kogebøger Læseprøve og uddrag Mad og drikke

Få en lækker opskrift på queen Roberta pizza fra Hannah Grants nye kogebog Pizza

queen Roberta pizza

Pizza er en kogebog med lækre pizzaopskrifter til både aftensmad, frokost og dessert. Her kan du allerede give dig i kast med opskriften på en queen Roberta pizza fra kogebogen.


For mange af os er pizza en af vores absolut yndlingsretter. En god pizza kan laves på flere tusind forskellige måder, og med alverdens tilbehør, alt efter hvad man kan lide. Bare tanken om en pizza direkte fra ovnen kan få munden til at løbe i vand. Med kogebogen Pizza får du den ultimative guide i pizzaens verden og i de smagskombinationer, der gør en pizza ekstra lækker. Her kan du eksempelvis få en skøn opskrift på queen Roberta pizza.

LÆS OGSÅ: 5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

Pizza er super nem mad, og Hannah Grant har de perfekte opskrifter til, hvordan du kan bage de bedste pizzaer. I kogebogen er der noget for alle pizza-fans, for eksempel er der opskrifter på mange typer dej, som den klassiske italienske, surdej, glutenfri og mange flere. Derudover er der opskrifter på alt lige fra den helt klassiske napolitanske pizza til deep pan pizza i New York-stilen.

LÆS OGSÅ: Husker du ..? God mad let at lave samler dansk madhistorie

Se med her og få en lækker opskrift på queen Roberta pizza fra Hannah Grants kogebog Pizza. Opskriften kan ses som en kærlighedserklæring til en pizza, som Hannah Grant fik på pizzeriaet ‘Robertas’ i NYC. queen Roberta pizza minder om en klassisk margherita, men den har en masse lækkerier ovenpå.

Så det er bare med at få smøget ærmerne op og komme ud i køkkenet. Denne opskrift på queen Roberta pizza er en, du ikke må snyde dig selv for.




queen Roberta pizza

queen Roberta pizza

Fra Hannah Grants kogebog Pizza

1 pizza

1 portion dej #2,
60 % hydrering,
24 timers fermentering, ren manitobamel

3 spsk. marinarasauce

1 frisk mozzarella

1 tsk. olivenolie Salt

1⁄4 tsk. tørret oregano

chiliflager, efter smag

hvidløgsgranulat, efter smag


1. Tænd din pizzaovn på mellem varme.

2. Rul eller stræk dejen ud efter anvisningen.

3. Fordel tomatsaucen med en ske på pizzaen, og sørg for at lade 1-2 cm af kanten være fri for sauce.

4. Afdryp mozzarellaen, skær den i skiver, og fordel dem over pizzaen. Dryp med olie, og drys med lidt salt.

5. Bag pizzaen i ovnen i 3-4 minutter, til skorpen og bunden er gyldenbrun og helt sprød. Afslut evt. på høj varme for at få en flot farve.

6. Drys med oregano og evt. chiliflager og hvidløgsgranulat, og servér straks.

TIP Du kan også bage pizzaen i varmluftsovn ved 240° i 10-12 minutter, til den er gyldenbrun, sprød og lækker. Afslut evt. med lidt grill for at få god farve på pizzaen.




Hannah Grant: Pizza

Pizzadej, Hannah Grant, Pizza

Den ultimative guide til den bedste hjemmelavede pizza. 

Pizza er nem mad og – lavet helt rigtigt – et gudemåltid. I denne bog fortæller Hannah Grant, hvordan du selv kan bage de bedste pizzaer. 

En pizza kan laves på utrolig mange måder, og i denne bog er der noget for enhver pizza-elsker. Her er opskrifter på forskellige typer dej: den klassiske italienske, surdejsbund, glutenfri, en last-minute dej, til de dage, hvor du får akut lyst til pizza og en opskrift på forbagte bunde, du kan have på frost. 

Der er alt fra opskrifter på klassisk napolitansk pizza til deep pan pizza New York-style og Hannahs egne favoritter. Og nok så vigtigt; ifølge Hannah kan man sagtens bage pizza til alle døgnets måltider, og derfor er der opskrifter til aftensmad, frokost, morgenmad og dessert. 

Du kan købe Pizza online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 29. april.