Løber din mund også i vand ved tanken om miso-kylling, ricebowls og wontons? Og er du forhindret i at kaste dig ud i det på grund af en travl hverdag? Så er du ikke alene!
Hverdagen er travl for mange. Det betyder dog ikke at man bliver nødt til at gå på kompromis med måltidernes kvalitet – og det er Louisa Lorang enig i. I hendes nye kogebog Asian style – små & store retter finder man masser af lækre asiatiske retter, som ikke tager en krig at lave.
Få her Louisas opskrift på en lækker, nem og smagsfyldt miso-ramen.
Nem miso-ramen
18 MIN · HOVEDRET TIL 2
Ingredienser
Ramen
100 g shiitakesvampe lidt olie til stegning, fx vindruekerne- eller solsikkeolie
2 fed hvidløg, fintrevne 1 spsk. revet ingefær
8 dl hønsebouillon 200 g udonnudler
1⁄4 kinakål, snittet 2 spsk. mørk miso 2 spsk. soja
1 tsk. sesamolie
Topping
2 smilende æg, lidt snittede forårsløg ristede sesamfrø
evt. chiliolie
Fremgangsmåde
Jeg snyder ofte og køber en god hønsebouillon, men du kan med fordel lave din egen og have den på frost. Vil du lave suppen vegetarisk, kan du erstatte hønsebouillon med grøntsagsbouillon.
Ramen
Steg svampene i olie i en varm wok. Kom hvidløg og ingefær ved og lad det sautere med, men uden at det tager farve. Hæld bouillon på og kog op.
Kom nudler i og lad dem dampe med i ca. 2 minutter. Kom kinakål i, tag wokken af varmen og rør forsigtigt miso i. Smag til med soja og sesamolie.
Topping
Kog æggene smilende – 61⁄2 minut i kogende vand.
Anret suppe og fyld i 2 store skåle. Top med forårsløg, sesamfrø og halve æg.
Servér straks, gerne med chiliolie til.
TIP
Lav din egen chiliolie eller soya-æg, hvis du ønsker en vegansk miso
Kom evt. en rest kød i suppen. Eller steg en nakkekotelet, hvis du savner kød.
Alle opskrifter og fotos er fra Louisa Lorangs bog Asian style – små & store retter.
Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.
I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.
Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.
I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.
LÆS OGSÅ: Grøn mad på 30 minutter: Drøm dig sydpå med Louisa Lorangs smagfulde ret Pasta ala Norma
Læs mere om Louisa Lorang her.
Løber din mund også i vand ved tanken om miso-kylling, ricebowls og wontons? Og er du forhindret i at kaste dig ud i det på grund af en travl hverdag? Så er du ikke alene!
Hverdagen er travl for mange. Det betyder dog ikke at man bliver nødt til at gå på kompromis med måltidernes kvalitet – og det er Louisa Lorang enig i. I hendes nye kogebog Asian style – små & store retter finder man masser af lækre asiatiske retter, som ikke tager en krig at lave.
Få her Louisas opskrift på en lækker, nem og smagsfyldt miso-ramen.
Nem miso-ramen
18 MIN · HOVEDRET TIL 2
Ingredienser
Ramen
100 g shiitakesvampe lidt olie til stegning, fx vindruekerne- eller solsikkeolie
2 fed hvidløg, fintrevne 1 spsk. revet ingefær
8 dl hønsebouillon 200 g udonnudler
1⁄4 kinakål, snittet 2 spsk. mørk miso 2 spsk. soja
1 tsk. sesamolie
Topping
2 smilende æg, lidt snittede forårsløg ristede sesamfrø
evt. chiliolie
Fremgangsmåde
Jeg snyder ofte og køber en god hønsebouillon, men du kan med fordel lave din egen og have den på frost. Vil du lave suppen vegetarisk, kan du erstatte hønsebouillon med grøntsagsbouillon.
Ramen
Steg svampene i olie i en varm wok. Kom hvidløg og ingefær ved og lad det sautere med, men uden at det tager farve. Hæld bouillon på og kog op.
Kom nudler i og lad dem dampe med i ca. 2 minutter. Kom kinakål i, tag wokken af varmen og rør forsigtigt miso i. Smag til med soja og sesamolie.
Topping
Kog æggene smilende – 61⁄2 minut i kogende vand.
Anret suppe og fyld i 2 store skåle. Top med forårsløg, sesamfrø og halve æg.
Servér straks, gerne med chiliolie til.
TIP
Lav din egen chiliolie eller soya-æg, hvis du ønsker en vegansk miso
Kom evt. en rest kød i suppen. Eller steg en nakkekotelet, hvis du savner kød.
Alle opskrifter og fotos er fra Louisa Lorangs bog Asian style – små & store retter.
Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.
I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.
Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.
I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.
Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.
LÆS OGSÅ: Grøn mad på 30 minutter: Drøm dig sydpå med Louisa Lorangs smagfulde ret Pasta ala Norma
Læs mere om Louisa Lorang her.
Andre læste også: