Aktuelt Fiktion Karl Ove Knausgård Skønlitteratur

Ulvene fra evighedens skov. Ny roman fra Karl Ove Knausgård spænder vidt

karl ove knausgård, knausgård, ulvene fra evighedens skov, morgenstjernen

Hverdagsliv og evigt liv. Karl Ove Knausgård vil skrive fem selvstændige romaner, der alligevel har tråde, der forbinder dem på uventet vis. Ulvene fra evighedens skov, der udkommer på dansk 19. maj, er en selvstændig efterfølger til sidste års roman Morgenstjernen.


Romanen åbner i 1986 i Sørlandet i Norge. Syvert Løyning, en ung mand på 19 år, vender hjem til sin barndomsby efter at have aftjent værnepligt. Han flytter ind hos sin mor og lillebror, og imens han finder ud af, hvad han skal med sit liv, spiller han fodbold, forelsker sig i en lokal pige og får ved et tilfælde et job som bedemand.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

En nat drømmer han om sin afdøde far. Det er som om, han vil ham noget, og Syvert åbner de kasser med faderens ting, som står i garagen og finder en stak breve skrevet på russisk.

knausgård, ulvene fra evighedens skov
Karl Ove Knausgård 2021. (Fotograf: Sølve Sundsbø for D2)

Hvordan er livet opstået?

Romanens anden del foregår i nutidens Rusland. Her følger vi Alevtina, der er biolog og underviser på universitetet i Moskva og alenemor til drengen Seva.

Hun har altid været tiltrukket af naturvidenskabens glasklare systemer og søgt at forstå et af de største mysterier: Hvordan der er opstået liv i verden.

LÆS OGSÅ: ”Jeg vidste, at jeg skulle have djævlen med.” Karl Ove Knausgård om romanen Morgenstjernen

En dag får hun et brev fra sin norske halvbroder.

Knausgård favner både hverdagslivet, hvor der laves mad og vaskes op, hvor folk bliver syge og forelskede og så et spor, der omhandler noget af det, der ligger i udkanten af vores fatteevne: døden, muligheden for evigt liv, evolutionen, tro og videnskabens grænser.

Til slut i romanen viser en stor stjerne sig på himlen; et uforklarligt fænomen, som føles ildevarslende og uvirkeligt.

Fascinerende nyt, skrev norske anmeldere

Ulvene fra evighedens skov er allerede udkommet i Norge, hvor flere anmeldere har været begejstrede over det nye fra Knausgård:

“Fascinerende nyt fra Knausgård … intenst spændende … Jeg er nået til side 778, og bogen er slut. Som læser sidder jeg med en følelse af sorg. Jeg vil læse mere, vide mere, blive klogere på, hvad der kommer til at ske. Og heldigvis har forfatteren bebudet, at der kommer mindst en bog mere … Pirrende, spændende, underholdende og tankevækkende, og det er bare et lille hint om, hvad der venter læseren. Og hele vejen får man den sædvanlige knausgårdske sprogsikkerhed.”
EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN

“Det er umuligt ikke at blive imponeret af Karl Ove Knausgård. For anden gang på et år udgiver han en roman på over 660 sider. Og ligesom Morgenstjernen er Ulvene fra evighedens skov en bog som er rig på ideer, interessante indfald og maleriske skildringer.”
PREBEN JORDAL, AFTENPOSTEN

“[Ulvene i evighedens skov] er endnu tydeligere end den foregående bog et varsel om, at Knausgård nu er i gang med et romanprojekt, som lægger an til at skulle overgå Min kamp-bøgene både med hensyn til omfang og ambitionsniveau. Jeg kommer helt sikkert til at følge ham i dette projekt.”
FRODE HELMICH PEDERSEN, MORGENBLADET

“Ekstremt fascinerende”
MARTA NORHEIM, NRK


Ulvene fra evighedens skov

Ulvene fra evighedens skov. Ny roman fra Karl Ove Knausgård spænder vidt

Ulvene fra evighedens skov er en ny stor roman fra Karl Ove Knausgård om livet, døden og det, vi ikke forstår. Romanen er en selvstændig efterfølger til Morgenstjernen.

Året er 1986 i Sørlandet i Norge. Syvert Løyning, en ung mand på 19 år, vender hjem til sin barndomsby efter at have aftjent værnepligt. En nat drømmer han om sin afdøde far. Det er som om, han vil ham noget, og Syvert åbner de kasser med faderens ting, som står i garagen og finder en stak breve skrevet på russisk.

Romanens anden del foregår i nutidens Rusland. Her følger vi Alevtina, der er biolog og underviser på universitetet i Moskva og alenemor til drengen Seva. Hun har altid søgt at forstå et af de største mysterier: Hvordan der er opstået liv i verden.

En dag får hun et brev fra sin norske halvbroder.

Du kan købe Ulvene i evighedens skov i din lokale boghandel eller hos Bog & Idé.


Læs også

Morgenstjernen

Store dele af Karl Ove Knausgårds roman er skrevet, da verden lukkede ned pga pandemien i foråret 2020. At verden ikke er til at kontrollere, er en følelse, der har forplantet sig til stemningen i Morgenstjernen.

I romanen gør Knausgård det, han er så eminent til: at gå helt tæt på hverdagslivets tanker og handlinger, men tilføjer denne gang et strejf af overnaturlige elementer, der skaber en mere dyster og foruroligende stemning end man er vant til i forfatterskabet.

Morgenstjernen, Karl Ove Knausgård

Morgenstjernen er en roman om livet og døden og alt det, vi ikke forstår. Den er Karl Ove Knausgårds første roman siden det store autofiktive projekt Min Kamp i 2013.

LÆS OGSÅ: Manden der heller vil skrive end være lykkelig. Kom tæt på Karl Ove Knausgård

Romanen følger ni mennesker henover to dage efter en kæmpe stjerne har vist sig en sensommeraften i august. Stjernen giver anledning til meget debat og alle har forskellige opfattelser af hvad de oplever og forskellige meninger om stjernens kraft.

Livet ender dog med at gå videre, men alt er ikke helt som før, da usædvanlige hændelser begynder at indtræffe.

Du kan købe Morgenstjernen online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.


Se trailer for MorgenstjernenFind mere inspiration på Lindhardt og Ringhofs facebookside.


Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.