Krimi

5 hæsblæsende paperback krimier du kan tage med dig på farten

Er der noget bedre end en spændende bog som vejer så lidt at du kan have den med overalt? Uanset om du er på vej på ferie, pendler til og fra arbejde eller leder efter en god læseoplevelse, er det altid rart med paperbacks.

Her anbefaler vi her 5 gode paperback krimier.

Årets bedste nordiske krimi

husdyret, camilla grebe, krimi, nordisk krimi,

Camilla Grebe byder på løgne, fordomme, og mørket i mennesker i Husdyret.

Som teenager fandt Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret. Syv år senere arbejder Malin som kriminalassistent og bliver sendt tilbage til hjembyen Ormberg for sammen med nogle kolleger at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter, og Hanne, som er adfærdspsykolog fra Stockholm, og Peters kæreste, bliver fundet forkommen i skoven uden nogen som helst erindring om, hvad der er sket. Jake, en ung fyr med en stor hemmelighed, finder en dagbog tabt i skovbunden. Og så sker endnu et mord …

LÆS OGSÅ:  Camilla Grebes krimier stjæler din nattesøvn 

Du kan købe Husdyret som paperback fra 4. februar her eller i din lokale boghandel


En hæsblæsende menneskejagt gennem marsklandet

vildt gode krimier

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker.

Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

LÆS OGSÅ:  Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt.

Du kan købe Dyndkongens datter online her eller i din lokale boghandel.


Masser af action og plot twists

Frankrigs bedst sælgende forfatter Guillaume Musso begejstrede danskerne, da Opkald fra en engelsom den første af hans romaner blev oversat til dansk. Med Central Park kan thriller-begejstrede læsere kaste sig over endnu en spændende roman fra bestsellerforfatteren.

Romanen starter med, at hovedpersonerne Alice og Gabriel vågner op på en bænk i Central Park, låst fast til hinanden med håndjern. En række ubesvarede spørgsmål hober sig op, men det altoverskyggende spørgsmål er dog dette: Hvordan er de endt i denne uforklarlige situation? I deres jagt på svar støder de på en sandhed, som vender op og ned på deres liv.

LÆS OGSÅ:  Musso leverer drønspændende og uforudsigelig thriller 

Læs Central Park hvis du: trænger til en fuldstændig utilregnelig krimi, du først regner ud på sidste side fyldt med plottwists og action.

Du kan købe Central Park online her eller i din foretrukne boghandel


1. bog i Katrine Engbergs bestsellerserie

Katrine Engberg debuterede med Krokodillevogteren med flotte anmeldelser. Bogen, som er en rigtig Københavnerkrimi med et snedigt og overraskende plot, er første bind i serien om politiassistent Jeppe Kørner og hans makker Anette Werner er en bestsellerserie.

I et byhus i indre København, går folkepensionisten Gregers Hermansen forsigtigt ned af trapperne. Underboens dør står på klem og, da Gregers vil støtte sig til dørkarmen falder han ind i lejligheden. Han lander ovenpå liget af en kvinde. Kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner sættes sagen, der vender op og ned på livet i byhuset.

Læs også: Jeg hilser Krokodillevogteren velkommen blandt de bedste krimier, jeg har læst.

Du kan købe Krokodillevogteren her eller i din lokale boghandel


Anne Mette Hancocks prisvindende bestsellerdebut

Ligblomsten strøg ind Danmarks bestsellerliste da den udkom sidste år og efterfølgende er Anne-Mette Hancock blevet udnævnt til årets krimidebutant.

Ligblomsten er første bog i en krimiserie om journalisten Heloise Kaldan, hvor næste bog hedder Mercedes-snittet.

Heloise modtager pludseligt mystiske breve fra en morder ved navn Anna Kiel. Hun kan ikke forstå, hvad brevene betyder eller hvorfor hun modtager dem. Men da endnu et mord sker, begynder det at gå op for Heloise at hun måske er mere involveret i sagen end hun først troede.

 Læs også: Anne Mette Hancock er årets danske krimifund 

Du kan købe Ligblomsten online her eller i den nærmeste boghandel


Paperback på vej:

Berusende, mørk og uundgåelig pageturner

forårets bedste krimier, domestic noir, filmatisering, kvinden i vinduet, aj finn, krimi, vildt gode krimier

Er du til domestic noir, kan du godt glæde dig, for dette er en af de bedste af slagsen.
Da Kvinden i vinduet udkom i USA var filmrettighederne allerede solgt. Men det er også med rette for bogen byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Hun får angstanfald ved tanken om at gå udenfor, og får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie,  men en aften, ser Anna moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden?

☞ Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Du kan købe Kvinden i vinduet som paperback fra 15. marts. Det kan du gøre online her eller i din lokale boghandel.