Fiktion Novellesamlinger Thomas Korsgaard

Stemmer fra et nedlukket land. 14 danske forfattere står bag Coronamonologerne

Stemmer fra et nedlukket land. 14 danske forfattere står bag Coronamonologerne

Coronamonologerne er skrevet midt under nedlukningen i foråret 2020. Sammen står teksterne som et dokument over en tid, som vi på én gang vil få svært ved at huske præcist, og aldrig vil glemme.


Én har paranoia – er jeg ved at blive syg, er jeg kommet til at smitte nogen? En anden bryder coronarestriktionerne for at mødes med den, han er forelsket i. En tredje spørger, om man godt må være glad og have det godt, mens verden er i krise? 

Fra videoprojekt til bogudgivelse

Monologerne blev til i forbindelse med Teater Republiques projekt, hvor teatret bad 14 forfattere, dramatikere og lyrikere om at skrive hver sin korte monolog, som reflekterer coronakrisen og spejler det drama, vi alle er midt i. Teksterne blev fortolket af skuespillere, som isoleret i deres hjem indspillede monologerne. Videoerne lå tilgængelige online fra marts til juni 2020 og blev set af over en halv million mennesker.

Nu er teksterne bag projektet, der tager form af alt fra hverdagsfortællinger over digte og sange til fabulerende fremtidsvisioner, samlet i en bogudgivelse fra Lindhardt og Ringhof. Her fortæller bogens redaktør Iben Konradi om projektet:

Brug teksterne i undervisningen

Bogens tekster kan fungere som et tankereflekterende undervisningsmateriale. De er skrevet af en række markante stemmer inden for dansk litteratur og kultur – lige fra store ikoner som Suzanne Brøgger til unge talenter som Thomas Korsgaard og musikeren Bisse. Nogle monologer er sjove og skøre, andre er melankolske og rådvilde – og alle sammen er de sårbare og genkendelige. 

Temaer: 

  • Corona, ensomhed og fællesskab, livet i en undtagelsestilstand
  • Hvordan reagerer mennesker på en katastrofe?
  • Hvordan har Coronapandemien påvirket vores tanker om fremtiden?
  • Og hvordan har den påvirket vores hverdag og vores relationer til hinanden?  

Fag: Dansk, samfundsfag, historie, drama, psykologi
Målgruppe: Ungdomsuddannelser og folkeskolens udskoling

Stemmer fra et nedlukket land. 14 danske forfattere står bag Coronamonologerne

De står bag Coronamonologerne

Teksterne er skrevet af: Christina Hagen, Madame Nielsen, Jokum Rohde, Thomas Korsgaard, Kristina Stoltz, Pia Juul, Anna Bro, Tine Høeg, Naiha Khiljee, Tomas Lagermand Lundme, Bisse, Jenny Lund Madsen, Suzanne Brøgger og Louise Alenius

Monologerne fra Teater Republique er fremført og indspillet af: Ida Cæcilie Rasmussen, Ellen Hillingsø, Anders Budde Christensen, Signe Egholm, Morten Hee, Danica Curcic, Ellaha Lack, Benedikte Hansen, Tammi Øst, Lise Baastrup, Alexander Clement, Jeanett Albeck og Louise Alenius

Monologerne er udvalgt og redigeret af: Klaus Rothstein, Rikke Hedeager og Emmet Feigenberg

Bogen er redigeret af Iben Konradi og udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof.Coronamonologerne

Coronamonologerne, Pia Juul, Jokum Rhode, Naiha Khiljee, Bisse, Louise Alenius, Tine Høeg, Tomas Lagermand Lundme, Jenny Lund Madsen, Thomas Korsgaard, Suzanne Brøgger, Madame Nielsen, Christina Hagen, Anna Bro, Kristina Stoltz

Med corona-virus’ indtog ændrede hverdagen sig for langt de fleste danskere i starten af 2020. Coronamonologerne er skrevet af 14 danske forfattere under den landsdækkende lockdown og lukker læseren ind i vidt forskellige universer, som på hver deres måde behandler det groteske og det rørende i en hverdag med coronakarantæne.

Tilsammen danner teksterne et dokument over en tid, som vi på én gang vil have svært ved at huske præcist og alligevel aldrig vil glemme.

Antologien Coronamonologerne samler teksterne bag Teater Republiques digitale teaterforestilling af samme navn.

Du kan købe Coronamonologerne online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.