Aktuelt Carlsen

Peter Madsen tildeles Statens Kunstfonds hædersydelse

Peter Madsen tildeles Statens Kunstfonds hædersydelse

Tegneren Peter Madsen tildeles i dag Statens Kunstfonds livslange hædersydelse. Hædersydelserne gives som en hyldest til de danske kunstnere, der skaber og har skabt kunst af ypperligste kvalitet og til glæde for mange.


Tegneren Peter Madsen modtager i år Statens Kunstfonds hædersydelse for sit arbejde med blandt andet Valhalla-serien og genfortællingen af bibelhistorier.

I 1979 udkom det første bind i Valhalla-serien Ulven er løs. Bind 1 solgte over 100.000 eksemplarer, og det blev begyndelsen på tegneseriens guldalder i Danmark, der varede indtil 1990’erne.

LÆS OGSÅ: Valhalla: Tag med på en rejse tilbage i tiden

Statens Kunstfond skriver blandt andet i deres begrundelse:

“Det kan føles lidt sært at skulle skrive en indstilling til hædersydelse af Peter Madsen, for når man gennemgår hans meritter, står det jo klart, at han skulle have haft den for længst. (…)

Som i al god kunst formår Peter Madsen i Valhalla at skabe uforglemmelige scener, der lever videre i ens bevidsthed:

Trym der hopper nøgen rundt i sin enorme pengebunke; Thor der mødes med Jætterne i Thors Brudefærd, hvor Thor er forklædt som kvinde, og derved udsættes for den ringeagtende behandling, som han delvist selv er med til at videreføre, er geniale og højaktuelle i dag.

De tre første albums med Valhalla regnes i dag for nogle af de bedste danske tegneseriealbums nogensinde, og det er helt fortjent.”


Du kan læse hele Statens Kunstfonds begrundelse her.

Stort tillykke til Peter Madsen med hædersprisen!Valhalla: Den samlede saga

Peter Madsen tildeles Statens Kunstfonds hædersydelse

Find hele Valhalla-serien online eller i din nærmeste boghandel.