Børnebøger Bøger der er filmatiseret Carlsen Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge Valhalla

Kalder alle Valhalla-fans! Legendarisk dansk fantasytegneserie bliver filmatiseret

Valhalla, film, tegneserie

Photo credit: Profile PicturesNordiske guder og snarrådige jætter. Tegneserien Valhalla og tegnefilmen af samme navn har begejstret flere generationer af danskere. Den 10. oktober 2019 kommer en live-action fantasyfilm baseret på tegneserien – og vi kan næsten ikke vente!Fra tegneserie til live-action film

Valhalla-eventyret begyndte med udgivelsen af det første tegneseriehæfte i 1979, og siden har den ikoniske serie af Peter Madsen gået sin sejrsgang i Danmark og i udlandet. Det er nemlig blevet til intet mindre end 15 bind i serien, der desuden er blevet solgt til oversættelse til ti forskellige sprog.

Læs også: Valhalla. Tag med på en rejse tilbage i tiden

Også som tegnefilm havde historierne om de nordiske guder succes. Tegnefilmen Valhalla, der havde premiere i 1986 og på daværende tidspunkt var den dyreste danske tegnefilm nogensinde, solgte knap 600.000 billetter.

Valhalla, Asbjørn Krogh Nissen, Odin,
Asbjørn Krogh Nissen i rollen som Odin.
Photo credit: Profile Pictures

For instruktøren af den nye VALHALLA-film, Fenar Ahmed, er arbejdet med at genskabe den elskede tegneserie som live-action film en mangeårig drøm, der går i opfyldelse:

Valhalla er en af de mest fantastiske eventyrfortællinger, jeg har læst som barn og set som tegnefilm, og jeg har altid haft en drøm om at skabe en episk eventyrfilm om de nordiske guder.”

Læs også: 15 ting du (måske) ikke vidste om Valhalla

Filmen har et budget på intet mindre end 34,3 mio. kr., og ud fra optagelserne at dømme tyder alt på, at der her er tale om en episk fantasyfilm.

For Fenar Ahmed er VALHALLA dog også andet og mere end en god historie. Det er nemlig en film, der har et vigtigt budskab.

“På mange måder betragter jeg sagaerne om de nordiske guder som Skandinaviens grundfortælling og en rejse tilbage til vores ophav. Samtidig synes jeg også at filmen passer enormt godt til netop vores tid. Vi sidder med alle vores skærme og telefoner og er mere og mere afkoblet fra naturen. Og VALHALLA er netop en film, der foregår i naturen og er optaget i den skandinaviske natur i Danmark, Sverige, Norge og på Island.”

Stjernefrø og kendisser på rollelisten

Når VALHALLA får premiere til efteråret er det både med en række kendte og mindre kendte navne på rollelisten.

Eksempelvis finder vi Roland Møller og Dulfi Al-Jabouri i de store roller som hhv. Thor og Loke, mens de unge talenter Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth spiller vikingebørnene Røskva og Tjalfe.

Cecilia Loffredo, Valhalla, Røskva,
Cecilia Loffredo i rollen som Røskva.
Photo credit: Profile Pictures

Samtidig byder rollelisten også på et par overraskelser. Eksempelvis vender Sanne Salomonsen tilbage til filmlærredet efter en pause på 35 år i rollen som Elle, der er jættekongen Udgårdslokes mor. Samtidig har musikproduceren Reza Forghani sin filmdebut som den populære jætte Quark.

Quark, Valhalla, Reza Forghani, Peter Madsen, tegneserie, film
Reza Forghani i rollen som Quark.
Photo credit: Profile Picture

Du kan læse mere om VALHALLA-filmen i denne pressemeddelelse.
Valhalla: Den samlede saga

Valhalla, den samlede saga, tegneserie, dansk tegneserie, Peter Madsen, Henning Kure, nordisk mytologi, nordiske guder

Kan du heller ikke vente på, at VALHALLA får premiere?

Fordriv ventetiden med at (gen)læse den legendariske tegneserie, der kan fås som flotte samlebind online her eller i din lokale boghandel.

Peter Madsen (f. 1958) er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han fik publiceret sine første striber som 15-årig og har tegnet lige siden. Mest kendt er han for den ikoniske tegneserie Valhalla, der har solgt mere end 500.000 eksemplarer i Danmark og er oversat til 10 sprog.

Du kan læse mere om Peter Madsen her.