Bøger om sport Børnebøger Sportsbøger til børn

De fleste drenge vil være verdens bedste fodboldspiller

De fleste drenge vil være verdens bedste fodboldspiller

Da jeg var dreng, ville jeg enten være Allan Simonsen eller spille trommer i Gasolin’.

Jeg var røvmisundelig over, at min gode ven Kim havde set Gasolin’ på skuldrene af sin storebror i Idrætsparken, men til gengæld havde jeg en Borrusia Münchengladbach vindjakke, som Allan Simonsen havde skrevet sin autograf bag på, hvilket min mor så havde broderet hen over, så autografen ikke gik af i vask.

Og en dag, jeg blev passet hjemme hos min fætter Mads, så jeg den svenske film ”Fimpen” i fjernsynet. Filmen af den svenske instruktør Bo Widerberg fra 1974 handler om den 6-årige Johan, kaldet Fimpen, som er så stort et boldtalent, at han kommer på det rigtige svenske fodboldlandshold. I filmen medvirker flere af de rigtige landsholdspillere og stjerner som jazzsangerinden Monica Zetterlund og skuespilleren Ernst-Hugo Järegård. Her kan du se et lille klip fra filmen:


Det var den bedste film, jeg nogensinde havde set. Alt hvad man i sin vildeste fantasi kunne drømme om, var kogt ind til den historie, og jeg husker den stadig her 40 år efter, selv om jeg desværre ikke har kunnet opdrive den på DVD for at gense den.

Jeg blev hverken landsholdspiller eller professionel trommeslager. Men jeg fik senere i tilværelsen en søn og opdagede, at drenges drømme stadigvæk er de samme. Nu var det bare Messi i stedet for Allan Simonsen. Urdrømmen om at blive fodboldstjerne lever stadig i 6-7-årige drenge, når de monterer det første sæt benskinner og får en rigtig holdtrøje på.

Derfor har jeg skrevet bogen ”Drengen, som var verdens bedste fodboldspiller” og kørte drømmen endnu længere ud end den fantastiske svenske film fra min barndom. Nu bliver drengen ikke bare den bedste i sit eget land – men i alle lande. Oprindeligt havde jeg givet ham min søns navn, men det nedlagde han forbud mod. Det var simpelthen for pinligt. Så nu hedder han Albert.
Men drømmen er den samme som dengang. Det behøver man bare at tage ned i den lokale boldklub, når miniputterne træner, for at konstatere.

God læselyst!


DRENGEN SOM VAR VERDENS BEDSTE FODBOLDSPILLER udkommer på Forlaget Carlsen den 13. januar. Bogen er egnet til højtlæsning for de 6-8-årige – de lidt større vil elske at læse den selv. Du kan købe den hos din boghandler eller læse mere her.

verdens bedste fodboldspiller
En børnebog om den ultimative drøm for fodboldglade børn: at spille for Barcelona som 9-årig. “Drengen, som var verdens bedste fodboldspiller” er den utrolige historie om Albert Madsen, det største fodboldtalent verden nogensinde har set. Som 5-årig spillede han på førsteholdet sammen med de 10-årige, og i en alder af bare 9 år spillede han for Barcelona. Her får du hele hans histore, fortalt af journalist Søren Anker Madsen.

Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.