Fiktion Amerikanske romaner Paul Auster

“Man skal aldrig undervurdere bogens magt”: 10 kloge Paul Auster-citater

"Man skal aldrig undervurdere bogens magt": 10 kloge Paul Auster-citater

Paul Auster er aktuel med Nationens blod, der er en tankevækkende, historisk gennemgang af våbenvold i USA. Paul Auster viser endnu engang sine alsidige evner forfattere, i dette nye, indsigtsfulde værk. 

Vi fejrer Austers forfatterskab med 10 kloge citater fra den store forfatter.


Brooklyn dårskab af Paul Auster

“Ethvert menneske er sit eget livs forfatter.” – Moon Palace af Paul Auster

“Ordet er en tilnærmelse: Det kan ikke indfange verden, men det er det eneste redskab, vi har. Vi kommer altid til kort.” – … en verden i ord af Paul Auster i samtale med Inge Birgitte Siegumfeldt

“Når en person er så heldig at leve i en imaginær verden, forsvinder denne verdens smerte.” – Brooklyn dårskab af Paul Auster

Moon Palace af Paul Auster

“Hvis verden ikke var så smukt et sted, blev vi måske alle kynikere.” – Moon Palace af Paul Auster

“Nogle gange er en bog bare til stede: Man ved, hvad man vil, og så gør man det. Andre gange tror man, man ved det, men ved det i virkeligheden ikke, og man er hele tiden nødt til at lede efter den rigtige løsning – det er derfor, enhver bog er en ny oplevelse.” – … en verden i ord af Paul Auster i samtale med Inge Birgitte Siegumfeldt

“Vi finder kun os selv gennem at søge efter hvad vi ikke er.” – Moon Palace af Paul Auster

“Historier finder kun sted for dem, der er i stand til at fortælle dem.” – Det aflåste værelse af Paul Auster

Brooklyn dårskab af Paul Auster
Nationens blod

"Man skal aldrig undervurdere bogens magt": 10 kloge Paul Auster-citater

Nationens blod er en tankevækkende historisk gennemgang af våbenvold i USA af den amerikanske forfatter Paul Auster.

USA oplever netop nu det ene forfærdelige skyderi efter det andet på skoler, tankstationer, indkøbscentre og i det offentlige rum. Våbenlovgivningen splitter amerikanerne som aldrig før, og i øjeblikket er der flere våben i USA end der er indbyggere. Hver dag bliver mere end 100 mennesker dræbt og 200 såret i hændelser, hvor der er våben involveret. Disse tal er helt ude af proportioner i forhold til resten af verden, og man må spørge sig selv, hvorfor USA adskiller sig så markant og indtager en førsteplads som det mest voldelige land i den vestlige verden?

Bogen er illustreret af fotografen Spencer Ostrander, der med sine s/h fotos dokumenterer mere end 30 steder, hvor der har fundet skyderier sted. Hvert foto fortæller en grufuld historie.

Du kan købe Nationens blod af Paul Auster online fx. hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 1. februar.
Samtaler med fremmede

Samtaler med fremmede, Paul Auster, essays

I Samtaler med fremmede præsenteres et bredt udsnit af Paul Austers tekster skrevet mellem 1967-2017, der med rette viser, hvorfor Paul Auster er en af nutidens største amerikanske forfattere.

LÆS OGSÅ: Jesper Præst Nielsen anbefaler Paul Auster: Leviathan

Teksterne behandler en bred vifte af emner: politik og filosofi, hjemløshed, 9/11 og sågar sammenhængen mellem fodbold og krig. Et gennemgående tema er desuden refleksioner over forfatterens rejse gennem livet med sin højt elskede skrivemaskine.

Du kan købe Samtaler med fremmede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
4, 3, 2, 1

"Man skal aldrig undervurdere bogens magt": 10 kloge Paul Auster-citater

4321 er et pragtværk af en roman omhandlende en ung mand, der bliver voksen i et Amerika i forandring, med skarpt fokus på hvilke valg og tilfældigheder som afgør, hvilken retning ens liv tager.

Den 3. marts 1947 fødes Archibald Isaac Ferguson i New Jersey. Fra denne dag forgrenes fortællingen om Archibald i fire forskellige retninger. Fire drenge, som egentlig er den samme dreng, vokser op og lever parallelle, men helt forskellige liv.

4321 tager læseren med fra den søvnige forstad til det myldrende Manhattan og kunstnernes Paris. Fra sportsdrømme til forfatterambitioner. Fra 50’ernes tro på fremtiden til 60’ernes Kennedy-mord, Vietnamkrig, borgerrettighedsbevægelse og en hel generations knuste drømme.

Du kan købe 4 3 2 1 online, eller i din lokale boghandler.