Amerikanske romaner Fiktion Paul Auster

Paul Austers første roman i syv år udkommer nu på dansk

Paul Auster roman 4 3 2 1

Den 24. maj udkommer Paul Austers første roman i syv år på dansk. 4 3 2 1 er Austers største roman nogensinde, og Auster-fans kan se frem til en moderne dannelsesroman på mere end 800 sider. Der er med andre ord meget at glæde sig til.

Her på forlaget har vi kæmpet for at få oversættelsen klar til tryk og nu er vi mere end klar til at få bogen i hænderne.

Paul Auster om skæbne og tilfældigheder

I 4 3 2 1 leger Paul Auster med tanken om, at livets tilfældigheder eller skæbnen – alt efter hvad man nu tror på – afgør, hvem og hvad vi udvikler os til, alt efter hvad vi vælger og fravælger, lykkes med og ikke lykkes med, når og ikke når.

-> Læs Finn Skårderuds fine interview med Auster om romanen og livets tilfældigher på information.dk

Du kan måske huske filmen Sliding Doors (1998), hvor den unge Helens kærlighedsliv og karriere udvikler sig forskelligt, alt efter om hun når et tog eller ej. Sådan er det også i 4 3 2 1. Romanen handler om den jødiske dreng Archibald Isaac Ferguson, der bliver født 3. marts 1947 i Newark, New Jersey (Auster er selv født i 1947 i Newark, New Jersey). I det øjeblik Archibald kommer til verden, deler hans liv sig i fire samtidige men uafhængige skæbner. Vi følger alle fire versioner af Archibald i medgang og modgang. 

Læs eller genlæs en “Auster”

Vil du have mere Auster, kan du læse eller genlæse en af de mange Auster-favoritter, fx New York-trilogien. Find det store udvalg af Auster-romaner lige her.

Psst…

2017 er Paul Auster-år. I februar fyldte han 70 år, og til august gæster han Louisiana Literature. Han skal helt sikkert tale om den nye roman, 4 3 2 1, og mon ikke han også signerer en bog eller to?

Lindhardt og Ringhof har netop udgivet Inge Birgitte Siegumfeldts samtalebog En verden i ordder giver et åbenhjertigt og ofte overraskende indblik i Paul Austers kunst, virke og liv. Inge Birgitte Siegumfeldt er dansk lektor i engelsk litteratur ved Københavns Universitet og bogen er et resultat af mere tre års møder og interviews med Auster.

-> Køb 4 3 2 1 hos din boghandler eller online her.

Få den nye udgave af 4321

Paul Austers første roman i syv år udkommer nu på dansk

4321 er et pragtværk af en roman omhandlende en ung mand, der bliver voksen i et Amerika i forandring, med skarpt fokus på hvilke valg og tilfældigheder som afgør, hvilken retning ens liv tager.

Den 3. marts 1947 fødes Archibald Isaac Ferguson i New Jersey. Fra denne dag forgrenes fortællingen om Archibald i fire forskellige retninger. Fire drenge, som egentlig er den samme dreng, vokser op og lever parallelle, men helt forskellige liv.

4321 tager læseren med fra den søvnige forstad til det myldrende Manhattan og kunstnernes Paris. Fra sportsdrømme til forfatterambitioner. Fra 50’ernes tro på fremtiden til 60’ernes Kennedy-mord, Vietnamkrig, borgerrettighedsbevægelse og en hel generations knuste drømme.

Du kan købe 4 3 2 1 online, eller i din lokale boghandler.
Leder du efter flere anbefalinger? Se vores liste med populære bøger 2023.