Aktuelt Karl Ove Knausgård Romaner Skønlitteratur

I Karl Ove Knausgårds nye roman, Det tredje rige, holder folk op med at dø

Det tredje rige Karl Ove Knausgård

Folk holder op med at dø, og en både fascinerende og uhyggelig stjerne lyser på himlen i Karl Ove Knausgårds nye roman Det tredje rige. Bogen er en del af det store romanværk, den norske forfatter satte i gang med Morgenstjernen i 2020.

Da Karl Ove Knausgård udgav romanen Morgenstjernen, var det endnu ikke annonceret, at det var begyndelsen på endnu et stort tænkt romanprojekt af forfatteren, der gav verden seks romaner om en forfatter, der hedder Karl Ove Knausgård.

Lang tid efter Min kamp har den norske forfatter, der siden er flyttet til London, altså indledt et nyt projekt bestående af indtil flere romaner. Vi er nu nået til tredje bog, Det tredje rige.

Folk holder op med at dø

Efter Morgenstjernen fulgte Ulvene fra evighedens skov og i Det tredje rige vender Knausgård tilbage til nogle af de historier, som han introducerede i Morgenstjernen – blot fortalt fra andre synsvinkler. Over et par varme sommerdage følger romanen en række mennesker:

19-årige Line, der forelsker sig i Valdemar, forsanger i det myteomgærdede black metal-band Domen, som trækker hende ind i en fascinerende og hemmelighedsfuld verden.

LÆS OGSÅ: Karl Ove Knausgård: Hvordan i alverden kan jeg nøjes med 5 bøger til at fortælle den her historie?

Billedkunstneren Tove, der svinger mellem depression og manisk arbejdsmani, og som finder inspiration i eventyrenes undertoner af død og seksualitet.

Politimanden Geir, der efterforsker et yderst makabert tredobbelt drab, og som undervejs støder på ting, han ikke kan forklare på sædvanlig vis.

Stjernearkitekten Helge Bråthen, der er gået i stå i sit arbejde med et nyt, stort center til ære for Aksel Sandemose på Mors, og som plages af en oplevelse fra barndommen.

Derudover møder vi neurologen Jarle, skolelæreren Gaute, bedemanden Syvert og præsten Kathrine, der på forskellig vis i deres liv udfordres af noget, de ikke forstår. Verden er i skred, på himlen lyser en stor, ny stjerne, og på jorden lever menneskene videre uanfægtet. Men der er kommet en uorden, noget kraftfuldt er sluppet løs, og i seks dage er ingen mennesker i hele Norge døde.

Noget er i bevægelse, verden er under forandring.


Karl Ove Knausgård: Det tredje rige

I Karl Ove Knausgårds nye roman, Det tredje rige, holder folk op med at dø

♥️♥️♥️♥️♥️ “Det er djævelsk godt gjort” – Politiken

Det tredje rige er den selvstændige efterfølger til Morgenstjernen og Ulvene fra evighedens skov.

Nitten år gamle Line forelsker sig i Valdemar, frontfigur i det myteomspundne band Domen, og trækkes ind i en hemmelig, fascinerende og skræmmende verden. Politimanden Geir efterforsker et makabert trippeldrab, men den teori han til sidst danner sig, kan han ikke fortælle nogen om. Kunstneren Tove laver billeder inspireret af eventyrernes understrømme af seksualitet og død. En dag hører hun en stemme, som taler til hende, som vil hende noget. Bedemanden Syvert bliver urolig, da der ikke rapporteres om nye døde. Noget er i bevægelse i verden, det er, som om den er hjemsøgt – men af hvad og hvorfor?

Du kan købe Det tredje rige online fx. hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.