Aktuelt Biografier Fagbøger

“Udgivelsen af Barack Obamas erindringer Et forjættet land er en international begivenhed”

barack obama, et forjættet land

Førsteoplaget af Et forjættet land af Barack Obama er foreløbigt sat til 50.000 eksemplarer i Danmark, mens det i USA er på 3 millioner eksemplarer.


“Det er en international begivenhed, når første bind af Barack Obamas erindringer, Et forjættet land, udkommer verden over tirsdag den 17. november 2020 på 25 sprog,” udtaler Lindhardt og Ringhofs administrerende direktør, Lars Boesgaard.

“Vi er utroligt stolte over, at vi er udvalgt til at blive Barack Obamas danske forlag.”

Ekstrem sikkerhed

Bogen vil være tilgængelig på dansk som hardcover samt i digitale formater. Den er på 896 sider, og førsteoplaget er foreløbigt sat til 50.000 eksemplarer i Danmark, mens det i USA er på 3 millioner eksemplarer.

Udgivelsen er over hele verden og også i Danmark omgærdet af ekstreme sikkerhedsforanstaltninger med vagter ved trykkeri, lastbiler og lager.

Michelle og Barack Obama indgik i 2017 en af de største forlagsaftaler i historien. Penguin Random House i New York betalte i alt 65 mio. dollars i forskud for de to erindringsbøger.

Som en del af aftalen donerede det amerikanske forlag i Obama-familiens navn en million børnebøger til den velgørende organisation First Book.

Michelle Obamas erindringer, Min historie (eng. Becoming), udkom i 2018 og har solgt mere end 10 mio. eksemplarer over hele verden.

LÆS OGSÅ: Da Michelle mødte Barack. Eksklusivt uddrag fra Min historie af Michelle Obama

Forlagschef: Inspirerende og vemodigt

“Hvis man vil forstå USA’s nyere historie, så er den her bog et must. Vi kan allerede nu sige, at de medarbejdere på forlaget, som har haft lov til at læse manuskriptet, er imponerede. Det er en ekstremt velskrevet og spændende fortælling. Ærlig, rørende og tankevækkende.

Vi er alle sammen optagede af, hvad der foregår i USA lige nu med COVID-19-pandemi, Black Lives Matter og præsidentvalg.

Det at opleve Obamas stemme på skrift er på én gang inspirerende og vemodigt. For hvor har verden dog forandret sig, siden han sad i Det Hvide Hus,” siger administrerende direktør for forlagshuset Lindhardt og Ringhof Lars Boesgaard.

Et splittet land

I en pressemeddelelse for bogen udtaler præsident Barack Obama:

“Jeg har prøvet at give læserne en fornemmelse af den personlige rejse, som Michelle og jeg var på i de år med både utrolige højdepunkter og nedture.

Og endelig, på et tidspunkt hvor USA gennemgår enorme omvæltninger, byder bogen også på nogle af mine mere overordnede tanker om, hvordan vi kan mindske splittelserne i vores land fremover og få vores demokrati til at fungere for alle – en opgave, som ikke hænger på en enkelt præsident, men på os alle som engagerede borgere.”

Barack Obama var USA’s 44. præsident, han blev valgt i november 2008 og sad i to perioder (2009-2017).

Han har tidligere udgivet to New York Times-bestsellere, Dreams from My Father (da. Arven fra min far) and The Audacity of Hope (da. Mod til at håbe), og modtog i 2009 Nobels Fredspris. Han bor i Washington, D.C. med sin hustru, Michelle. De har to døtre, Malia og Sasha.

Du kan læse pressemeddelelsen her.Barack Obama: Et forjættet land

Et forjættet land, Barack Obama, Obama,

♥♥♥♥♥♥ “Sætter helt ny standard for politisk litteratur” Politiken
★★★★★ “Et must read for alle, der interesserer sig for USA”
Berlingske
★★★★★ – Altinget
★★★★★ – Kristeligt Dagblad

Barack Obama fortæller i Et forjættet land den utrolige historie om en ung, søgende mand, der ender som leder af den frie verden.

Det er en hudløst ærlig beretning om Barack Obamas politiske dannelse og om de største milepæle i den første periode af hans historiske præsidentskab – en periode præget af dramatiske forandringer og turbulens.

Obama reflekterer over præsidentembedet og giver en enestående og tankevækkende analyse af både betydningen af og begrænsningerne i en præsidents magt – såvel som indblik i den dynamik, der er i amerikansk politik og i internationalt diplomati.

Samtidig beskriver han den svære balancegang, der er, når man som sort amerikaner stiller op til et offentligt embede. Om de moralske overvejelser, man har, når der skal tages beslutninger, der involverer de højeste risici. Han fortæller om de kræfter, der modarbejdede ham både hjemme og i udlandet, han er åben omkring, hvordan det at bo i Det Hvide Hus påvirkede hans hustru og døtre, og modig nok til at afsløre skuffelser og tvivl på egne evner.

Et forjættet land er det første af to bind.

Du kan købe Et forjættet land online, fx på Gucca, eller i din nærmeste boghandel.