. Indimellem er det snarere, hvem du deler den med.

Det er en vidunderlig romantisk bog, der både badede mig i tårer og fik mig til at ryste bogen og råbe ”SÅ KYS DA!”. Det er en perfekt cocktail af eventyr og virkelighed, af kærlighed og alvor.