Louisa Lorang Bagebøger og kagebøger Fagbøger Mad og drikke

Karamelcookies med brunet smør. Det bliver ikke bedre

karamlecookies med brunet smør

Er du også fan af småkager? Jo mere snaskede og fedtede, jo bedre? Fortvivl ej. Vi har den ultimative opskrift til dig her.


Louisa Lorangs nyeste bog Småkager er til dig, der gerne vil genopdage småkagen og alle dens muligheder. Louisa Lorang er kendt fra både Maddysten og Go’ Morgen Danmark og har skrevet flere opskriftbøger.

Her får du opskriften på så dirty en småkage, at den næsten burde skamme sig. Det brunede smør giver den en varm nøddeagtig smag og karamellen fungerer som prikken over i’et.

God fornøjelse!

Af en eller anden grund bager vi mest småkager til jul. Der hører de bestemt også til, men hvad med småkager til fødselsdage, på hverdage, til fester og gæster, til kaffen, til morgenmad eller en gang imellem i madpakken?

Louisa Lorang i forordet til Småkager

Ingredienser

Ca. 30 stk.

200 g smør
225 g brun farin
100 g sukker
korn af 1/2 stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljepulver)
1 æg
280 g hvedemel
1 tsk. flagesalt + lidt til

Drys
100 g mørk chokolade, grofthakket
100 g fudge eller blød flødekaramel



Fremgangsmåde

Smelt smørret i en kasserolle, og lad det brune, til det dufter skønt af nødder og smør. Lad det køle af i ca. 20 minutter. Pisk det brunede smør med farin, sukker og vanilje, til blandingen er lysebrun og ensartet – brug en elpisker eller en røremaskine, og vær tålmodig. Rør ægget i, og sigt melet i. Rør dejen sammen, og krydr med flagesalt. Vend chokoladen i. Skær fudgen i ca. 30 små stykker.

Tril dejen til ca. 30 kugler på hver ca. 30 g. Stik et stykke fudge ind i midten, og stil dejkuglerne på køl i mindst 3 timer.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Fordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med godt med mellemrum, og drys dem med flagesalt. Bag dem i ovnen i 12-14 minutter. De må gerne være let underbagte. Lad dem køle let af på bagepladerne, og flyt dem så til en rist, hvor de kan køle helt af.

TIP: Fudge eller flødekaramel kan undlades, hvis du ikke er en sukkergris, men vi anbefaler, at du går hele vejen!

Louisa Lorang: Småkager

Småkager, Louisa Lorang

Denne bog er dedikeret til småkagen i alle dens afskygninger og al dens herlighed.

Her finder du opskrifter på alt fra de klassiske julesmåkager, småkager til eftermiddagsteen, snaskede cookies, mexicanske bryllups-småkager til skønne italienske milanosmåkager.

De kan både være store og små og smage af alt fra birkes, citron, sesam og lakrids.

LÆS OGSÅ: Opskrift fra Go’ morgen Danmarks dessertkok: Saltet karamel cheesecake

Med denne bog er du klar til at bage småkager til både jul, fødselsdage, hverdage, til fester og gæster og en gang imellem til madpakken.

Du kan købe Småkager online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.