Fiktion Amerikanske romaner Paul Auster

Per Kofod anbefaler Paul Auster: Timbuktu

Per Kofod anbefaler Paul Auster: Timbuktu

Paul Austers forfatterskab, som altid har haft en høj stjerne hos danske læsere, består af både romaner, erindringsværker, essays, digte og filmmanuskripter. Vi har bedt en række læsere om at anbefale deres yndlingsbog af Paul Auster.


I anledningen er udgivelsen af Paul Austers essaysamling Samtaler med fremmede, der samler tekster skrevet gennem 50 år, sætter vi fokus på den populære forfatter.

LÆS OGSÅ: Inge Birgitte Siegumfeldt anbefaler Paul Auster: Sunset Park

Vi håber, at det kan give inspiration til at læse eller genlæse Paul Austers mange bøger fra et langt og rigt forfatterskab.Per Kofod anbefaler Paul Austers Timbuktu

Per Kofod anbefaler Paul Auster: Timbuktu
Per Kofod er en kendt skikkelse i forlagsbranchen. I 1986 oprettede han Forlaget Per Kofod, hvor han bl.a. udgav Paul Austers bøger. I 2013 overdrog han sit forlag til Lindhardt og Ringhof, men han har bevaret venskabet med Paul Auster.

“Noget sker, og fra det øjeblik det begynder at ske, kan intet nogensinde være det samme igen.”

For en del år siden stødte Paul Auster på en løs hund på størrelse med en schæferhund men af ubestemmelig race i et vejkryds nær hjemmet i Brooklyn – på halsbåndet var der en seddel med ordlyden “Jeg søger et sted at bo…”.

Timbuktu, Paul Auster

Jack blev nu en vigtig del af familien igennem en lang årrække indtil sin død for få år siden.

Mød Mr Bones, hunden og helten i Paul Austers roman Timbuktu. Et moderne Don Quixote og Sancho Panza-lignende eventyr med den tænkende hund Mr Bones og digterguruen fra Brooklyn Willy G. Christmas i hovedrollerne.

Timbuktu er først og fremmest en kærlighedshistorie skrevet med en gnistrende ordrig energi – og set igennem en uskyldsren og uforglemmelig hunds karakter – lærer vi meget om vores egen menneskelighed!


Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.