Bagebøger og kagebøger Fagbøger Louisa Lorang Mad og drikke Uncategorized

Savner du inspiration til julesmåkager? Disse er søde og sprøde og kan ikke undværes til jul.

småkager til jul

Louisa Lorang er ude med en ny bog – en småkagebog. Og du kan godt finde servietten frem, for med denne bog i hænderne kan vi garantere, at dit mundvand kommer til at løbe. Prøv hendes opskrift på sprøde kanelsnegle her.


Bager du også de samme småkager til jul hver år? Og ikke nødvendigvis kun fordi traditionen foreskriver det, men måske nærmere fordi du ikke rigtig ved, hvad du ellers skal bage? Så kan du med fordel søge inspiration i Louisa Lorangs nye bog Småkager.

Her finder du opskrifter på småkager til enhver lejlighed, inklusiv både de traditionelle såvel som mere utraditionelle julesmåkager.


“Småkager er skønne og sjove, og ofte så proppede med smør, at ingen kan være sure efter at have nydt sådan en sag”

Louisa Lorang i forordet til Småkager

Ingredienser

60-70 stk


400 g hvedemel + lidt til udrulning
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
250 g blødt smør
300 g sukker
2 tsk. stødt kardemomme
2 æg


Fyld

30 g smør
90 g sukker
3 spsk. stødt kanel
0,5-1 tsk. stødt allehånde
2 tsk. stødt kardemomme



Fremgangsmåde

Bland mel, bagepulver og salt sammen. Pisk smør, sukker og kardemomme luftigt med en elpisker, og rør æggene i. Vend melblandingen i, og saml dejen. Stil den koldt i 20-30 minutter, til dejen er fast og kold. Den kan sagtens stå natten over.

Fyld
Smelt smørret. Bland sukker, kanel, allehånde og kardemomme sammen. Tag dejen ud af køleskabet, og del den i to. Rul begge stykker ud mellem to stykker bagepapir, til de er ca. 0,5 cm tykke. Pensl begge stykker dej med smør, og drys med kanelsukker. Rul dejen sammen, og pak den stramt ind i husholdningsfilm. Læg dejrullerne koldt, gerne natten over, men mindst i et par timer. Du kan også lægge dejrullerne i fryseren.

Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Skær dejen i skiver, og fordel dem på bageplader med bagepapir. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Lad småkagerne køle lidt af på bagepladerne, og flyt dem til en rist, hvor de kan køle helt af, før du pakker dem ned i kagedåser.

TIP: Lav denne store portion og gem en af rullerne i fryseren, så du nemt kan bage friske småkager, når du vil.

Louisa Lorang: Småkager

Småkager, Louisa Lorang

Denne bog er dedikeret til småkagen i alle dens afskygninger og al dens herlighed.

Her finder du opskrifter på alt fra de klassiske julesmåkager, småkager til eftermiddagsteen, snaskede cookies, mexicanske bryllups-småkager til skønne italienske milanosmåkager.

De kan både være store og små og smage af alt fra birkes, citron, sesam og lakrids.

LÆS OGSÅ: Opskrift fra Go’ morgen Danmarks dessertkok: Saltet karamel cheesecake

Med denne bog er du klar til at bage småkager til både jul, fødselsdage, hverdage, til fester og gæster og en gang imellem til madpakken.

Du kan købe Småkager online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.