Bøger til unge Carlsen Sarah Engell

Snyd ikke dig selv for den her bog: Hjertet er 1 organ af Sarah Engell

Snyd ikke dig selv for den her bog: Hjertet er 1 organ af Sarah Engell

Skrevet af gæsteblogger Madeline Hoffmann. Madeline er 16 år og spiser bøger til aftensmad.

madelineLørdag den 5. marts var jeg inviteret til brunch- og bloggerevent med Sarah Engell i forbindelse med udgivelsen af hendes nye bog Hjertet er 1 organ. Sarah Engell havde sin debut som forfatter i 2011 og har siden dengang skrevet flere både ungdoms- og voksenbøger. Hun har blandt andet skrevet bestselleren 21 måder at dø.

Jeg var ret nervøs. Sarah Engell er en forfatter, jeg ser meget op til, og det var en vild oplevelse for mig. Men jeg glemte min nervøsitet hurtigt: Sarah er så sød og interessant at høre på. Der var god stemning blandt os fem bloggere og Sarah, og vi sad og hyggesnakkede og spiste, hvorefter Sarah introducerede romanen.

12019389_10208351664730007_1327778851_o
Bloggerevent med Sarah Engell

Hjertet er 1 organ handler om 16-årige Lucca, der er besat af kontrol. Hun tvinger sig selv til ikke at føle og opstiller alt i hovedet som matematiske ligninger. Og for Lucca er følelser = svaghed. For at undertrykke de forbudte følelser gør hun skade på sig selv: hun cutter, brænder sig selv og skader også sig selv seksuelt. Alt der kan afholde hende fra at blive arkitekt ligesom hendes far er forbudt. Det gør det ikke nemmere, da Xu bliver en del af Luccas hverdag.

Jeg læste bogen, da jeg kom hjem, og jeg blev positivt overrasket. Den handler ikke bare om cutting, men det der lægger til grund for det. Desuden beskrives det også, hvordan forældrene håndterer situationen, og hvordan det også påvirker dem og forholdet til Lucca. Der er mange aspekter af emnet, som plejer at blive udeladt, da det er svært at få ned på papir og reflektere over, men Sarah Engell har fået det flettet godt sammen. Det jeg nød mest ved bogen, var den måde, jeg levede mig ind i det på. Hovedpersonens crush var især interessant – jeg havde det, som om jeg kunne se Xu for mig, når jeg læste.

Desuden skriver Sarah meget levende, og man kan nærmest mærke barberbladet i sit kød, når Lucca cutter. Der bliver brugt fede virkemidler for at understrege, hvordan Lucca ser alting som matematik: alle talord står som tal. Også i titlen.

Sarah lavede ikke sjov, da hun advarede om, at der i bogen er en del voldsomme og meget grafiske scener. Det er flere steder svært at læse i den, fordi den er så brutal. Men jeg synes, det fungerede godt. Emner, som dem der bliver taget op i bogen, kan ikke beskrives ordentligt, med mindre man er hudløst ærlig.

Jeg vil stærkt anbefale bogen til alle, netop fordi den er så ucensureret.D og vil jeg ikke anbefale bogen til de, der lige er begyndt at læse YA og de lidt sartere sjæle. Er man i tvivl om, hvorvidt man ville kunne klare at læse bogen, kan man evt. starte med at læse Sarahs anden bog 21 måder at dø.

Hjertet er 1 organ tvinger en til at forholde sig til nogle ting, som er nemmest at feje ind under gulvtæppet og lade som om ikke eksisterer. Snyd ikke dig selv for den her bog! Hjertet er 1 organ udkommer  den 23. marts.


Hjertet er 1 organ UDEN LOGO