Michelle Kristensen er sundhedsguru på TV2 og i Alt for Damerne og er supergod til at lave mad der smager godt – selv om det er sundt. Det gælder også disse lækre påskeæg.
MARCIPAN
6 dl smuttede mandler
1/2 tsk. vaniljepulver
1 1/2 bæger pasteuriserede æggehvider
1/4 tsk. stevia
NOUGAT
222 g bagte hasselnødder
6 dadler (uden sten)
En knivspids stevia
Evt. lidt mælk
OVERTRÆK
100 g mørk chokolade, minimum 70%
evt. frysetørrede bær eller hakkede mandler
Marcipan: Tænd for ovnen på 100 grader. Smut mandlerne, og tør dem i ovnen i 30 min., så de er helt tørre. Hak de tørrede mandler fint i en blender. Tilsæt de øvrige ingredienser, og smag til med stevia. Tilsæt lidt mælk, hvis marcipanen er for tør.
Norgat: Kør alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Tilsæt lidt mølk, hvis blandingen virker meget tør. Form en lille kugle nougat, tryk marcipanen flad. og rul det uden om nougatkuglen. Tril ægget, så overfladen bliver glat. Kom æggene i fryseren i minimum 1 time. Smelt chokoladen over vandbad, og dyb æggene i den smeltede chokolade. Drys evt. med mandler, frysetørrede bær, eller hvad du ænsker, eller servér dem, som de er.
Opskriften er fra Michelle Kristensen bog MISSION SUND.
Du kan følge Michelle Kristensen her
Michelle Kristensen er sundhedsguru på TV2 og i Alt for Damerne og er supergod til at lave mad der smager godt – selv om det er sundt. Det gælder også disse lækre påskeæg.
MARCIPAN
6 dl smuttede mandler
1/2 tsk. vaniljepulver
1 1/2 bæger pasteuriserede æggehvider
1/4 tsk. stevia
NOUGAT
222 g bagte hasselnødder
6 dadler (uden sten)
En knivspids stevia
Evt. lidt mælk
OVERTRÆK
100 g mørk chokolade, minimum 70%
evt. frysetørrede bær eller hakkede mandler
Marcipan: Tænd for ovnen på 100 grader. Smut mandlerne, og tør dem i ovnen i 30 min., så de er helt tørre. Hak de tørrede mandler fint i en blender. Tilsæt de øvrige ingredienser, og smag til med stevia. Tilsæt lidt mælk, hvis marcipanen er for tør.
Norgat: Kør alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Tilsæt lidt mølk, hvis blandingen virker meget tør. Form en lille kugle nougat, tryk marcipanen flad. og rul det uden om nougatkuglen. Tril ægget, så overfladen bliver glat. Kom æggene i fryseren i minimum 1 time. Smelt chokoladen over vandbad, og dyb æggene i den smeltede chokolade. Drys evt. med mandler, frysetørrede bær, eller hvad du ænsker, eller servér dem, som de er.
Opskriften er fra Michelle Kristensen bog MISSION SUND.
Du kan følge Michelle Kristensen her
Andre læste også: