Fiktion Amerikanske romaner Paul Auster

Peter Schepelern anbefaler Paul Auster: Illusionernes bog

Peter Schepelern anbefaler Paul Auster: Illusionernes bog

Paul Austers forfatterskab, som altid har haft en høj stjerne hos danske læsere, består af både romaner, erindringsværker, essays, digte og filmmanuskripter. Vi har bedt en række læsere om at anbefale deres yndlingsbog af Paul Auster.


I anledningen er udgivelsen af Paul Austers essaysamling Samtaler med fremmede, der samler tekster skrevet gennem 50 år, sætter vi fokus på den populære forfatter.

LÆS OGSÅ: Bo Green Jensen anbefaler Paul Auster: Den røde notesbog

Vi håber, at det kan give inspiration til at læse eller genlæse Paul Austers mange bøger fra et langt og rigt forfatterskab.Filmforsker Peter Schepelern anbefaler Paul Austers Illusionernes bog

Peter Schepelern anbefaler Paul Auster: Illusionernes bog
Peter Schepelern er filmforsker, lektor og forfatter.

Litteraturprofessoren David Zimmer er i personlig krise efter hustruens og sønnernes død i en flyulykke. I sin ensomhed fatter han interesse for en længst forglemt berømthed, stumfilmstjernen Hector Mann. Han forsvandt pludseligt for over et halvt århundrede siden. Men hvad blev der egentlig af ham?

Paul Auster brillerer med sin uudtømmelige opfindsomhed i en skæbnefortælling, en velresearchet filmhistorisk fantasi, der hele tiden tager forbløffende drejninger. Man kan glemme alt om logiske forklaringer, mens Austers virtuose håndtering af excentriske gåder og tilfældighedernes spil når uanede højder.

Melankolsk akademiker

Paul Auster, Illusionernes bog

Hovedpersonen er en melankolsk akademiker, men man må sige, at der sker ting og sager, da han først kommer på sporet af den fortabte stumfilmkomiker. For at nyde bogen behøver man ikke have filmhistoriske interesser – selv om det hjælper. Det er skøn læsning for alle med sans for Austers sælsomme og kunstfærdige universer.

Man ville ønske, at Hector Mann eksisterede i virkeligheden. Det gør han naturligvis ikke. Men heldigvis eksisterer bogen om ham, Illusionernes bog.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.