Louisa Lorang: “Jeg vil gerne have lidt smæk på smagen, lidt tempo på gryderne og masser af oplevelse, kærlighed og nydelse ind i hverdagsmaden. Derfor, here goes Asian-style hverdag!”
Louisa Lorang er kendt og elsket af danskerne for hendes velsmagende og familievenlige opskrifter. Hun er nu aktuel med det nyeste skud på stammen af madlavningsbøger; Asian style – små & store retter. De asiatiske køkkener er forskellige som dag og nat, og Louisa Lorang har nu samlet hendes favoritter i én kogebog.
Nem asiatisk hovedret med rejer
Ricebowl med sprøde rejer og kimchimayo
30 MIN · HOVEDRET TIL 2 PERSONER
Ingredienser
Ris
2-3 dl jasminris
salt
2 spsk. eddike, gerne ris- vins- eller hvidvinseddike 2 tsk. sukker
Kinakål
1⁄4-1⁄2 kinakål
lidt olie til stegning salt
sesamfrø
Kimchimayo
2 spsk. finthakket kimchi
2-3 spsk. mayonnaise evt. salt
Rejer
10-12 store rejer af god kvalitet, uden skal
1 dl hvedemel
1 1⁄2 dl iskold danskvand
4-5 dl pankorasp
rigelig olie til stegning, fx solsikke- eller vindruekerneolie
salt
Grønt
3 forårsløg
fintsnittede 1 avocado, i skiver
1-2 skoleagurker, i skiver
lime
Fremgangsmåde
Okay, det her er for alvor snask og ballade. Erstat evt. de hvide ris med fuldkorn. Eller erstat halvdelen af de hvide ris med revet blomkål – hvis retten er for snasket til dig.
Ris
Kog ris efter anvisningen. Rør de kogte, varme ris med salt, eddike og sukker.
Kinakål
Steg kinakål i lidt olie på en stor, varm pande i 1⁄2 minut. Kom 1⁄2 dl kogende vand på og dampsteg i yderlig- ere 1⁄2 minut. Krydr med salt og sesamfrø.
Kimchimayo
Rør kimchi med mayonnaise. Smag til med salt efter behov.
Rejer
Fjern eventuelle tarme fra rejerne. Rør mel og vand sammen til en dej. Vend rejerne i dejen og derefter i pan- ko. Steg rejerne sprøde og gyldne i rigelig varm olie i en stor, dyb pande. Drys med salt.
Anret ris i store skåle. Top med kinakål, forårsløg, avocado og agurk. Læg rejer på og top med kimchimayo. Servér straks med limeskiver til.
TIP Brug kimchimayo til alt! I sandwich, i bao, til skaldyr, i burgere. Du bliver så glad.
Alle opskrifter og fotos er fra Louisa Lorangs bog Asian style – små & store retter.
LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken
Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.
I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.
Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.
I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.
Læs mere om Louisa Lorang her.
Louisa Lorang: “Jeg vil gerne have lidt smæk på smagen, lidt tempo på gryderne og masser af oplevelse, kærlighed og nydelse ind i hverdagsmaden. Derfor, here goes Asian-style hverdag!”
Louisa Lorang er kendt og elsket af danskerne for hendes velsmagende og familievenlige opskrifter. Hun er nu aktuel med det nyeste skud på stammen af madlavningsbøger; Asian style – små & store retter. De asiatiske køkkener er forskellige som dag og nat, og Louisa Lorang har nu samlet hendes favoritter i én kogebog.
Nem asiatisk hovedret med rejer
Ricebowl med sprøde rejer og kimchimayo
30 MIN · HOVEDRET TIL 2 PERSONER
Ingredienser
Ris
2-3 dl jasminris
salt
2 spsk. eddike, gerne ris- vins- eller hvidvinseddike 2 tsk. sukker
Kinakål
1⁄4-1⁄2 kinakål
lidt olie til stegning salt
sesamfrø
Kimchimayo
2 spsk. finthakket kimchi
2-3 spsk. mayonnaise evt. salt
Rejer
10-12 store rejer af god kvalitet, uden skal
1 dl hvedemel
1 1⁄2 dl iskold danskvand
4-5 dl pankorasp
rigelig olie til stegning, fx solsikke- eller vindruekerneolie
salt
Grønt
3 forårsløg
fintsnittede 1 avocado, i skiver
1-2 skoleagurker, i skiver
lime
Fremgangsmåde
Okay, det her er for alvor snask og ballade. Erstat evt. de hvide ris med fuldkorn. Eller erstat halvdelen af de hvide ris med revet blomkål – hvis retten er for snasket til dig.
Ris
Kog ris efter anvisningen. Rør de kogte, varme ris med salt, eddike og sukker.
Kinakål
Steg kinakål i lidt olie på en stor, varm pande i 1⁄2 minut. Kom 1⁄2 dl kogende vand på og dampsteg i yderlig- ere 1⁄2 minut. Krydr med salt og sesamfrø.
Kimchimayo
Rør kimchi med mayonnaise. Smag til med salt efter behov.
Rejer
Fjern eventuelle tarme fra rejerne. Rør mel og vand sammen til en dej. Vend rejerne i dejen og derefter i pan- ko. Steg rejerne sprøde og gyldne i rigelig varm olie i en stor, dyb pande. Drys med salt.
Anret ris i store skåle. Top med kinakål, forårsløg, avocado og agurk. Læg rejer på og top med kimchimayo. Servér straks med limeskiver til.
TIP Brug kimchimayo til alt! I sandwich, i bao, til skaldyr, i burgere. Du bliver så glad.
Alle opskrifter og fotos er fra Louisa Lorangs bog Asian style – små & store retter.
LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken
Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.
I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.
Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.
I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.
Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.
Læs mere om Louisa Lorang her.
Andre læste også: