Fagbøger Bestsellere Biografier

Nyt oplag af Obama-bøger på vej: “Håber vi kan klare efterspørgslen til jul,” siger forlagsdirektør

Nyt oplag af Obama-bøger på vej: "Håber vi kan klare efterspørgslen til jul," siger forlagsdirektør

“Corona-situationen gør det svært at garantere et nyt stort oplag med kort varsel,” siger Lars Boesgaard.


Det første døgn efter, Barack Obamas erindringer “Et forjættet land” udkom på dansk, bestilte boghandlere og bogkøbere herhjemme over halvdelen af trykoplaget. Og nu hvor bogen har placeret sig solidt som nr. 1 på bestsellerlisterne, er der yderligere tryk på bestillingerne.

LÆS OGSÅ: Et forjættet land af Barack Obama: Sådan bliver den modtaget i hele verden

Derfor sætter Lindhardt og Ringhof gang i produktionen af et nyt stort oplag, så forlaget ikke risikerer at løbe tør for Obama-bøger op til jul.

“Vi håber virkelig, at vi kan klare efterspørgslen op til jul,” siger Lindhardt og Ringhofs direktør, Lars Boesgaard:

“Anmeldelserne i Danmark og internationalt har været helt overvældende, og det smitter selvfølgelig af på bogkøbernes i forvejen store interesse for udgivelsen. Men corona-situationen gør det vanskeligt for vores leverandører at efterkomme vores ordrer med så kort varsel.”

Flaskehalsproblemer i USA

Også de amerikanske udgivere af bogen er nervøse for, om efterspørgslen overstiger udbuddet. Forlaget Penquin Random House har trykt 3,4 millioner eksemplarer i første oplag i USA og Canada, og yderligere 2,5 millioner eksemplarer til det internationale marked.

LÆS OGSÅ: 5 afgørende øjeblikke i Barack Obamas første præsidentperiode

Men kapacitetsproblemer har gjort det nødvendigt at trykke 1,5 millioner eksemplarer af disse i Tyskland, som blev fragtet til USA på containerskibe.

Kæden Barnes & Noble har bestilt en halv million bøger af førsteoplaget til deres boghandlere, men alligevel frygter direktøren James Daunt, at det ikke rækker til at dække efterspørgslen:

“Vi har aftaget alle dem, Penquin Random House kunne afse til os. Hvis der var et ubegrænset antal ville vi bestille endnu flere, for jeg tror, vi kommer til at sælge kolossalt mange,” siger han til New York Times.


Et forjættet land, Barack Obama, Obama,

♥♥♥♥♥♥ “Sætter helt ny standard for politisk litteratur” Politiken
★★★★★ “Et must read for alle, der interesserer sig for USA”
Berlingske
★★★★★ – Altinget
★★★★★ – Kristeligt Dagblad

Barack Obama fortæller i Et forjættet land den utrolige historie om en ung, søgende mand, der ender som leder af den frie verden.

Det er en hudløst ærlig beretning om Barack Obamas politiske dannelse og om de største milepæle i den første periode af hans historiske præsidentskab – en periode præget af dramatiske forandringer og turbulens.

Obama reflekterer over præsidentembedet og giver en enestående og tankevækkende analyse af både betydningen af og begrænsningerne i en præsidents magt – såvel som indblik i den dynamik, der er i amerikansk politik og i internationalt diplomati.

Samtidig beskriver han den svære balancegang, der er, når man som sort amerikaner stiller op til et offentligt embede. Om de moralske overvejelser, man har, når der skal tages beslutninger, der involverer de højeste risici. Han fortæller om de kræfter, der modarbejdede ham både hjemme og i udlandet, han er åben omkring, hvordan det at bo i Det Hvide Hus påvirkede hans hustru og døtre, og modig nok til at afsløre skuffelser og tvivl på egne evner.

Et forjættet land er det første af to bind.

Du kan købe Et forjættet land online, fx på Gucca, eller i din nærmeste boghandel.