Børnebøger Bøger fra Disney Carlsen Julebøger

Fra alle os til alle jer – 5 ting du (måske) ikke vidste om Disneys Juleshow

Fra alle os til alle jer - 5 ting du (måske) ikke vidste om Disneys Juleshow

Hver juleaftensdag sidder mange danskere klar foran tv’et for at se Disneys Juleshow. Det er efterhånden blevet en ligeså fast tradition som flæskesteg og gaver. Men Disneys Juleshow er ikke altid blevet vist juleaftensdag. Læs mere om det og fire andre sjove ting, du (måske) ikke vidste om Disneys Juleshow.

1. Disneys Juleshow er ikke altid blevet vist juleaftensdag

I Danmark er det blevet en fast tradition, at showet sendes om eftermiddagen på juleaftensdag, og det indgår i mange familier som en af dagens fastetraditioner.

Det har dog ikke altid været sådan. Tidligere har det været vist andre dage i julen, f.eks. 1. juledag og lille juleaften, men har siden 1991 været vist fast den 24. december.

2. Krigsfilm blev klippet ud

I midten af 1980’erne blev der ændret på det traditionelle juleshow. Disney-ledelsen i USA mente, at filmen ‘Toy Tinkers’, hvor Anders And er i krig med Chip og Chap juleaften, var for barsk. Derfor blev den klippet ud.

‘Toy Tinkers’ blev erstattet af tegnefilmene ‘Pluto’s Christmas Tree’ fra 1952 og ‘Donald’s Snowfight’ fra 1942. Hvilket kan synes lidt underligt, da de faktisk er næsten ligeså krigeriske som ‘Toy Tinkers’.

I ‘Pluto’s Christmas Tree’ kommer Chip og Chap i klammeri med Pluto, mens han og Mickey pynter juletræ, og i ‘Donald’s Snowfight’ ender Anders And i en voldsom sneboldkamp med sine nevøer.

3. Ville ændre det legendariske Bambi-klip

Disney foreslog nogle ændringer i slutningen af 90’erne og lavede faktisk en meget fin version af juleshowet, hvor alle klippene var nogle andre, end de oprindelige.

De ville for eksempel erstarte klippet af Bambi på isen med et klip, hvor Bambi er forelsket. Det takkede DR og showets redaktør Jakob Stegelmann nej til. Der er simpelthen for mange traditioner forbundet med Disneys Juleshow til, at der kunne laves om på det.

4. Overraskelsen

Da Aristocats udkom i 1970, lancerede man det ved at vise klip fra den i juleshowet. Aristocats var altså den første overraskelse. Det nye klip har i forresten altid ligget før Jesper Fårekylling synger ’Når du ser et stjerneskud’ til sidst i showet.

Disney lægger næsten altid to overraskelser ind, så der både kommer et klip fra en ny film, der er udkommet, og noget fra en film, der kommer senere på året.

5. Nye stemmer

I 1979 fik juleshowet danske stemmer, og det er næsten de samme, der bruges den dag i dag. To af filmklippene har dog fået nye stemmer i forbindelse med, at filmene er blevet genudgivet. Dette gælder for Snehvide og De Syv Dværge og Lady og Vagabonden.

Til gengæld er det stadig de oprindelige stemmer fra Peter Pan, Pinocchio og Aristocats, der bliver brugt i juleshowet på tv, selvom disse film også fik nye stemmer i løbet af 90’erne i forbindelse med genudgivelser.

LÆS OGSÅ: De dejligste julebøger for hele familien


Fra alle os til alle jer

Fra alle os til alle jer - 5 ting du (måske) ikke vidste om Disneys Juleshow

Fra alle os til alle jer er en smuk gavebog med alle klassikerne fra Disneys Juleshow, der sendes juleaften hvert år.

Bogen indeholder nogle af de allerstørste klassikere fra Disneys magiske univers, der er tegnet og fortalt med stor respekt for de originale tegnefilm, som børn og voksne har elsket i årtier. 

Bogen indeholder følgende historier: Peter Pan, Bambi, Pinocchio, Aristocats, Askepot, Snehvide og de syv dværge, Lady og Vagabonden

Fra ca. 3 år

Køb Fra alle os til alle jer online her eller i din lokale boghandler.

Læs også

Disney Museum

Fra alle os til alle jer - 5 ting du (måske) ikke vidste om Disneys Juleshow

Den ultimative rejse gennem Disneys fortryllende historie – uanset alder!

Tag en tur gennem dette fabelagtige Disney-museum og oplev historien bag selskabet, der ændrede filmverdenen for evigt.

Denne store, farverige bog er perfekt til enhver fan af Disneys utrolige univers. Her kan man nemlig finde sjældne illustrationer og koncepttegninger fra højtelskede Disneyfilm, lige fra Snehvide til Frost, blive klog på tegnefilmens guldalder, se, hvordan de originale Disneyparker så ud, og meget, meget mere.

Disney Musem er en sjov, rørende og dybt fascinerende fortælling om 100 års magisk historie – og så er den fyldt med unikt billedmateriale direkte fra Disneys arkiver; et uundgåeligt samleobjekt til enhver fan, uanset alder.

Du kan købe Disney Museum online eller i din nærmeste boghandel.